LAST DAY 2013

 
God morgon!
För en gångs skull kan jag faktiskt också skriva godmorgon samtidigt som er då klockan är 5.00 här. Sitter på Miami flygplats och väntar på att minn gate ska öppna, vilket den inte gör förrens om två timmar. Så enkelt och smidigt att fixa allt som idag har det aldrig varit haha. Peppar peppar. Måste fortfarande hitta något ställe att låsa in mina saker på JFK, ta en taxi in till NYC och möta upp Izzi. Även fast jag är van att resa ensam nu så är jag faktist lite nervös. Men det ska nog gå bra!
 
Igår tog vi det lugnt hela dagen. Var nere och kollade lite i Coconut Grove downtown och hittade en jättefin klänning vilket var den perfekta nyårsklänningen för mig. Så lämnade tillbaka den första och köpte den här istället, in love! På kvällen var vi ute och käkade med hela Sams seglarlag. Det var jättetrevligt och mysigaste resturangen jag har varit på. Har nästan inte sovit någonting inatt men det får jag göra när jag kommer hem till Chicago. 
 
Så, gott nytt år fina ni och tack för det bästa året 2013!

EVERYDAY PICTURES

 
Min dag i bilder. 
1/ Skypade med min hästapålle idag. Har inte sett henne live på snart fyra månader så ni kan ju gissa hur min reaktion var. Blev överlyckligt att få prata med henne och tårarna kom, tror dock det är bara djurmänniskor som förstår hur fäst man kan bli vid ett djur.
2/ Har varit och ätit middag med mina värdföräldrar vilket var mycket trevligt.
3/ Det blev även en shoppingrunda idag med, men jag fick med mig betydligt mycket mer grejer. Klackar och klänning inför nyår, smycken och lite tröjor. Var även tvungen att köpa nya bh:ar då boobisarna har ökat en storlek sedan jag kom hit. Unnade mig dessa två från VS. Nu är bara frågan hur jag ska få med mig allt hem. 

MIAMI BEACH

 
Drog till Miami Beach igår då som sagt. Hoppade av bussen vid Lincoln Road och kollade lite i affärerna som finns där. Hittade inget, så bestämde mig för att gå och kolla på Miami Ink som står på min bucketlist. En kort promenad senare var jag där men fick kolla ordentligt vart det låg då det fanns runt 10 tatueringsstudios på gatan inom 100 meter, galet! Hittade det iallafall men blev förvånad över hur litet det var. 
Aja, gick sedan till stranden och kollade lite, men det blåste som bara den så gick tillbaka till Lincoln Road och kollade lite till i affärerna. Hittade då en jättefin klänning som tyvärr var både trasig och förstor. Tror inte det är meningen att jag ska hitta nyårsklänningen. ;) Fick med mig lite annat iallafall!
 
Blev även förvånad över hur mycket svenskar det är här just nu! Skojar inte om jag säger att 50% av alla jag hörde prata igår var svennar. Kändes nästan som att vara i Sverige. 

SAIL

lite bilder från gårdagen.
 
Idag är jag ledig hela dagen. Tänkte börja göra mig iordning snart och se om jag kan ta någon buss härifrån till Miami Beach. Vädret är tyvärr riktigt tråkigt då det mestadels regnar och har gjort det enda sedan vi kom. Vilket gör att shopping låter utmärkt! 
Måste ju fixa hela nyårsoutfitten nu med. Hade ju planerat ett lugnt nyårsfirande, men efter igår vände det rätt fort. Problemet är bara att jag endast har med mig sommarkläder hit, och flyger direkt till NY härifrån, så får se till att lösa det på något sätt! :)

MIRROR MIRROR ON THE WALL

 
Denna dagen har varit rätt så lugn och skön. Hängde med min värdfamilj ner till yachtklubben imorse för att kolla på Sam när han startade sitt race. Jättekul att se! Det var även tre svenska familjer som var där så det var roligt. Detta är faktiskt en av världens största regattor och det är folk från hela världen som är med och tävlar. Har även skypat med Nelly och mamma, vilket alltid är behövligt. 
 
Nu ikväll har jag varit nere vid hamnen och käkat middag, och dessutom bokat flygbiljetter till *trumvirvel* NEW YORK! Åker dit på tisdag och är där ett dygn. Ska möta upp mina gamla klasskompisar där och skåla in det nya året i Webster Hall. Kommer att bli något av det häftigtaste jag gjort!

2013- MY YEAR IN ANSWERS

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag har gjort massvis med saker jag aldrig gjort förut. Levt livet till max, träffat underbara människor, gjort mer spontana saker än jag någonsin kommer att göra, tagit studenten och flyttat hemifrån och till ett annat land.

 

Hur har ditt 2013 varit? Det har nog varit det bästa året någonsin. Året började skit men har blivit bättre och bättre hela tiden!

 
 

 

Tror du att år 2014 kommer blir bättre? Tror 2013 kommer att bli svårt att slå, men man kan ju alltid hoppas. :)

 

Blev du kär i år? Nej det skulle jag inte säga. 

 

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? 4:e juni då jag fyllde år, 8:e juni då jag tog studenten och 3:e september då jag tog mitt pick och pack och flyttade till andra sidan Atlanten. 

 

Vad är din största framgång 2013? Att jag har växt så mycket som person. Det har hänt både bra och dåliga saker som har utvecklat mig jättemycket. Idag är jag stark och känner att jag klarar nästan vad som helst.

 

Bästa köpet? Alla resor jag har gjort. London, Ayia Napa, Bråvalla, Falsterbo, Boston, Kanada. Har så mycket minnen från dessa grejerna och det har varit värt varenda öre!

 

Vad spenderade du mest pengar på? Resor och kaffe på Starbucks, haha. 

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, att jag har en så underbar familj och vänner!

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? Uncover, Drinking from the bottle, Alcoholic, Epic, Sista minuten, Wake me up, Snart, Burn, Timber och Best song ever! 

 

Vem har du umgåts med mest? I Sverige, Nelly. I USA, Kai och Kristin. 

 

Bästa minnet från 2013? Det måste vara veckorna under studenten!

 

Har du haft ett förhållande under 2013? Yes, det tog dock slut i början på året!

 

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? Jag känner att 2013 har varit mitt år. Började på botten men har legat på toppen mestadels. 

 

Vad önskar du att du gjort mer? Uppskattat allt i Sverige. Älskar USA men det är först när man saknar något man vet vad man har, som man säger.

 

Vad önskar du att du gjort mindre? Hmm, inte festat så mycket kanske haha

 

Favoritprogram på tv? Pretty Little Liars, Glee, HIMYM och Hawaii five-0!

 

Största musikaliska upptäckten? Det är så svårt då jag lyssnar på det mesta! Men Lorde, Phillip Phillips, Imagine Dragons och Ellie Goulding måste det nog vara!

 

Vad gjorde du på din födelsedag? Gick upp tidigt för att ta en sommarpromenad, och förstå att jag faktiskt fyllde 19 år och att det var bal. Blev bortskämd med att få håret och sminket fixat. Drack champange. Fick ha en underbar kväll med min kompis och stiliga baldejt och mina bästa vänner! Fick dansa med killen jag tyckte om och när jag kom hem sent på natten åt jag jordgubbstårta. Hade världens bästa födelsedag helt enkelt!

 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Jag har haft ett så otroligt bra år som sagt, så tror inte det!

 

Vad fick dig att må bra? Mina gamla och nya vänner, min familj, mina djur, spontana saker, sol och värme, trygghet men ändå känna att jag ska göra något nytt och klara mig själv. Så häftig känsla!

 

 

Vem saknade du? Mina vänner och familj i Sverige.

 

De bästa nya människorna du träffade? Det måste vara killgänget jag träffade under våren och självklart världens bästa Kristin och Kai!

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014? Att vara lugn och trygg i mig själv. Fick en gång höra detta av en kille som hade det intrycket av mig. Trots att jag var rätt dragen kommer jag ihåg det så väl när han sa det, en av de bästa komplimangerna jag fått! 


COCONUT GROVE

 
Detta är stället vi var på igår kväll där alla de bra affärerna var. Så himla mysigt, men det kändes mer som att man skulle ut och festa då det spelades jättehög housemusik och alla barer var öppna. Stämningen bland folket var på topp iallafall! haha

SOME RANDOMS

 
Några random bilder från kameran. I förrgår var vi på Clearwater beach aquarium och kollade lite på delfiner och sånt. Tydligen håller de på att spela in en film där med en av delfinerna, Dophin Tale heter den och är baserad på en sann historia. Ska ta och kolla på den någon dag!
Annars var vi i St. Petersburg igår innan vi åkte hit och kollade, så fint!
 
Idag öser regnet ner så det är inget vidare väder. Tänkte dra och kolla lite i affärer om en stund, see yaah!

FIRST NIGHT IN MIAMI

 
Idag är det ju den 25:e här vilket betyder att det är idag amerikanerna firar jul. Så imorse var det dags för paketöppning för barnen. Jag tog inte med mig mina paket hit utan min värdfamilj får öppna dem när vi kommer hem istället. Jag hade inte förväntat mig något då jag faktiskt får en semester till Florida utav dem, men fick två jättefina tröjor. Bästa värdfamiljen!
Sedan var det dags att åka hit till Miami. Bilresan gick fort och när vi kom fram till hotellet var det bara att göra sig iordning så fort vi kunde då vi hade bokat bord på en jättefin resturang här. Godaste maten och snyggaste servitriserna jag sett. Träffade även två svenska familjer där vilket var jättekul! 
Efter resturangen gick vi omkring och kollade lite. Tror aldrig jag har sett så många snygga människor på samma ställe, haha. På gatorna är det endast de mest exklusiva bilarna som körs. Älskade affärerna med så när jag är ledig kommer jag springa dit så fort jag kan. Är kär i Miami bara efter några timmar!
 
Var även en man som drog tag i mig och satte papegojor på mitt huvud. Ni som känner mig vet hur rädd jag är för fåglar så kan ju säga att mitt hjärta gick i 190. Folket omkring tyckte nog det var roligt iallafall, haha.
 
Nej, nu måste jag sova. Imorgon är det incheckning + träning inför Sams regatta. Ska bli så kul att se! 
 

A DAY BY THE BEACH

 
Igår hängde jag med min värdfamilj på stranden hela dagen.Kan knappt förstå att man faktist får betalt, älskar au pair livet!
När det var solnedgång fick vi även se ett strandbröllop, så fint!

MERRY CHRISTMAS

på stranden igår.
 
God jul till er alla!
Så, första året utan min familj, släkt och vänner under julen. Det känns så konstigt på ett sätt då jag inte har känt av att det är jul överhuvudtaget. Hade jag varit i Chicago hade det nog varit annorlunda men här blir det inte samma sak när man ligger på stranden istället för att kolla på Kalle Anka. Om det då är ensamt? Självklart är det ensamt men jag tror att de flesta som inte firar med sina nära känner likadant. 
 
Om en liten stund ska jag iallafall skypa med bästa släkten. Saknar er lite extra idag! ♥

LEGOLAND II

 
Här har ni lite flera bilder från Legoland. 
Vi var inne och kollade i typ en regnskog och det var så fint! Kollade även på en watershow och lite annat. Avslutade dagen med att åka upp i ett torn med jättefin utsikt. Bra dag! 

LEGOLAND FLORIDA

 
Igår åkte vi till Legoland. Vi skulle egentligen gjort det imorgon men då vädret inte ska vara det bästa bestämde vi oss för att göra det igår. En heldag blev det och det var häftigt att få se hur mycket de egentligen har byggt upp utav lego. Det jag tyckte var bäst var minivärlden de har gjort utav vissa stater. Tänkte göra ett eget inlägg till det, men ni ser iallafall NYC på en av bilderna här. 
 
Nu tänkte jag gå runt och kolla lite här i Clearwater Beach, det är så mysigt! 

LOVELY SUNSET

 
Igår kväll var mina värdföräldrar på bröllop, vilket gjorde att jag jobbade hela eftermiddagen/kvällen. Inte mig emot då jag och lillkillarna gick ner till stranden för att kolla på solnedgången. Hur fint?!
 

HANGING OUT ON CLEARWATER BEACH

 
Igår var jag på stranden några timmar innan jag började att jobba. Så skönt med lite kvalitetstid för sig själv.
Skypade som sagt med Nelly och Mamma också, som jag saknar dem! ♥

MORNINGWALK BY THE BEACH

 
Jag hade kunnat göra rätt så mycket för att ha det såhär varje morgon. Snacka om underbart!
För er som är intresserade har den här stranden blivit utvald till USA:s finaste strand, jag förstår varför! 

MORE PICS FROM THE ROADTRIP

 
Fler bilder från gårdagen. Vi stannade och fikade på ett jättemysigt ställe på vägen. Lite undangömt men så gott. 
Florida är verkligen hur fint som helst!

FLORIDA AND EVERGLADES

 
Några bilder från roadtripen igår. Vi landade i Miami sent på kvällen så sov första natten på hotell. Efter det bilade vi hit till Clearwater Beach. Vi åkte igenom Everglades vilket är ett stort naturreservat (som jag fattade det). Det brukar vara aligators (svenska?) och andra häftiga djur där. Tyvärr såg vi bara några fåglar som dock var skitläskiga haha. 

CLEARWATER BEACH



Hej! 
Förlåt för sämsta uppdateringen på länge men Florida verkar inte ha wifi som prio 1. Ligger just nu på stranden iallafall och tattar internet av någon restaurang, hehe. 
Det har varit rätt mycket resande, och igår kväll kom vi äntligen fram hit till clearwater beach. Det är 30 grader och såå underbart. Bilden tog jag imorse när jag var ute på en promenad vid stranden. Nu har jag haft en lång skypedejt med bästis, önskar att hon hade varit här. Får helt enkelt njuta av att kolla på alla killar i min ensamhet ;)
 
Hoppas att de har fixat wifi på stället där vi bor snart, har massvis med bilder att visa er! Puss 

SOME MEMORIES

 
Att detta var mer än sex månader sedan känns så galet! Jag önskar att jag hade fått uppleva detta varje år, men att man får uppleva den lyckan som man fick göra under studenten en gång i livet, är det som gör det så speciellt. Jag kan utan tvekan säga att studenten var den bästa dagen i mitt liv. Att man får dela den känslan man har då med sina bästa vänner, släkt och familj slår allt. Att jag missar min lillasysters student nästa år kommer inte att vara roligt för min del, men jag vet att hon kommer ha det så underbart.
Därför vill jag säga till alla treor att se till att NJUTA av tiden så mycket ni bara kan. Jag lovar er att sista terminen kommer gå så galet fort och ni kommer ha så kul. Ta inte varandra för givet och lev varje dag som att det vore eran sista.
 
Idag har jag varit och kollat på balett downtown (såå bra) och om en liten stund sätter jag mig på planet till Florida, ciao!! 

FIRST CHRISTMASGIFT IN AMERICA

 
Lite bilder från de senaste dagarna.
Har slått in julklappar till min värdfamilj. Njutit utav juleskum, choklad och kaffe. Jag har fått en jättefin julklapp av Kristin och packat lite inför Florida. Var även tvungen att testa nagellacket jag fick och det var så fint! Kommer användas över nyår helt klart.
 
Nu sitter jag och skypar med Jenny och om en liten stund ska jag på Winter Assembly. 
Adios!

TWO DAYS LEFT

några bilder från Marbella!
 
Hej på er!
Har nu köpt den starkaste hostmedicinen jag kunde hitta på Target. Den smakar 100 gånger värre än den värsta spriten jag smakat och vill kräkas varje gång jag tar den. Men om två dagar bär det äntligen av till Florida och då vill jag vara så frisk som möjligt, så hoppas den är värt det. Ska spendera två veckor med min värdfamilj där. Första veckan i Clearwater Beach och andra i Miami. Ska bli sååå otroligt skönt måste jag säga! 
 
Nej nu måste jag skynda mig, ska möta upp Kai och hjälpa han med julklappar. So long! 

JUST MORE PICTURES

 
Lite fler bilder från gårdagen. Fick en chokladkalender av Kai, lovar att fixa mina naglar också. 
Vi drog downtown efter Andersonville för att möta upp Sandra och Fanny. Det blev en sen lunch, lite shopping och avslutade med bio. Lova mig att ni ser "The best man holiday"! Helt klart min nya favorit julfilm!

ANDERSONVILLE

 
Igår när vi åkte till Andersonville ville jag jättegärna hitta en svensk souvenirbutik. Vi hittade ingen som endast sålde svenska grejer (förutom mat) men vi hade iallafall turen att det Svenska museumet var öppet! Självklart var det rätt utplockat med de svenska grejerna. Hittade en Alladin ask för 35 dollar (245 kr) så priserna var rätt saftiga med haha. Köpte iallafall julklappar till mina värdföräldrar där.
Fick även prata svenska en stund med en vouluntärarbetare som berättade att hon bott i Chicago i 42 år, och innan det bott i Nässjö i två år, staden där jag kommer ifrån. Världen är bra liten ibland alltså. :)

THIRD ADVENT

 
Senaste gången jag var i Andersonville!
 
God morgon/god eftermiddag.
Jag har precis vaknat, duschat och ätit frukost nu. Om en stund ska jag till Andersonville för lite svensk atmorsfär. Tröttnar aldrig på det, stackars Kai som alltid dras med haha. Tror iallafall det kommer vara jättemysigt med all snö som ligger över Chicago nu!

SWEDISH CHRISTMAS JULBORD

 
Lite bilder från igår. Det var så mysigt med de svenska jullåtarna som spelades och med den svenska maten. Ingen slår dock släkts julbord dock, men helt klart godkänt! haha
 
Idag ställde jag klockan på 7.00 då jag skulle göra New Student Orientation grejen på colleget där jag ska gå. Satt och lyssnade på det i ca. två timmar innan jag skulle göra ett Signment application. Efter var jag sååå trött att ni anar inte, men bestämde mig för att göra Placementtestet också. Skönt att ha det gjort lixom! Började med writing, och då skrev jag en uppsats som relationer mellan elever och lärare. Det tog ungefär två timmar och sedan gjorde jag reading som tog en timma. Långdraget som bara den men nu är det iallafall gjort! 
 
Nu på hemvägen tog det en massa extra tid då det var längre bilkö än vanligt. När jag äntligen kom fram till min gata ser jag att det är massvis med polisbilar och andra "security"bilar som kör åt helt olika håll. Det är inte helt ovanligt att det blir så här så faktiskt, då Barack Obama är från Chicago och kommer hit lite då och då. Att de är så många bilar är för att folk inte ska förstå vilken bil han sitter i. Något jag inte visste innan jag kom hit. De gör likadant när han flyger från O'hare (Chicagos flygplats) till sitt hem här. Då lyfter 3-5 helikoptrar samtidigt och kör åt olika håll, ganska häftigt att se faktiskt! Tur att jag bara bor 15 minuter från O'hare får se det. :)
 
Nu ska jag göra mig iordning för en stund ska jag kolla på teater som mitt lilla värdbarn är med i. Tror det kommer bli supergulligt! 

HAPPILY

 
Glad Lucia eller vad man nu säger! Hoppas att alla har startat dagen med lussebullar och luciasånger. Jag själv hoppas att de kommer att vara något luciatåg på Ikea ikväll under julbordet. Ska dit med Kristin och Katharina och hoppas på en mysig kväll! 
Annars måste jag hylla 1Ds nya album. Hur bra som helst! Det är nästan så att jag funderar på att köpa en biljett tills att de kommer hit till Chicago i Augusti nästa år, hehe. 
 
Nu ska jag krypa ner under täcket igen och försöka kurrera mig, att min förkyldning aldrig släpper gör mig galen!

JULIUS MEINL

 
Igår kväll hade vi vårt LCC möte på ett café som heter Julius Meinl. Kul med lite omväxling från Starbucks lixom, hehe. Alla hade iallafall med sig paket och så körde vi paketleken. Mysig torsdagkväll!

MISS YOU

 
Hittade dessa bilderna, tagna för ett år sedan. 
 
Jag försöker skippa att kolla på för mycket bilder med hästar och har slutat att läsa hästbloggar helt. Det är så otroligt jobbigt att vara utan hästarna och mina djur där hemma att ni anar inte. Jag vet att de har det hur bra som helst men saknaden till dem är stor. Men jag har lovat mig själv att klara detta, och det kommer bli hur underbart som helst när jag väl träffar dem där hemma. Väntar man på något gott väntar man inte för länge. 
Men får se till att åka och hälsa på i ett stall snart, kanske finns något i Florida. :)

GO SLEDDING

 
Att förfrysa fötterna kan vara värt ibland. Så glada blev mina gullungar när jag bestämde mig för att packa in dem och pulkor i bilen för att åka till närmaste pulkabacke igår kväll.

SOME X-MAS GIFTS FOR MYSELF

 
Sista tiden känns det bara som jag har köpt en massa julklappar till mina kära i Sverige. Inte mig emot då det är så himla kul att köpa julklappar! 
Har iallafall köpt lite till mig själv också. Från VS kommer man ju aldrig tomhänt och den här gången blev det ingen undantag. Det blev bland annat ett par jättemysiga tofflor! Perfekt för mig som är så frusen. 

VICTORIA'S SECRET FASHION SHOW 2013

 
Igår kväll var det dags för årets Victorias Secret Fashion Show. Tur att jag har Kristin som smsar och påminner mig, haha. Iallafall vill jag bara få ur mig hur otroligt vackra dessa människorna är. Blir helt paff varje år och jag tycker att de är så inspirerande. Inte bara för att de är VS änglar utan just för att man ser hur de brinner för något. Och Candice Swanepoel, alltså dör, girlcrush!

THE COLD AND WINDY CITY





Hej från ett svinkallt Chicago! 

-12 grader var det imorse när jag vaknade. Med vinden känns det som -25.  Skojar inte när jag säger att jag inte kände min kropp när jag lämnat barnen i skolan. 

Idag har jag iallafall hängt med Sandra och Amanda. Det blev julmys med kaffe, lussebullar, pepparkakor och massvis med behövligt prat. 
Efter det skypade jag en stund med min syster som har inte pratat med på nästan en månad, hur sjukt är inte det. Har även hunnit med och tappa min telefon i snön, vilket gjorde att det dog en stund. Men min supertelefon klarar allt och sviker mig inte, så nu fungerar den som vanligt igen. Bra va! 
Fick även drömpaketet från Jenny igår, 4 Marabou chokladkakor och massa naturgodis. Hon känner mig allt för väl alltså, och det var precis vad jag behövde efter förra veckan. 

BULLS VS PISTONS

 
I lördags var ju jag och Fanny på Bulls vs. Pistons matchen (nähe) och det var så skoj! Jag var faktiskt taggad för första gången på hela veckan, vilket resulterade till en mycket hes röst och en betydligt jobbigare hosta, hehe. Men stämningen var på topp, och spelar ingen roll vilken sport man ser så är den alltid det här. 
Tack så mycket Fanny för biljetten och en riktigt rolig kväll!

RED CAP AND SHIRT

 
Två av alla grejer jag har unnat mig senaste tiden.
Kepsen är Detroit Red Wings och den hoppas jag få använda på någon match snart. Linnet köpte jag innan matchen i lördags då jag tycker det är sååå snyggt! Saftigt pris men det kommer få hänga med till Florida och användas flitigt där.
 
Idag har jag suttit och fixat med alla julklappar som ska skickas hem och skrivit julrim. Tycker det är så himla kul! Kommer ihåg för ett par år sedan när min kompis Jenny inte trodde att det var jag som skrivit det för att det var så bra, haha. 
Hann som jag trodde inte med att gå på New Student Orientation på college idag, så får åka dit imorgon och boka en ny tid.
Nu börjar jag snart jobba igen. xx

ALOT OF CHRISTMAS FEELINGS

 
Igår hade jag och mina kompanjoner en heldag hos mig med massa julstök. Vi lyssnade på julmusik, drack glögg och bakade kakor som är typisk för vårt egna land. Jag och Kristin bakade Lussebullar och pepparkakor, Michelle och Katharina bakade tyska/österikiska kakor och Kai satt i soffan och kollade på football, haha. 
Vi möttes upp vid elva och sedan åkte de vid åtta, så behöver jag ens säga hur vårt blodsocker var påverkat av all pepparkaksdeg och provsmakningar? Hur kakorna sedan smakade var ju en sak, huvudsaken är att man har roligt, vilket vi alltid har. :)
 
Och idag känner jag mig så mycket klarare i huvudet än jag varit de senaste dagarna. Har sovit max 3 timmar varje natt, men inatt vaknade jag faktiskt bara en gång. Hur skönt som helst! 

STAIRS AND CHRISTMAS TREE

 
God morgon!
 
Dagens planer är att försöka hinna i tid till College och trotsa snöstormen som nu pågår här i Chicago. Trodde inte för fem öre att det kunde komma så mycket snö på en och samma gång som det gjorde här. Man slutar aldrig att förvånas av Chicagos väder! Något som är sant.

IN THE WATER TOWER

 
Igår när jag och Kristin väntade på Fanny bestämde vi oss för att käka en sen lunch. Vi hittade ett jättebra matställe i Water Tower där man kan mixa sallad och annan mat precis hur man vill. Perfekt för oss som gillar lite nyttigare alternativ!
 
Sömntutorna ligger fortfarande och sover men jag gav upp min idé på sovmorgon när hostan tog över igen. Har iallafall lite extra tid här, :)
Lite senare idag kommer tyskarna och Katharina till mig då vi ska köra på en riktig bakardag! Ska bli så mysigt.

SATURDAY






Här har ni några bilder från dagen. Började med en lugn morgon med kaffe och långt Skype samtal med mamma. Efter det drog jag mig downtown och mötte upp Kristin och Fanny. Handlade lite julklappar och hängde på Starbucks, innan jag och Fanny tog taxi till United center och såg Bulls vs Pistons. Dock förlorade vi men det va kul ändå! 
Nu på vägen hem var det så himla läskigt då det va en tjej trillade ner på tågspåren, men överlevde tack och lov. Men usch vad läsktigt det var att se!
Kristin och Fanny sover här inatt, så nu ska vi ta det lite lugnt. Min feber är bättre men hostan vägrar ge med sig. Men vad gör man lixom?
Xoxo

STILL SICK

Hej, tänkte bara kika in här och säga att jag lever, eller knappt. Febern har bestämt sig för att ta över min kropp helt. Vilket har resulterat till sömnlösa nätter med kallsvettningar och hosta, och gjort mig rätt så orkeslös. Det kanske inte är bästa kombinationen med två småkillar som har hur mycket energi som helst. Vill ju helst av allt bara få min sömn och bli frisk lixom. 
Annars blir det inget lopp för min del imorgon vilket suger balle, men hälsan kommer ju först. 
Tänker även lite extra på er i Sverige idag med stormen, be safe :)
 
 

THROW BACK AYIA NAPA

Tvä bilder från Napa. Bästa och mest spårade resan någonsin, helt klart!
 
Hej!
Igår kväll när jag gick jag la mig kände jag att hela min kropp var slut. Tänkte att det var efter gympasset men så var tyvärr inte fallet. Vaknade upp med sprängandes huvudvärk och feber. Tack och lov finns det ju Ipreen som kunde hjälpa mig lite på traven. Så under min lediga typ skypade jag med bästis och sov. Känner mig lite bättre så får hoppas att det går över snarast. Vill så gärna springa racet på lördag!
 
En liten lägesuppdatering från mig, lovar att försöka göra det lite roligare här så småningom!

ICESKATING IN MILLENIUM PARK

 
Lite bilder från i söndags när vi åkte skridskor i Millenium Park. Hur mysigt som helst! Hur charmiga är inte jag, K&K sen förresten??
 
Har omgivit mig med bra vänner idag och det kändes så skönt att få prata ut om allting. Är lyckligt lottad som har Kai och Kristin vid min sida. Kan inte förstå att jag bara har känt dessa personerna i inte ens tre månader, när det känns som jag har känt dem hur länge som helst. 
 

3 MONTHS AND SOME DEEPTALK

Igår hade jag en riktig skitdag här rent ut sagt. Barnen skötte sig och rutinerna rullade på som vanligt, men jag hade ändå en jobbig känsla i hela kroppen. För första gången sedan jag kom hit kände jag bara att det hade varit så skönt att få ta en kaffe med pappa och bara prata om livet som vi brukade göra. Att få träna med mamma och rida på mina underbara saknade hästar. Att få mysa med katterna som väcker mig klockan 5 på morgonen, att få snacka lite skit och tjafsa med min lillasyster. Att veta att jag kan åka till Nelly när som helst under dygnet och att få ha tacokvällar med tjejerna. Det känns som det var en helt annan tid sedan och jag saknar bara dem så otroligt mycket. 
Det jag vill ha sagt med detta är att vara flera tusen mil hemifrån är jätte, jättejobbigt ibland. Au Pair livet är inte alltid en dans på rosor och man har aldrig den riktiga tryggheten här. Oavsett vad som händer så har man bara sig själv. Så igår skippade jag alla måsten och låg bara i sängen och åt choklad hela dagen under min lediga tid. När jag gjorde det började jag tänka på hur många gånger jag har fått höra "har du ätit ALLT det där" under tiden jag har varit här. Ni hör ju bara vart mina tankegångar är på väg, jag har aldrig tänkt så om någon eller om mig själv heller. I vanliga fall är jag en tjej som är jordnära och har självförtroende. Men under tiden här sätts man på prov och man får verkligen se vad man går för. 
Jag kan sakna mina träningspass med Lina, Danne och Izzi. Tänker alltid tillbaka på hur roligt vi hade det och att vi alltid pushade varandra till max. Här i Chicago känns det mer som att all träning har blivit en "tävling". Vem gör renast squats, vem har snyggast kropp, vem kan ha den klänningen, vem äter nyttigast osv. Jag är inte van vid sånt! Självklart vet jag vad jag sysslar med och jag gör det som är bäst för mig, men jag HATAR när folk jämför mig och tror att de vet exakt allt när det kanske bara är bra för dem själva. Jag är inte vana vid folk som säger att de är jättesnygga och att de har snyggast röv, för vem bryr sig?! Man ska göra det som känns bäst för sig själv. Ät vad du vill, träna hur mycket du vill, gör vad du vill. Det är ditt eget liv och ingen ska tala om för dig hur du ska leva det. 
 
 
Jag var bara tvungen att skriva av mig lite. Många tror att jag lever drömlivet här, vilket jag mestadels gör. Men jag är inte mer än en vanlig människa, som inte kan ta hur mycket skit som helst bara för att jag är personen som ler mig igenom kommentarerna. 
 
Nu ska jag skypa med min kompis Axel och bli på bra humör, innan jag möter upp Kai för ett gympass. 
Hoppas att bli på lite bättre humör idag, puss!
  
 
 

GERMAN CHRISTKINDLMARKET

 
Igår var det en tysk julmarknad på Daley Center, som Kai, Michelle och Katharina självklart ville till. Så vi gick dit och gud vad mysigt det var! Dock tycker jag att de svenska julmarknaderna är bättre, men det är ju stämningen som räknas! 

FROM NEW YORK

Några bilder från New York.
 
Hejsan! 
 
Bestämde mig för att ta en lång sovmorgon idag (vaknade vid 8 men ändå) och skippa gymmet. Ibland behöver man faktiskt ta det lite lugnt också. Igår hängde jag med Kai hela kvällen. Vi gick och käkade på vårt stammisställe och kollade på matchen, och åkte sedan hem till mig. Kollade på "Just go with it" som kan vara en av världens roligaste filmer, haha.
 
Om en stund ska jag downtown för att möta upp hela gänget, idag blir det nämnligen skridskor i Millenium Park! Ska bli supermysigt. :)