AT THE SKYLINE

 
 
 
Älskar den här klänningen från Charlotte Russo som Kristin tvingade mig att köpa (har lite beslutsångest ibland, hehe). Den passar lixom alla årstider och den kommer jag lätt att ha med mig till Miami. 
 
När jag ändå nämner resor har jag ett par inplanerade, förutom Florida detta året. Det blir först Kanada i oktober och Massachusets i november!
Är så taggad på livet. 
 

LAST SATURDAY

 
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer några bilder från lördagen.
 
Jag mötte upp Kristin och Kai för att åka och hämta våra grejer till Color runnen. Vi tog tåget dit och bestämde oss för att gå tillbaka. Det var jättemysigt och så perfekt väder för en promenad. Vi stannade och tog massvis med bilder vid skylinen, som ni kan se. Chicago är så himla vackert! Kommer nog aldrig tröttna haha. 
När vi kommit in downtown igen bestämde vi oss för att äta på Hooters. Där går alla tjejer iklädda i pyttesmå shorts och linnen. Med det besöket var nog Kai mest nöjd med vad man kunde kolla på, medans jag och Kristin var mest nöjd med maten. Detta var faktiskt min första burgare här i staterna. 
 
Efter det mötte vi upp Moa och Sandra för att kolla på Don Jon. Jäkligt rolig film. Men nu får jag nog vänta med biobesök ett tag tror jag.
 
Idag har jag lite saker här hemma att ta itu med. Bland annat en massa tvätt, skypedejt med bästis, städa mitt rum och fixa lite andra grejer. 

THE COLOR RUN IN CHICAGO

 
Några bilder från dagen. Tagna av mig, Kristin, Kathryn och Moa.
 
Idag var det då dags för The Color Run här i Chicago. Det var sååå jävla roligt rent ut sagt och det var utan tvekan de lättaste och roligaste fem kilometerna jag sprungit, trots min förkyldning. Vi var ett gäng med massa svenskar + Kathryn som sprang. Vi peppade varandra och dansade mestadels av tiden. Under tiden vi sprang fanns det olika färgstationer där de stod och kastade färg och taggade oss ännu mer.
När vi kom i mål var det ett "festival område" med en scen och ett ställe med skum. Trots de där fem km så fortsatte vi att dansa ända tills det var slut. Detta var som sagt något av det roligaste jag gjort! 
 
Efter racet mötte jag och Kristin upp Kai och Sofia. Sofia är en ny au pair från Tyskland och hon var riktigt rolig! Tror inte hon blev rädd för våran alltför dåliga humor haha. 
Nu i eftermiddag har vi varit på Buffalo Wild Wings och sedan avslutade vi med Frozen Yoghurt på Pinkberry! Pinkberry har lätt den godaste froyon här så åker ni hit tycker jag ni ska testa den. 
 
Bästa helgen på länge!! 

SATURDAY

 
 
God morgon!
 
Såhär startade jag min morgon. Lyxade till det med lite nutella och jag dog frukostdöden- sååå gott! Igår kom även första avsnittet av den nya säsongen av Hawaii five-0 ut så det kollade jag på nu imorse med. Nörd som man är. 
 
Igår skulle jag ju mött upp Felicia för bio, men det slutade med att vi hängde med Moa och tre andra killar för bio någonannanstans. Vi hade ingen aning om vart vi var, men kul var det iallafall. Trippeldejten blev lite yolo men de var riktigt trevliga. Amerikanska killar är ju inte i samma stil som de hemma om man säger så.
Det blev iallafall bio där vi såg "Battle of the year" med bland annat Chris Brown. Den var helt okej men inte så bra som jag trodde den skulle vara.
 
Nu har jag skypat en stund med hela familjen där hemma. Mår alltid lite bättre när jag pratat med dem. 
Om en stund ska jag ner till stan för att möta upp Kristin och Kai. Vi ska hämta ut våra grejer inför Color run imorgon (ja jag ska springa även fast jag är sjuk hehe) och sedan får vi se vad som händer. Det fina med Chicago är att det finns såå mycket att göra! 

YOU CAN'T ALWAYS GET WHAT YOU WANT

 
 
 
God dag!
Har fullt upp här hemma med att inte göra någonting. Hatar att vara sjuk då jag blir så himla rastlös! 
Men ikväll struntar jag i min näsa och hals. Ska nämnligen på bio med Felicia. Laddar upp med nässpray så jag inte sitter och snörvlar hela filmen, haha. 
 
Nu ska jag snart hämta upp pojkarna i skolan. De ska på födelsedagsparty nu i eftermiddag så det blir nog lugnt.
Hörs fina ni! ♥

09/26/13

 
 
 
Såhär har min dag sett ut än så länge. Vi bor bredvid ett stort skogsreservat där jag brukar gå/springa men idag tog jag med mig en ny bok och satte mig för att läsa lite. Jag älskar Carin Gerhadsen som författare och än så länge verkar den här boken bra! 
Försöker även kurrera min förkyldning med den här smoothien min värdmamma har hemma. Så god och det är massvis med proteiner i den. Tips tips!

TBT

 
 
Hello!
 
Har legat nerbäddad i sängen nästan hela dagen. Jobbade mina jobbtimmar men sedan gick jag och la mig. Skulle egentligen träffat en kompis downtown men fick skippa det idag. Har iallafall sovit några timmar nu och kollat lite på NCIS. Kommer ihåg för några vintrar sedan när vi flyttade till Nässjö, då kollade jag och pappa på det varje kväll. Idag var första gången jag kollade på tv:n på mitt rum. 
 
Nä, lägger upp videon från NYC en gång till, så himla roligt var det där!

JUST CHILLIN'

 
 
Den här dagen har inte blivit något som planerat..
Jobbdagen var nästan bara läxor (förstår inte hur en sex och åttaåring kan ha så mycket läxor + de långa skoldagarna) och det var inte det roligaste med två trötta småkillar. Jag själv har helt plöstligt åkt på både halsont och huvudvärk. Vad är det här??? Alltså blev det inget gym då jag helst vill vara frisk tills söndag. Hoppas lite mer sömn kan lösa detta. 

INSPIRATION

 
Har precis kommit hem efter en timmas promenad med Chase. Hade tänkt att dra till gymmet imorse men jag var sååå trött så bestämde mig för att kolla på de nya avsnitten av HIMYM och sova ett par timmar istället. Nu är jag mycket piggare så gymmet får det bli ikväll. Då tänkte jag döda min rygg lite och springa 5 km. Jag ser mig själv som väldigt otränad at the moment då jag tappade mycket under sommaren. Tack och lov är jag envis så detta ska gå! Och med otränad menar jag inte bara hur min kropp ser ut. Jag vill må bra både psykiskt och fysiskt. Att vara hälsosam, pigg och glad är något av det jag strävar efter. 
 
 
Det är bara att ge sig fan på det och inte ge upp. Det är så värt det. 
 
Nä nu börjar jag snart jobba igen så ska se till att få lite saker gjort. 
Vi hörs ♥

IN LOVE WITH CHICAGO

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Såhär såg min söndag ut. Så jäkla härligt väder var det! Jag och Kristin tog tåget downtown, och där köpte vi med oss bagels från Panera Bread och kaffe från Starbucks och satte oss i Millenium Park vid Pritzker Pavilion. Sedan gick vi runt lite innan vi träffade Kathryn, Kai och Anika.
Vi gick till Navy Pier och på vägen stannade vi i en sportbutik för att köpa tröjor inför Bears matchen på kvällen. Sedan passade vi på att ta lite kort och äta mat. Godaste (och största) ceasarsalladen jag ätit.
 
Efter det åkte jag, Kathryn och Kai hem till Kathryn för att kolla på matchen med massa andra amerikarnare. Så himla trevligt! De hade fixat en bonfire, storbildstv och massa mexikansk mat på baksidan och det var jättemysigt! Är så tacksam att jag lärt känna så härliga människor här.
 
Dock avslutades inte kvällen på bästa sätt då jag körde väldigt fel när jag skulle hem. Jag ringde mina värdföräldrar och de fick komma och hämta mig då jag hade hamnat i en "bad area". Jag låste iallafall bilen och svor rätt mycket åt mig själv när jag väntade haha. Hatar mitt lokalsinne, men allt gick bra till slut och det är ju det viktigaste!
 
Måste även säga att Chicago är den bästa staden jag har varit i, Det finns så himla mycket att göra och alla är så trevliga. Kunde inte önska en bättre värdfamilj och att jag sedan hamnade här är bara en stor bonus!
 

COLOR RUN

 
 
Igår anmälde jag och Kristin oss till Color Run som går här i Chicago på söndag. Jag är jättetaggad och det ska bli så roligt! Vi ska springa med Moa och Felicia som ett lag, vilket enligt mig gör det hela ännu mer skoj!
 

YACHT CLUB, LCC-MEETING & DOWNTOWN

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min lördag i bilder. 
 
Igår började jag som sagt dagen med att äta brunch nere vid hamnen. Här kommer jag att spendera min tid nästa sommar då barnen seglar hela dagarna, men jag klagar inte. Åt blåbärspannakakor och de var sååå goda! Lätt godaste pannkakorna jag ätit. Och utsikten var inte fyskam heller. 
 
Efter det var det dags för mitt första LCC möte. Det var scavengerhunt downtown men vi var väl så jätte engagerade i vårt lag. Satt med på Starbucks haha. Efter det hängde jag med några härliga svenskar. Vi drog och åt pizza och sedan kollade kollade vi i affärer. 
Efter ett tag var det dags för mig och Kristin att ta tåget hem till mig. Jag jobbade lite igår kväll men det gick bra. Kristin och jag åkte även till Target för att köpa godis. Ska dock inte skriva här vad som hände efter allt ätande haha. 
 
Nu ska vi vakna till liv och sedan ska vi downtown igen för att möta upp Kai och Kathryn. Ikväll blir det gametime! 

A QUESTION

 
 
Hej. Jag tycker det är jätte intressant att läsa din blogg för jag ska själv åka som au pair.
Ska på intervju på måndag och ska skicka in min ansökan då :) 
Men jag tänkte fråga om du har någon instagram och om det är okej att följa dig på instagram? :) 
/ Emma
 
Hejsan! 
Men vad roligt. vart ska du åka nånstans? 
Japp, vill du följa mig där heter jag rebeeccas. :) Dock är jag privat, men skicka bara en förfrågan så godkänner jag!
Lycka till med allt :)

GREAT DAY YESTERDAY

 
 
Såhär lyxade jag till det igår kväll! Älskar min nya tröja från Gilly Hicks.
 
Hade nog min bästa jobbdag här igår. Började sådär men den blev bara bättre och bättre under dagen när jag hade fått prata lite med Mamma på skype. Var med Sam downtown eftersom de hade Peace Day. Egentligen är den idag men de var ett event där igår. Under dagen/kvällen gjorde vi lite läxor och jag lärde dom "loppan". Ni vet den leken med ett papper som man gör till en loppa med färger. Det tyckte de iallafall var jättekul! Jag lagade även mat.
 
Gick sedan till Target för en kvällspromenad och gick runt där inne och kollade lite. De har verkligen ALLT där inne, haha. Köpte bara choklad och glass iallafall. Glassen köpte jag endast för namnet, men den var väldigt god också.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen för ska snart ner till the yachtclub med min värdfamilj för brunch. Sedan blir det mitt första LCC möte med resten av alla Au pairer i Chicago. Kommer nog bli en bra dag!

BANANA PANCAKES

 
 
Min frukost imorse. 
 
  • En mosad banan
  • Två ägg.
  • Stek i smör eller kokosolja på låg värme.
  • Servera med bär eller vad ni känner för.

God morgon!
 
Gjorde mig en rejäl frukost imorse. Hemma i Sverige gjorde jag bananpannkakor var och varannan dag då det är både nyttigt och gott. 
 
Har inga planer för dagen mer än att dra till gymmet för att springa lite och köra mage. Dock finns det bara en magmaskin och inga platser för att göra egna övningar på. Får se hur jag löser det. Ute öser regnet ner, men tänker inte ta bilen till gymmet ändå så idag åker Hunterstövlarna på! Problemsolver som jag är!

SOME QUESTIONS LATELY

 
Med vilken organisation åkte du med? :)
Jag åker med Cultural Care. Tycker de är kanon då de hjälper en med allt och lite till. De är vänliga och är noga med att hålla kontakten och peppar en genom allt. :) 
 
 
Haha åh vad mysigt! när jag gått ut gymnasiet vill jag också åka som au pair! ska bli kul att följa din resa! hoppas familjen är så bra som du beskriver den :D kram!
Det tycker jag absolut du ska göra! De är verkligen kanon! Tycker om dem så mycket och känner mig som hemma redan efter bara 1,5 vecka. Lycka till med allt, blir spännande att följa din resa sedan efter gymnasiet! :)
 
 
Mys med bookface innan idag.
 
Har du ridit på gimo rk och ridit Tarzan? Jag har gjort det och han är min favvoponnydär även fast jag har slutat förra året så e han bara BÄÄÄÄÄST,!
Nej det har jag inte gjort. Vad roligt för dig! :)
 
Är det förresten okej om jag länkar till din blogg på min? :)
Ja det går jättebra :)
 
Hej Super intressant blogg!
Började läsa den för någon vecka sen och jag är helt fast! Jag undrar bara hur du fick ihop dina barntimmar?
För jag skulle också vilja åka som au pair men vet inte hur jag ska få ihop alla timmar då jag inte har något litet barn i släkten som jag kan ta hand om :)
Tack så mycket! Vad glad jag blir :)
Jag hade inga problem med att få ihop mina barntimmar då allt du har gjort med barn räknas. För att kunna åka som Au Pair (med Cultural Care iallafall) behöver man minst 200 timmar av barnerfarenhet. För att kunna bevisa detta lämnar man in refernser till CC kontoret som sedan kontaktar refernserna igen. 
Jag hade min bästa kompis Nellys mamma som referens. Nelly har två småbröder som jag mer eller mindre är uppvuxna med. Jag har då och då tagit hand om dem. 
Sedan hade jag min kusin (som har tre små pojkar) och en från stallet. Jag hade även en av mina kompisar som en "personlig" referens. Jag tror bara man behöver tre referenser (varav två som stärker barnerfarenheten och en personlig). 
Jag fick ihop mina barntimmar mestadels ifrån stallet jag har vuxit upp i. När jag var 12 år blev jag medlem Ungdomssektionen, och genom det gör man massvis med saker med barn. När jag var 14/15 år blev jag röstad till ordförande vilket betyder att man tar väldigt mycket ansvar för barnen. Jag var ordförande i två år och lärde mig väldigt mycket om barn under den tiden. Mina kusinbarn eller mina andra kusiner tar jag också hand om ibland när vi träffas. 
 
Alltså behöver man inte ha något barn i släkten för att få ihop sina barntimmar. Du kan få dem genom att jobba extra på ett dagis, hjälpa till inom någon idrottsklubb (om du är intresserad) eller fråga någon du känner om du kan sitta barnvakt. Det finns massvis med alternativ!  
 
Jag tycker absolut du ska åka som Au Pair om du är intresserad av det! Jag har haft så otroligt roligt under dessa två veckor jag har varit här, och lärt mig så mycket under så pass kort tid. Man lär sig dels att ta hand om någon andras barn och stå på egna ben, men man träffar också människor från hela världen och knyter kontakter som kanske varar för resten av livet. Det är en riktig rolig utmaning. :)

IN WILMETTE

 
 
 
Måste bara starta detta inlägget med att hylla Aviciis nya album. Hur bra är det inte?!
 
Annars har jag haft en bra dag. Började som vanligt att jobba mellan 7-9. 
Efter det åkte jag till Moa för att ta tåget från henne till Wilmette. För det första hade jag ingen GPS så det tog en kvart extra. För det andra blev jag försenad och för det tredje var vi tvungna att springa till tåget för att inte missa det. Gissa hur kul det var i stekande sol i 10 minuter, haha. Men vi hann iallafall precis med det. 
I Wilmette mötte vi upp Felicia och Lisa. Det blev rätt mycket prat och lite shopping. Köpte två riktigt snygga klänningar och en söt tjocktröja. Innan det var dags att åka hem blev det varsin frozen yoghurt. 
 
Nu i eftermiddag har vi bara tagit det lugnt. Jag har gjort läxor med pojkarna och läst lite Pippi för dem. Nu har vi precis ätit lite middag. Dessutom är det storm ute och det låter 10 gånger värre än vad det gör i Sverige, hehe. Aja, tur att jag tycker regn och åska är mysigt. 

MY STAR

 
 
 
Idag är en dag jag saknar den här stjärnan lite extra. Visste att jag skulle sakna henne men att jag skulle lipa så fort jag ser en bild på henne trodde jag inte, hehe. (Var t.o.m tvungen att byta bakgrundsbild i telefonen).
 
Idag har jag iallafall tagit hand om barnen alldeles själv för första gången. Det gick kanon! 
Drog sedan till gymmet. Sprang 5 km och körde en PW på 5 km. Körde sedan ben och det var länge sedan jag kände att det brände så bra i dem. 
 
Nu tänkte jag göra lite svenska chokladbollar. Det hade allt hemma förutom cocos så har hunnit med att köpa det också. Dock får jag nog skippa att äta dem. Min kropp mår verkligen inte bra av den här maten med så mycket socker i. Får försöka ha i baktanke att kolla vad det är i allt jag stoppar i mig. 
 
Ikväll ska jag träffa min LCC för första gången. Hon kommer hit och ska kolla så att allt går bra osv. Ska säga att jag trivs hur bra som helst!
 
 

LYCKORUS







Lite av grejerna jag har hunnit med att köpa här. 


Hästarna har alltid varit mitt största intresse och efter det har det varit kläder. Så nu när jag inte har häst här får jag ju passa på att utöka mitt andra intresse hehe. 

Har iallafall precis bokat en resa till Kajsa i november vilket kommer bli ASKUL! Har även en massa andra roliga saker inplanerade så som P!NK konserten med Kristin och roadtrips. Det är så himla kul att alla är så välkomnande och snälla här. Idag har det varit sex stycken som har frågat om vi har kunnat träffas i veckan. Jag var lite orolig i början med att inte skaffa nya kompisar här, men den oron har släppt rätt bra nu, haha. 

WOODFIELD MALL

 


 
 
 
God morgon!

Har precis tagit pojkarna till skolan och ska snart börja med tvätten. Rutinerna har jag kommit in i rätt bra nu!

Igår var jag, Kristin och Moa (en svensk au pair som också bor i Chicago) på Woodfield Mall som ligger i Schumburg. Det är ca. 30 minuter här ifrån. Jag körde själv för första gången här igår, och det gick kanon! Är riktigt stolt över mig själv då det är väldigt många filer.

Aja, hämtade upp Moa och sedan åkte vi till köpcentret. Där mötte vi Kristin och gick nästan direkt till Cheesecake Factory. Såå gott! Åt äntligen en spaghetti och köttfärsås (ingen slår dock din pappa) och efter det delade vi tre på en "cheesecake". Snackade om mättande!

Sedan blev det ännu mer shopping, och när det stängde åkte jag och Moa hem. Vi skulle möta upp en annan kille från Tyskland på Starbucks, men han kom aldrig så vi satte oss ner med varsin kaffe/frappe. En av de anställda gick även runt och delade ut gratis kakor, och vem tackar nej till det lixom? Smålänning som man är, hehe. 4 kakor gick ner och sedan var det dags för mig att åka hem. Mysig dag!

Idag är det kallt och rått ute, och min hals har dessutom blivit värre. Får se hur jag känner sen om jag ska till gymmet eller inte. Kanske nöjer mig med en promenad. See yaaa!


I DON'T KNOW WHERE THE JOURNEY WILL END







Älskar min kjol som jag köpte på forever21 för några dagar sedan- såå mig!  

Nu måste jag skynda mig lite med att göra mig iordning.Har börjat dagen på bästa sätt genom att skypa med mamma och pappa. Mina fina föräldrar! ♥  

Idag ska jag hämta Moa och möta Kristin för att åka till Schumburg för att shoppa lite mer. Gilly Hicks finns där så det ska bli kul att äntligen gå i affären och inte bara dregla på deras hemsida. Det regnar här idag med så det är perfekt väder att gå i ett köpcenter.

GREAT DAY

 
 
 
 
 
 
 
 
Lite bilder från dagen! 
 
Om ni anar vad skönt det var att prata svenska igen efter en vecka med konstant engelska. Tycker att min engelska blir bättre och bättre för varje dag och att jag får mer självförtroende med det, men det är ändå rätt skönt att ha svenskan att falla tillbaka på. 
 
Började iallafall dagen med att möta upp Kristin och Frida. Vi åt frukost och sedan började vi med shoppingen. Köpte världens snyggaste kofta idag! Kom även hem med en långklänning, smycken, shorts m.m. Så nöjd! Det bästa är att det är så billigt här. Exempelvis kostar både Dr. martens och converse halva priset från i Sverige. Kommer göra många kap här känner jag. 
 
Nu ska jag göra mig iordning för snart ska vi ut och äta!
Vi hörs ♥

ONE WEEK IN CHICAGO

 
miss this girls!
 
God morgon!
 
Gissa hur min kropp mår idag. Min rygg och armar är inte att leka med. Men skön känsla är det! 
 
Hade en bra första fredagskväll här i Chicago! Hängde med min värdfamilj till deras kompisar och åt middag. Alla amerikaner är så mysiga! De hade en bonfire och vi lyssnade på musik. 
 
Nu ska jag iallafall börja göra mig iordning. Ska möta upp Kristin och Frida för frukost och shopping i downtown. Har skrivit en gaanska lång shoppinglista nu så behöver tömma plånboken lite. ;)
Ikväll blir det oktoberfest här i området! Så vi hörs! 
 

LET'S GET FIT

 
 
 
Ett par gamla bilder på mig och min lilsis!
 
Så, första passet på YMCA är avklarat och det känns så bra! Började med att gå i rask takt med 5% lutning i 2 km, och sprang sedan 3 km. Min kropp orkar mer men känner att jag inte ska ta ut mig allt för mycket när jag inte är helt okej i halsen. Har varit lite krasslig ända sedan jag kom hit med den. (Amerikanerna älskar AC så det är kallt var man än är inomhus).
Körde sedan rygg och armar. Kunde inte riktigt hålla mig haha. Det som är så bra är att det är samma maskiner här som på Sportlife hemma. Alltså var det inget svårt alls att hålla koll på vikterna. Måste erkänna att jag är riktigt dålig på pounds, miles osv här! Tack och lov finns det massvis med inställningar. 
 
Körde iallafall lite olika övningar med 3 sets och 16 rep med det lite lättare vikterna. Är det tyngre brukar jag köra 3-4 sets och 10 rep. 
 
Efter gymmet gick jag hem och sedan åkte jag och Jessica till Target. Där har dom verkligen ALLT! Köpte iallafall proteinpulver, en shake, nagellack, hårsnoddar och nötter. Nötterna här går dock inte att jämföras med de hemma i Sverige så mamma, pappa och Olle- ni får gärna skicka hit ett par kg! hihi 

MY ROOM

 
 
 
 
Var någon som frågade om jag inte kunde visa lite bilder på mitt rum här och självklart kan jag det. 
Jag gillar rummet jättemycket för att det är så mysigt och hemtrevligt. Garderoben är rätt tom nu men imorgon blir det ändring på det då jag ska möta upp på andra Au pairer för lite shopping i downtown. Wohooo!
 
Idag är det lite (läs väldigt) mycket mer behagligt väder ute. Hade både långbyxor och jacka när jag tog barnen till skolan. Nu tänkte jag åka till YMCA och svettas lite, som jag längtat. 
 
 

09/12/13

 
 
Idag har vi fått en hel del gjort faktiskt. 

Som sagt fixade vi securitynumer och bankkonton till mig. Under min lediga tid under dagen hann jag skypa med Linn, plugga lite teori, kolla på flygbiljetter osv. När vi hämtade barnen blev jag biten av en geting. I Sverige är jag jättekänslig mot allt som biter mig (så som mygg, knott) men här hände det inget mer än att halva foten svullnade upp. Nu har svullnaden lagt sig rätt bra tack och lov. 
När min värdpappa kom hem åkte vi till "Papa Criss" och åt. Jag tycker det var så himla typiskt USA. Istället för stolar var det typ soffor och ja, ni fattar vad jag menar. Maten serverades i små korgar exempelvis. 
Efter vi hade ätit åkte vi ÄNTLIGEN till YMCA och skrev in mig på gymmet. Det såg bra ut och klasserna var ungefär som i Sverige. Gissa vem som kommer åka dig imorgon när jag är ledig hehe. 

Och efter det, var det dags för min första körtur. Även min första med automat så det var lite obehagligt att lägga sig på motorvägen med 12 filer. Tack och lov gick allt bra men har nog aldrig varit så nervös när jag kört bil haha. Kul var det iallafall!

THIS MOMENT

 
Just nu håller jag på att fixa lite. Jag hade pojkarna själv första gången imorse och det gick kanon! Har även hunnit med lite tvätt.
 
Idag har jag och Jessica varit och fixat ett securitynumber och ett bankkonto till mig. Så skönt! Nu är det bara körkort och colleges kvar. Det är mycket att tänka på nu i början men tror jag kommer att hitta rutinerna mer och mer för varje dag som går. 
 
Igår åkte vi till en ridskola några minuter här ifrån. Tror ni jag var glad eller?! Såå himla härligt att känna lukten av häst och klappa dem. Undrar hur jag kommer klara mig utan Millan, hehe.

ON TIMES SQUARE

 
 
 
Detta är de sista bilder jag har att bjuda er på från NYC. Som jag redan skrivit 100 gånger älskar jag New York och lätt att jag kommer åka tillbaka dit. Många tankar går dit idag då det är 12 år sedan terrorattacken. 
 
Annars har jag varit och hämtat min körkortsbok idag som jag ska plugga tills jag gör testet. Jessica följde även med mig för att titta på ett par colleges. 
 
Nu ska jag ut och gå i den 30 gradiga värmen tänkte jag. Kan inte sitta still så måste sa saker att göra hela tiden haha. 

CHICAGO DOWNTOWN

 
 
 
 
 
God dag! 
 
Min morgon startades myckt bättre idag än igår. Sa förlåt till min värdpappa igår kväll när han kom hem och han sa att det var inga problem. Det var ett missförstånd från bådas sida så det kändes skönt.
 
Efter att vi hade slutat jobba igår åkte jag och Jessica till downtown. Där blev det lite shopping på forever21 och efter det mötte vi upp hennes kompis Mathias. Vi gick runt lite, bland annat till "the bean" (ni som känner mig vet hur mycket jag älskar LOL hehe) och sedan gick vi ner till hamnen och till Navy pier som tyvärr stängdes när vi kom. Blev även utbjuden igår, dock trodde han att jag var 25 år. Jag ser väl inte så gammal ut eller????
 
Nu håller jag på att kolla lite på college men jag kan inte bestämma mig om jag ska ta timmar eller credits. Egentligen vill jag ta credits men alla de klasserna har redan börjat. Så isåfall får jag vänta till januari, vilket jag inte heller är så sugen på då college är ett väldigt bra sätt att träffa nya människor. Aja, har jag lite att tänka på helt enkelt. Men jag trivs verkligen så bra här!

CRAZY BEAUTIFUL

 
 
 
 
Vi hade turen på vår sida när vi åkte upp i Rockefeller måste jag säga. Vädret var kalas och vi fick se när solen gick ner bakom skyskraporna! Såå vackert!

FIRST RUN IN USA

 
Började min morgon med att vara försenad 30 min till jobbet. Jag hade missuppfattat mina värdföräldrar då deras "gamla" au pair är kvar. Men det löste sig iallafall hehe.
 
Vi gick med barnen till skolan och sedan har Jessica visat mig runt lite. Jag har även hunnit med en löprunda i 32 graders värme. Var ute i 1,5 timma då jag gick vilse på hemvägen. Skönt att röra lite på sig var det iallafall! 
 
Vid två börjar jag igen så ska gå ner och käka lite nu. Adios!

NEW YORK PART 2

 
 
 
 
 
 
Lite fler bilder från NY. Det kommer komma i omgångar då jag tog så himla många! 
Detta är iallafall från när vi åt pizza och kollade på lite basket. Sedan gick vi till Central Park och det var verkligen såå fint! 
 
Idag vaknde jag upp vid åtta tiden för att hinna packa upp innan vi skulle åka. Det var riktigt roligt att se alla föräldrar heja på sina barn när de tränade. De pratar bara bra om sina barn och det är så härligt att se! 
Sedan har jag haft möte med värdföräldrarna om allting och det känns verkligen så bra!
 
Nu har jag skypat med Jenny & Danne och min familj. Så skönt att det finns skype alltså haha!

I'M IN CHICAGO!

 
En bild från Training school! 
 
God kväll!

Tänkte bara säga att jag har landat i Chicago och att jag har träffat min värdfamilj. Jäklar vad nervös jag var men allt gick bra och de är verkligen helt underbara.
Nu ikväll har vi varit ute och ätit på en mexikansk resturang (min favoritmat är tacos)
Au pair bilen är en Land Rover vilket jag inte hade förväntat mig, haha. Rummet är jättemysigt med en stor garderob och en queensize bed. När jag kommer in i mitt rum ser jag att de har ramat in bilder på min familj, Camomille och min bästis. Började nästan gråta hehe. 
Lovar att jag kommer lägga upp bilder men nu är jag så himla trött. 
 
Innan frågade Christi om jag ville hänga med på Matts första football practice imorgon bitti och självklart vill jag det. Ska även försöka att packa upp och utforska området lite. 
 
 

NEW YORK IN A MOVIE

 
 
Se den i helskärm så blir det bäst!

NEW YORK PART 1

 
 
 
 
 
God dag!
 
Sitter just nu på JFK och väntar på flyget som inte går förrens 16.00. Är så jäkla trött då jag knappt sov någonting inatt. Kommer inte sakna sängarna på TS alltså haha.
 
Men nu har jag iallafall tid för att redigera lite bilder. Dessa är bland annat på Brooklyn Bridge och vid Frihetsgudinnan, och det var de här brudarna jag har hängt med under veckan.

I'M IN LOVE WITH NEW YORK CITY

 
Jag på Times Square innan. Fler bilder kommer!
 
Jäklar vad jag älskade New York alltså! Det var definitivt inte sista gången jag åkte dit om man säger så.
Har haft en lång dag men den har varit så värd.  Har hängt med några tjejer idag som är SÅ HIMLA HÄRLIGA! Vi är blandade svenskar, en finsk och en från skottland. Har så himla roligt med dem och gjorde dagen riktigt minnesvärd.
 
Förstår vad alla menar med att amerikaner är så glada och öppna. En frågade exempelvis om jag inte kunde bli Au Pair till hans dotter istället och stanna i NY (lite creepy men ändå haha) och en kom fram och frågade om han fick pussa mig. Alla hälsar och önskar en bra dag. Alla är glada och bjuder på sig själva. Hur många gör det i Sverige lixom? LOVE IT HERE!
 
Imorgon är det dags för att resa igen och den här gången till Chicago som jag kommer att flytta till. Det blir en lång dag med mycket väntan, men har som sagt träffat så härliga personer som ska till samma ställe så tror tiden kommer att gå fort ändå trots all väntan. Är rätt nervös då det blir första gången jag träffar min värdfamilj i verkligheten. Men längtar ändå som tusan. 
 
Måste även säga hej till alla nya läsare! Superkul att ni vill hänga med här ♥

TRAINING SCHOOL DAY 2

 
Min grupp under dagen.
 
 
Class 8.
 
 
Till pappa.
 
 
Polisofficern som lika gärna kunde vara komiker. 
 
God morgon! 
Har precis kommit ut ur duschen och tänkte berätta lite om gårdagen. Blogg.se fungerade inte när jag skulle uppdatera igår kväll så får göra det nu istället. 
 
Vi hade våra vanliga klasser igår bara att vi blev indelade i andra grupper. Jag hamnade i ett jättehärligt gäng som enda svensken, vilket är jättebra då man faktiskt är tvungen att prata engelska. Vi gjorde en presentation vad man kan laga för mat till värdföräldrarna med barnen i åldrarna 8-10. 
 
När vi ÄNTLIGEN hade en rast på 45 min (gick 8pm till 9.30am igår) gick jag och några för att handla frukt. Då ser vi att de har värsta cruisingen på parkeringen. Pappa, du hade älskat det! Så många coola bilar. 
 
Sista lektionen kom en polisofficer för att prata om säkerhet och regler här i USA. Han var KUNG och man skrattade nästan hela tiden. Han blandade lixom det roliga med det lite med hemska historierna han berättade om. 
 
Idag då. Nu på förmiddagen ska vi ha Red Cross lektion ända fram till i eftermiddag då vi äntligen åker till NEW YORK CITY!! Är super taggad och det ska bli så roligt. Lovar att ni kommer få massvis med bilder därifrån!

TRAINING SCHOOL DAY 1

 
Utsikt från rummet. Tog bilden vid halv 7 imorse.
 
 
Jag, Amanda och Ebba på första bilden. Maja, en finsk tjej och Amanda.
 
 
Så härligt gäng! Skolan ser ni i bakgrunden.
 
 
Stranden ligger vid skolan. Så himla fint!
 
 
Swedish Au pairs!
 
 
En flagga och maten vi får i skolan. (går ju att diskutera med andra ord)
 
 
Tänkte på dig direkt när jag såg denna Olle!
 
 
Så jäkla mycket kakor och bakelser!
 

Nu har jag äntligen lite nya och fräscha bilder att bjuda på. Idag har vi haft skola från 8 am till 18.30 pm. Höll på att somna nästan hela tiden då jetlagen fortfarande sitter i. Men det var jätteroligt att träffa massa andra Au pairer som ska till samma område.
 
Har träffat ett gäng andra härliga tjejer också. Nu ikväll gick vi till en mataffär, och ALLTING är så himla stort! Ni ser ju bara kakorna och cheeseballsen.
 
Idag fick jag även en "surprise" av min värdfamilj, vilket var biljetter till NYC-touren och top of Rockefeller på fredag. Fick även lite presentkort, en vattenflaska, en bag, en ram, en collegetröja och ett litet kort där de hade skrivit att de vill träffa mig nu! SÅ SÖTA! Blev nästan lite rörd. 
 
Nu ska jag sova för imorgon väntar en ännu längre skoldag. Godnatt! ♥
 

FRAMME PÅ LONG ISLAND

 
Au pairer på flyget!
 
 
Solnedgång över NY.
 
 
Glada och äntligen framme i USA!
 
Såå, nu har jag äntligen kommit fram till Long Island och där vi ska vara på Training school en vecka. Har rest i över 24 timmar idag så är rätt slut. Tack och lov fanns det tvskärm på flyget så passade på att kolla både på "42" och "The Great Gatsby". Båda filmerna är helt klart värda att se!
 
Annars, med min vanliga tur var det jag som hamnade i stickkontrollen i London. Allt gick ju bra men ändå haha. 
 
På vägen hit åkte vi igenom NYC. Så jäkla häftig stad alltså! Längtar tills på fredag då vi ska åka dit. 
 
Att lämna mina nära och kära imorse var förövrigt det värsta jag har gjort. Men allt kommer gå bra och det är skönt och veta att det är så pass många i samma situation. 
 
Nä, nu ska jag hoppa in i duschen och sedan vara lite social med mina rumskompisar. Hämnade med en sydamerikan, två tyskar och en från Schweiz tror jag. Klockan är 12 på natten här så måste nog vila mig lite. Hehe
 
Godnatt!

IN NEW YORK TOMORROW

 
 
Fattar ni att om 24 timmar går mitt flyg från London. Mellanlandar där i ca. 4 timmar och jag är så jäkla nervös inför allt med flyget. Jag tror att jag kan andas ut först när jag landat i New York. 
 
Idag har jag haft en mysig dag med mamma och snart kommer några kompisar för en avskedsfika. 
 
Åker redan vid kvart över 6 imorgon bitti här hemifrån. Det är som sagt så himla mycket känslor på samma gång nu. Skrattar och gråter varannan minut. Nu ska jag packa det allra sista och sedan se till att njuta av det sista dygnet hemma. 

MY WEEKEND IN PICTURES

 
 
Lite snapshots från helgen. 

DANCE ALL NIGHT LONG

 
bild lånade jag från Stadsfestens sida på Facebook.
 
Hejsan!
Ligger just nu och kollar igenom alla bilder från helgen på facebook. Det var ett "photobooth" vilket var så jäkla roligt! Dock tror jag inte att hälften förstod att alla bilderna skulle komma upp på internet haha. 
 
Har iallafall haft en bra helg! Har sagt hejdå till mina vänner och för en liten stund sedan kom min farbror och mina kusiner förbi också. Har världens bästa människor runt om mig! ♥