WHAT DOESN'T KILL YOU MAKES YOU STRONGER

Så va det en sån dag idag igen. 
Vaknade med huvudvärk värre än de andra dagarna den här veckan. Började lipa för att jag fick en bild skickad på facebook på min lillasyster i hennes balklänning. Inser mer och mer att allt kommer hända under samma vecka. Olivias bal, min 20 årsdag och hennes student. 
Jag har tänkt på vad jag vill göra med min framtid mer än någonsin den senaste tiden. Men hur lätt är det när man inte har en blekaste aning om vad man vill göra och kommer man fram till något är det inget bra i slutändan alls. Jag vill åka till massa platser och jag vill jobba och tjäna pengar och jag vill flytta dit och göra det och det. Jag fick höra av mina värdbarn igår när vi satt och åt frukost att de inte vill att jag ska åka hem och att de vill att jag förlänger ett extra år. Mina söta småkillar.
Men vad vill jag själv egentligen? Funderar på saker som får mig att må bra och saker som är realistiska att göra. Kommer fram till att det inte alltid är värt att ta den lättaste vägen och att man måste våga göra saker ensam och följa sina drömmar. Att vara stark och vara ensam är något som sätts på prov som en Au pair kan jag lova. Har läst flera kommentarer där man får höra att Au pair livet är enkelt och och att ja men du har ju det så himla bra. Jag har världens bästa jobb men att säga att det är enkelt vore att ljuga. Dagligen sätts känslorna på prov. Man handskas med barn som kan slänga ur sig kommenterar som man inte ska ta personligt men som ändå finns kvar någonstans där inne. Man ser bilder hela tiden på ens kompisar och familj i Sverige som är samlade och hittar på saker tillsammans. Kompisar som man har träffat här avslutar sitt år eller väljer att åka hem av andra anledningar. Tankarna går runt hela tiden, blandade är dem. 
För jag är tacksam att jag har mysigaste värdfamiljen och att jag har träffat så många nya vänner och att jag har fått vara med om så mycket och att jag uppskattar allt som händer. 
Men idag är det en sådan dag som man måste få ha ibland. 
 
Sedan vill jag bara säga att jag är så glad att jag kan inspirera andra människor att åka som Au pairer. Blir lika glad varje gång jag får höra att jag gjort det. Med detta vill jag säga att livet här är som en berg och dalbana, lika mycket som i Sverige. Att åka hit är något av det bästa jag gjort och jag ångrar mig inte för en sekund. Om ni har chansen att åka, ta den!
Kärlek till er! ♥

SUNRISE

 
Började jobba halv 7 imorse och vaknade till den här utsikten. Så vackert!
 
Så var det onsdag igen och halva jobbveckan har gått. Frågan är vart tiden tar vägen för det går så himla fort. Men inte mig emot för snart är det helg och den ska jag spendera med de bästa tjejerna här. 
Dagens planer är iallafall att kolla på serier, ta en långpromenad med Chase och gymma. I eftermiddag ska jag även köra till O'hare, men det ska nog gå bra. :)

DAYS OFF

 
Har ju varit insnöade både måndag och tisdag och idag har äntligen skolorna öppnat! Ska alldeles strax iväg till min lektion men hade lite tid att döda innan. Har iallafall gjort "swedish pancakes" dessa lediga dagar till mina värdbarn vilket de älskar. Det är det enda de vill äta nu för tiden haha, så söta! 
Efter min lektion idag blir det gymmet och ikväll blir det mys hos Linnéa. xx

EASY SNACK

 
Såg någon som hade gjort detta för några dagar sedan så var tvungen att prova detta imorse. Man hackar sönder hasselnötter och steker sedan i honung på låg värme. Efter det låter man det stelna och äter med apelsiner. 
Supersmidigt att göra och dessutom jättegott. 
 

INSTAGRAM ACCOUNT



Har skaffat en ny instagram med lite nya roliga bilder. 
rebeccaaanderssonn heter jag där om ni vill följa mig. 

ÅRETS SMÅLÄNNING



Började dagen med att se detta på nyheterna. Min moster Anga bor i Bangkok där hon hjälper kvinnor och barn i slummen. Är så otroligt stolt över henne och tycker att hon förtjänar detta så mycket!  
http://50ibkk.blogspot.com är hennes blogg och jag tycker alla borde gå in och läsa där. 

SUNDAY SNAPSHOTS

 

ICECOLD

 
Har hängt med fina vänner hela dagen idag!
 
Träffade Kai för första gången på hur länge som helst och det var så kul att se honom igen. Efter det åkte jag, Fanny och Linnéa till Andersonville för att möta upp en ny tjej här i Chicago. Det blev middag på en resturang där och nu har jag äntligen kommit hem från snöstormen. Jag hatar verkligen att köra bil när det snöar så mycket som det gör här just nu. Barnens skola är dessutom inställda imorgon, då det ska bli lika kallt igen som det var för några veckor sedan. Chicagos väder alltså...

LAST FRIDAY NIGHT

 
Bästa att göra dagen efter en fest är att kolla igenom bilder från kvällen innan. Att min kamera alltid få agera partykamera är ju bara ett + för mig, hehe.
Kul kväll helt klart!

TRE KRONOR

 
Hej hopp! 
 
Sitter i skrivande stund med Fanny och lyssnar på lite musik. Börjar jobba om en halvtimma men det blir en lugn kväll vilket känns väldigt behövligt efter igår, hehe. 
Innan idag åkte vi och käkade på Tre Kronor. Det är ett svenskt ställe (nähe) och det var jättemysigt! Personalen var så trevliga och det var perfekt med brunch en dag som denna. 

LOTS OF LOVE



Grattis på födelsedagen bästa pappa. 
Saknar dig som tusan! 

THURSDAY NIGHT

 
Några bilder från gårkvällen.
Igår hängde jag och Fanny hemma hos Linnéa som sagt. Vi köpte med oss bär och nötter och satt och pratade i flera timmar. Aldrig helt fel om ni frågar mig. 
 
Idag är mina värdbarn lediga från skolan så jobbar heldag. Efter det blir det lite födelsedagsfest och sedan utgång. Fin fredag!

BLACK AND WHITE

 
Hejsan! 
 
Här händer det inte mycket alltså. Igår kväll kom jag på att jag missat 3 stycken Hawaii five-0 avsnitt och dessutom några av HIMYM. Serienörd som jag är har jag plöjt igenom dessa under min lediga tid idag. Har även hunnit plugga lite och skypa med bästis. 
Om en stund börjar jag jobba igen och ikväll ska jag till Linnéa för massa mys! Hoppas på lite roligare uppdateringar efter helgen. :)

WE LIVE IN CITIES

 
God dag! 
Har precis kommit hem från min engelska klass och tänkte sätta mig ner direkt och ta tag i plugget. I helgen blir det nämnligen full rulle så skönt att ha det gjort! Fick tillbaka ett arbete jag gjort också, och fick jättebra respons på det. Så roligt! 
 
Lorde är på högsta volym och kaffekoppen är redo, here we go! 

SMOOTHIE

 
Ligger nerkrypen i sängen just nu. Det är jättekallt här idag och känner mig dessutom lite krasslig, så vad passar bättre än att bara ta det lugnt och kolla på en film då?
Tänkte iallafall bara dela mitt recept på världens bästa smoothie.
  • 1 banan.
  • Lite bär.
  • Yoghurt.
  • Mandelmjölk.
  • Jordnötssmör.
  • Is (om man vill ha den riktigt kall).
Detta blir det till frukost nästan varje morgon och den är såå god! Skrev inte ut några mått på hur mycket då det handlar om smaksak.
Tips tips! 

YESTERDAYS PICS

Några bilder från gårdagen. 
 
Hade en jättemysig söndag igår! Mötte upp några tjejer för brunch och prat. 
Efter det bestämde sig jag, Linnéa, Fanny och Amanda för att åka till Ensam Hemma huset som ligger i Winnetka, en liten bit utanför Chicago. Kul med en liten miniroadtrip men blev fasiken besviken på att huset var så litet, haha. I Filmen ser det ju ut att vara jättestort! Men kul att ha sett det iallafall.
På kvällen åkte jag, Fanny och Linnéa till Linnéas kille för att laga mat och hänga där med hans kompisar. Vi spelade spel och hade en riktig trevlig kväll. 
Bra avslut på helgen, helt klart!

STARBUCKS

 
Starbucks är alltid perfekta mötesplatsen eller om man bara vill sitta och snacka. Idag satt jag och Kristin och planerade resor där, är så taggad!

TBT



En härlig bild på fina Linn och mig från napa. 

Hejhejhej! 
Lördag idag och ikväll jobbar jag, inte mig imot då jag tycker det är mysigt och dessutom är Kristin här också. Vi har bara tagit det lugnt hela dagen då det inte finns så mycket annat att göra i snöstormen. Men lite grejer har vi planerat under våren, och tror det kommer bli kanonkul! :)

COZY MODE

 
Några önskade lite outfits, så här har ni en. :)
 
Linne+ kofta från H&M, byxor från Urban Outfitters, håret är all natural.

TIME FOR SOME COFFEE

 
Efter ett jäkligt jobbigt gympass imorse drog jag till Fanny för lite avskedsmys med henne och Sandra. Tycker alltid att det är lika jobbigt att säga hejdå till någon man vet det kommer vara länge tills att man ser igen. Tackar än en gång personen som uppfann Skype.
 
Tack för era snälla kommentarer igår! Ska gå igenom dem och svara på alla, söta ni! ♥
 

GIRLS NIGHT

 
Bilder från förra helgen då vi hade lite tjejkväll med choklad och vin. Så mysigt!
 
Tänkte bara höra med er vad ni vill läsa om här, för känner inte att min bloggmotivation är på topp just nu. Har börjat komma in i rutinerna med gym, skola och jobb vilket gör att inläggen för det mesta blir likadana. Så har ni några tips får ni gärna skriva det här, tell me!
Ni är så fina som klickar in här varje dag och då vill man ju göra sitt bästa lixom. 
 
Lite blandade känslor idag. Imorgon åker en av de tjejerna jag lärt känna bäst här hem till Sverige. Hon har valt att avbryta sitt år vilket jag kan förstå, men det kommer ändå bli väldigt tråkigt. Vi får helt enkelt ses när jag kommer hem. :)

WEDNESDAY




Ger er ett par bilder från Miami som jag tagit med telefonen. 

Idag är det kyligt här igen. Har nästan haft lite vårkänslor ett par dagar, men antar att jag får vänta till den riktiga våren. Om en stund ska jag iallafall till college och sen blir det en sväng till gymmet! 
Puss och kram 


GET SOME FUN

 
Goddag för er, godmorgon för mig. 
Har precis unnat mig godaste smoothisen mellan alla tvätthögar. Brukar alltid köra lite tvätt på måndagar men det hann jag inte med igår så idag är det massvis.
Aja, om en stund kommer Fanny och Sandra hit och då ska vi dra och gymma. Som jag har saknat att ha någon kompis att gymma med, här kör alla på sina egna men det kan bli lite ensamt ibland. Men förhoppningsvis kan Fanny få något erbjudande här vilket hade varit jättekul!

SUNDAY BRUNCH

 
Något som är perfekt att göra på helgerna här är att gå ut och käka brunch. Jag älskar att göra det, och då speciellt pannkakor. I söndags åt vi på Pancake House här som var perfekt. Så mysigt och bra läge och bästa pannkakorna jag smakat. Det var inte sista gången vi fick dit kan jag enkelt säga. 

LAKE SHORE

 
Igår tog vi en jäkla lång sovmorgon innan vi gick och åt brunch. Efter det var vi så mätta så bestämde oss för att gå ner till Lake Shore en stund. Så fint är det där, längtar tills i sommar då stranden kommer vara full av musik och spelandes av volleyboll. 

FIRST DAY AT COLLEGE

Ny tröja från Hollister och tofflor från Old Navy. Så sköna!
 
Så var första dagen på college avklarad. Läser ju bara en kurs men ändå. Var i en grupp med ungefär 15 stycken andra och självklart är jag den som blev utvald att läsa stycket. Jag hatar att prata inför helt främmade folk men det gick kanon ändå. Efter lektionen kom det fram en jättegullig tjej från Polen och pratade lite. Hon berömde mig för min engelska och trodde att jag hade engelska som första språk, lite egoboost hehe. 
 
Nu ska jag klicka hem böckerna jag behöver inför den här kursen, dricka upp kaffet och ta första långpromenaden med Chase i år. 
 
Måste bara inflika med att jag har fått en ny bil! Min Landrover har gått sönder, så igår överaskade min värdfamilj mig med att jag får deras "gamla" bil då de köpt en sprillans ny. Inte mig emot, hehe. 

LUNCH AT VAPIANO

 
Första gången sedan jag kom hit till Chicago käkade jag på Vapiano.
Tror att alla tänkte likadant som oss den dagen då vi träffade massa folk från Training school där. Anledningen till att det var massa au pairer här, var att det var en weekend kurs här (collegegrej) och det var jätekul att se massa folk man kände igen sedan innan!

NEVER WANNA LEAVE THIS

 
Har spenderat mestadels av min helg downtown vilket har varit väldigt välbehövligt. Har laddat upp batterierna inför en ny vecka fullt med jobb, träning och start av college. 
Det roligaste måste nog vara när vi var på H&M och jag och Kristin står i kön för att betala. En annan svensk tjej börjar då prata med oss och hon var så gullig! Hon var bara här över helgen så vi bjöd med henne på lunch och hängde sedan med henne resten av lördagen. Vi gick i butiker och bara njöt av världens bästa stad. Kommer aldrig tröttna på Chicago. 

PANCAKE HOUSE



Hejsan! 

Har hängt downtown hela helgen med mina favorittjejer. Just nu sitter jag med Sandra och Fanny och käkar brunch, behöver jag ens säga hur gott det är? 
Om en stund ska vi gå en promenad vid skön. Livet just nu! <3

RAIN, COFFEE AND FRIDAY







Lite inspirationsbilder! 

Regnet har öst ner här idag så har legat i min säng, läst en bok och druckit kaffe. Läser just nu Box21 som än så länge är kanonbra! Har även varit och handlat lite pyssel och skrivit ut bilder till mina värdföräldrar. Tänkte ge dem bilderna jag la ut här för några dagar sedan inramat. 

Har även skypat med mamma som fyller år idag. Hon är bäst och saknar henne såå mycket. 
Ikväll ska jag till Fanny och bara ta det lugnt. Imorgon är det Lcc möte och sedan får vi se vad vi hittar på. :) 
Vi hörs! Puss 

BACK TO SCHOOL

Hittade några bilder som jag tog några veckor innan studenten. Första bilden är en trött och glad mig  Hade precis skrivit mitt sista prov på gymnasiet den dagen, vilken känsla alltså.
 
Nu har jag äntligen blivit klart med allt inför college, och på måndag blir jag officiellt en collegestudent vilket känns rätt galet. Jag ska ta en engelska writing class, som kommer att vara två gånger i veckan fram tills början på maj. Har varit inställd på journalism men funderade lite och kom fram till att en engelska kurs aldrig kan gå fel. 
Det ska verkligen bli hur roligt som helst och jag är jättetaggad på att komma igång med lite plugg igen. :)

ABOUT THE AU PAIR LIFE

Hejsan!:) jag undrade bara om du kommer att förlänga ditt år?? Eftersom du verkar trivas så himla bra :) och förresten, är Kai också svensk? Och hur lätt/svårt är det att bli vän med amerikaner?:)

Hejsan!
Just nu har jag inga planer på att förlänga, även fast jag trivs kanonbra. Men allt kan ju hända och tack och lov behöver jag inte bestämma det än.
Nej, Kai är från Tyskland. :)
Amerikaner är väldigt öppna av sig så det beror på hur du är som person. Sedan finns det ju undantag (vissa tjejer på collegefester är inte alltid de trevligaste) men annars måste jag säga att det är rätt lätt. :)


Hej Rebecca! Har nyss upptäckt din blogg och jag måste säga att jag älskar den! Jag ska själv ansöka om att bli au pair i år, så fort jag har fyllt 18 och tagit mitt körkort. Jag har bara några frågor jag hoppades att du skulle kunna svara på: 
Hur gick det under intervjun efter du hade ansökt? Har hört att ibland så är intervjun på engelska. Inget problem då jag har engelska som modersmål också, men undrade bara. Och så undrar jag hur det är men lönen, klarar man sig på den? Eller jade du med dig pengar dom du hade sparat? Och vad skulle du rekommendera att man packar innan man åker? Har hört och läst att man ska ta med sig så lite kläder som möjligt då man köper då mycket där i USA. Men utöver adapter och andra nödvändiga grejer, vad mer? Skulle vara oerhört tacksam för svar! Ha det bra. 
 
Hej hej! Åh vad glad jag blir, tack så mycket! :) 
 
Intervjun med CC är lätt. Du har en intervju på engelska som tar ungefär 5-10 minuter och då ställer dom frågor om lite vad som helst (relaterat till barn och familjesituationer). 
Man får 200 dollar i veckan vilket motsvarar ungefär 1400 svenska kronor. Ska jag vara ärlig så klarar jag mig precis på den lönen under en vecka, haha. Men då kan det vara shopping, resturanger, bio, fester och så vidare. Sedan har jag pengar på mitt svenska konto som jag använder till resor, och endast resor. 
Hmm, det finns typiska listor på vad man ska ha med sig och det är väldigt olika från person till person. Ett tips är att söka på google. Jag har inte använt alls mycket av kläderna jag tog med mig då jag har köpt massa kläder här. Ta inte med dig lotion, body spray osv för det garanterar jag att du kommer köpa på VS det första du gör haha. 
Adapter är alltid bra att ha, gärna en extra. Sedan såna grejer du vet att du inte kommer köpa nytt. Exempelvis dator, mobil, kamera osv. Och glöm inte bilder som du kan sätta upp i ditt rum, det blir mycket mer hemtrevligt då. :)
Kramar!

WEDNESDAY

 
Några bilder från Clearwater Beach, mina busungar. ♥
 
Onsdag idag och idag fungerar det mesta som vanligt här i Chicago. Igår kväll satt jag och kollade runt lite bland nyheterna och tydligen är det så kallt att till och med vissa toaletter har fryst igen, haha. Hoppas inte den kylan kommer tillbaka alltså!
Idag har jag fixat lite med college och städat upp efter två dagar instängda i huset. Det jobbiga är att min bil är sönder och min värdpappa kommer inte hem förrens på imorgon för att fixa den, så får klara mig utan den vilket inte är det lättaste. Hoppas att Wright (colleget jag ska gå på) är snälla och hjälper mig även fast jag är ute så sent. 

BABY IT'S COLD OUTSIDE

 
Har tyvärr inte så mycket roligare bilder än detta att bjuda på. 
 
Har varit insnöad sedan igår, då det är så satans kallt att allting är stängt. Skolor som affärer och annat. De har varnat för den här kylan jättelänge så vi var redo för det, men skoja inte att man blir rastlös när man bara kan sitta inne och spela tvspel haha. I eftermiddag ska det iallafall bli varmare!
 
Så, vad tycker ni om mina nya naglar? Kristin fixade dem med gel i helgen och är så nöjd. Jag är riktigt dålig på att ta hand om mina händer (typiskt hästmänniska?) så kände mig lite extra bortskämd när hon gjorde dem. 

DON'T FORGET




Ni glömmer väl inte att följa mig på instagram? 
rebeeccas heter jag där! 

LETS DREAM AWAY FROM HERE TONIGHT

 
 
Startar igång veckan med den här låten som släpptes igår, hur underbar är den inte? 

WALKING IN A WINTER WONDERLAND

 
Hej från ett vinterland!
 
Har haft en så himla skön helg! Har som sagt hängt med Kristin och Sandra och bara tagit det lugnt. 
Idag har vi bara legat i min säng och kollat på Vänner. Efter några timmars fick vi ett ryck och gick till Target för att kolla lite. Det är så mycket snö och såå kallt! 
Imorgon är som jag trodde barnens skola inställd så det blir jobb hela dagen.
Vi hörs! 

WANNA WAKE UP TO THIS







Några gamla bilder från Kristins blogg! 

Såhär ser det inte ut i Chicago idag kan jag säga. Har nog aldrig varit med om såhär mycket snö och nu varnar nyheterna om att man ska hålla sig inomhus på grund av att det är för kallt att vitsas ute. 
Hängde med Kristin och Sandra igår och sedan sov Kristin här. Vi åt massa nötter, B&J och Marabou, classic! Kollade på LOL och About time. 
Nu ska vi åka och hämta upp Sandra i snön, fingers crossed att det går bra haha. 

LET'S DO THIS

 
jag och min lilsis ett par veckor innan jag flyttade hit.
 
Hejsan!
Startade dagen med ett pass på gymmet. Första ordentliga passet sedan jag blev sjuk två veckor innan Florida. Men det kändes så otroligt skönt att vara tillbaka. Sprang några km och sedan var jag tvungen att åka hem då min värdmamma skulle ha bilen. Men bättre än inget!
Jaja, tänkte bara säga att på måndag börjar min "deffliknande" diet. Förra året körde jag stenhårt i 12 veckor och målet är samma sak detta året. Ni som hängde med i min gamla blogg vet hur mycket jag tränade, då det var ungefär 3-4 timmars träning varje dag. Då morgon PW, gym och 1-2 ridna hästar räknas. Så roligt var det! 
 
 
efter 4 veckor
efter 8 veckor
efter 12 veckor. 
 
Är så jäkla taggad på att komma igång ordentligt nu igen! Let's do this!

4 MONTHS

 
Fredag idag och idag har jag varit i USA i hela 4 månader. Tiden har gått så fort, men kan ändå inte förstå att det var 4 månader sedan jag vinkade av min familj och vänner i Sverige. Galet!
 
Idag har det varit svinkallt här i Chicago, trodde inte riktigt mina ögon när temperaturen visade -22 celsius imorse, och nu sa min värdmamma att det ska bli -28 nästa vecka så att till och med skolorna kanske blir inställda. Haha orkar inte! 
Har iallafall jobbat hela dagen idag med. Bara myst med mina favoriter här hemma. Kände dock att vi behövde komma ifrån huset en stund så var och simmade en timma på gymmet med. Kvällens planer blir att hänga här hemma och fixa med lite bilder och ta det lugnt, så skönt!
 
Tänkte även passa på att tacka min fina släkt för julkorten också, det uppskattas så mycket :)
 
 
 

NEW YEARS EVE

 
Här har ni mina bilder från nyår. Har suttit och funderat på vilka som är godkända att lägga ut här och väljer dem som vi tog i början på kvällen. Dock inte sista bilden men struntsamma, kul hade vi!
Förfestade i en lägenhet på Wall Street vilket kan vara något av det sjukaste jag gjort. Bästa var att få umgås med Lina och Izzi och deras två kompisar som var hur gulliga som helst! 
Vi hängde där innan vi tog en taxi till Webster Hall, som är en jättestor klubb i New York. Vi kom i lagom tid och skålade in det nya året framför en stor tv där de visade bollen på Time Square. Resten av natten dansade vi, träffade sjukt roligt folk och drack vodka redbull som aldrig förr, haha. 
Har nog aldrig spenderat så mycket pengar på ett dygn men måste säga att det var värt varenda öre.
Nyår i NYC, check!

IN THE CITY

 
Några bilder från NYC. Mötte först upp Izzi och Mikaela i China Town och gick runt där en bra stund, innan vi hoppade in i en taxi och sa att "ta oss vart som helst, vi vill bara här ifrån" haha. Kajsa förstår nog varför ;)
Sedan åkte vi till 7th street där vi shoppade lite och även mötte upp Lina och Emma. Förstår ni känslan att få se mina goda vänner i USA eller. Var helt hyper! 
 
Nu har jag äntligen börjat att vakna till lite här Har jobbat hela dagen idag men tror att det gjorde mig rätt gott. Tog med barnen till gymmet (där man kan lämna av dem, lite som IKEA haha) och tränade en timma. Har även hittat på massa olika saker. 
Igår hade jag turen att komma hem, trots att flyget var försenat och det var storm här i Chicago. Över 600 flyg var iställda igår kväll/natt här så jag hade som sagt en jäkla tur. Det var helt proppfullt på flygplatsen och jag tyckte verkligen så synd om dem. 
 

AWESOME END AND EVEN BETTER START






 
Lite bilder från mitt dygn i NYC. 

Gott nytt år allihopa! Sitter just nu på flygplatsen och väntar på mitt flyg. Har haft ett otroligt bra avslut av 2013 och en jäkligt bra början av 2014. Har träffat två av mina närmsta vänner och fått skåla in det nya året i new york. Känns rätt overkligt. Har inte sovit på 40 timmar nu så är heeelt slut i huvudet. Vi hörs när jag är hemma i Chicago. 
XX