SATURDAY QUOTES




Efter en fredag som inte var för på topp så kändes det väldigt bra att starta lördagen med ett svettigt spinningpass. Det var ett tag sedan sist men måste hylla det igen för känslan efter är nog den mest oslagbara. 
Nu har jag ätit frulle som bestod av gröt (nya hetsen så gott) och kaffe. Om en stund ska jag möta upp några tjejer, så får vi se vad som händer i helgen. Imorgon är det ju iallafall superbowl, som alltid är lika kul att se för att amerikanerna är så hypade haha. 
Igår kväll träffade jag Linnea med, som jag knappt har hängt med på sista tiden. Vi snackade om allt som har hänt och vad vi ska göra med våra liv, au pair tiden är ju snart över... Mysigt var det! 


SNAPSHOTS SAN FRANCISCO




Igår kväll satt jag uppe och fick äntligen klart alla Kalifornien bilder. Det har tagit emot att sitta och redigera dem då jag klickade över 3000 bilder, hehe. Vi får ta några i taget så börjar med dessa från SF. Gissa om jag längtar tillbaka! 
Nu ska jag snart snöra på mig skorna och dra mig till gymmet, hoppas ni har en bra dag! xx 

INSPO WEDNESDAY






Lite onsdags inspo en dag som den här. Har inga speciella planer förutom träning och lite ärenden. Helt ok skön dag om ni frågar mig. :) 

FEELS LIKE SPRING




I lördags brunchade jag med dessa tjejer innan vi bara hängde i min favoritstad. Att solen var framme gjorde att man fylldes av energi och det kändes som vår. Idag är det dock gråmulet ute och snön faller, men jag har överlevt med Chicago PD och varm choklad, så mysigt.

AT THE CHICAGO FIRE STATION









Här ser ni vad vi har gjort idag!

Igår kväll bjöd Johanna med mig och Fia på collegefest. Lite förfest hos henne och sedan drog vi vidare. Vi var i flera olika lägenheter och några av dem hade den sjukaste utsikten över Chicago. Hade riktigt roligt och vi avslutade med pizza innan vi somnade i Johannas dorm.
Imorse när vi vaknade frågade Becka om vi ville med till Chicago Fire stationen, och självklart sa vi ja. Väl där blev vi bemötta av brandmännen som vi var en del i gänget och jag trodde nästan jag drömde, då jag kände igen allting från serien. Så häftigt! Några av dem där är med i serien också, och de var riktigt snälla. Vi hängde med dem i någon timma, innan vi åkte till ensam hemma huset och sedan avslutade vi på en grekisk resturang. 
Nu har jag precis vaknat (igen). Somnade framför en film innan så ska ta igen det jag missade nu tänkte jag. 
Puss och kram 

012415






Vilken fest det blev igår och vad kul vi hade!! 
Nu -> möta upp Johanna och Becka för brunch! Så välförtjänt. 

FRIYAY

Bilder från min kamera när pappa och Olle var här och vi gick runt i Chicago. 

Fredaaaaag! Veckan har som jag förutspådde gått jättefort, och ikväll får jag äntligen träffa Fia igen. Födelsedagsfest och utgång står på planeringen. Hoppas ni får en bra helg!! Puss och kram 

WORK IT OUT




Hallihallå. Efter jobbet imorse drog jag till Becka på south side (första gången jag var där, omg). Vi gymmade, åt lunch och babblade på som vanligt. Becka har även skaffat gymkort på samma gymkedja som mig, vilket betyder att jag äntligen har en gymkompis! Så glad. 
Nu ska jag sticka iväg och hämta barnen i skolan, playdate på gång, woho!! 

HOLOCAUST MUSEUM




Några bilder från museumet igår. Och alltså ja, vad ska man säga? Att man kan känna så mycket av att gå på ett museum och få ta del av andra världskriget. Det var mycket filmer från överlevande, då de berättar om sin tid i koncentrationslägrena. Man fick gå in i en liten tågvagn som tog judarna till Aushwish, där 90-100 personer var instängda i flera dagar. Man fick läsa om hur Hitler in i minsta detalj planerade allt i flera år innan kriget. 
Som ni ser på en av bilderna är det ett citat av USAs dåvarande president Roosewelt, då han säger "jag skulle aldrig kunna tro att något sådant här skulle kunna hända på 20-talet". 
Och det som skrämde mig mest när vi åkte där ifrån, är att kriget var över för 70 år sedan, och ändå känns det inte som vi har lärt oss någonting. Att vi idag, 2015, har ett parti i vår regering som står för vissa av dessa ideologier får mig att får illa. För precis som Roosevelt sa då, känner jag nu. Detta kan ju inte hända på 2000-talet.


#TBT




När jag hade sagt hejdå till pappa och Olle åkte jag och Kristin till Venice Beach för att hänga lite med hennes kusin och hans kompis. Perfekt terapi när man sagt hejdå. Venice var utan tvekan min favoritplats i LA. 

Onsdag och planerna för idag är att träna och åka till ett Holocast Museum som ligger en liten stund ifrån mig. Jag har alltid tyckt att andra världskriget har varit intressant och jag kommer ihåg det som igår när vi var på klassresa i Polen och åkte till en koncentrationsläger... Hemskt, men så viktigt att komma ihåg. Så när Marie frågade om jag ville dit sa jag självklart ja. Frågan är hur tagen man kommer bli.

WHEN IT'S GOOD


Bilder från weheartit.

Gissa hur skönt det är att det är tisdag men känns som måndag. Den här veckan kommer ju att gå superfort! 
Idag har jag hunnit med en massa tvätt och ett riktigt bra pass på gymmet. Hade massa energi från långhelgen så sprang intervaller i en timma. Är härligt mör i kroppen nu så ska hoppa in i duschen och sedan ta det lite lugnt innan jag hämtar upp barnen i skolan. Ikväll har jag min tv-kväll med både PLL och Chicago Fire, bästa! 
Vi hörs, xx.

MLK-DAY


Imorse gjorde jag pannkaksfrukost till killarna och Isa, så gott.

Sedan åkte vi dt och mötte upp dessa pinglor. 

Vi gick runt lite i Chicago.

Och åt långlunch på Grand Lux Café.

Så mycket kärlek till den här staden! 

Nu har jag precis lagt mig i sängen efter en lång dag med mjukiskläderna på. Efter en mysig frukost i morse var vi ute och åkte pulka med barnen. Underbart väder och det kändes som vår! När jag hade slutat jobba åkte vi downtown för att möta upp en tjej som pluggar på college. Vi gick och åt lunch på ett jättemysigt café och efter en stund kom Rebecka också. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och insåg att både Isa, Rebecka och Johanna har tagit kontakt via min blogg. Insåg då vad mycket den betyder som har gett mig så otroligt fina vänner här. Lite svårt att förstå nästan. Aja, sedan strosade vi runt lite innan vi åkte åt olika håll hemåt.
Nu ikväll har vi firat Matt som fyller 8 idag. Det känns såå konstigt att han redan är 8, då han var 6 när jag kom hit. Kunde inte vara mer tacksam över att få vara en del i hans uppväxt.
Det har varit en perfekt MLK-day om ni frågar mig! 

NAPERVILLE



Från idag.

Hej. Idag har jag hängt med Isa hela dagen. Drog till henne tidigt imorse och sedan har vi varit på köpcenter och i downtown Naperville, som var supermysigt. Tror jag kommer hänga där en del när det blir varmare. 
Nu ikväll har vi varit och ätit och tagit det lugnt. Imorgon är det MLK-day här i USA vilket betyder att alla är lediga, men jag jobbar förmiddagen. Men inget mig emot! 


YESTERDAYS





Lite bilder från förfesten igår. 

Hej! Ligger just nu i sängen och tänkte skypa med min familj lite. Är såå trött att jag knappt orkar röra mig haha. Igår kväll drog jag mig på avskedsfest för en kille på college. Vi förfestade lite innan vi drog på collegefest och till slut bestämde jag mig för att hänga med killarna ut till Red Ivy. Dock ingen bra musik den här gången haha. Men kul iallafall! 
Nu tänkte jag ta det lugnt innan jag börjar jobba, Linnea kommer över och håller mig sällskap så det blir skoj. 
Vi hörs när jag har lite mer energi ;) puss

Update: asså förlåt för världens mest osammanhängande inlägg, hahaha!



LAS VEGAS

Dessa två alltså, Kristin blev som en syster till oss under denna resan. <3

In Vegas!

Jag och Krisse.

Jag, pappi och Olle. (Som hon kallas, har märkt att några undrat vem det är. Olivia=Olle)

New York, new york.


Så sjukt stort var det överallt. Och, precis som i filmer.


Paris.

Bellagio watershow.

Det enda jag tänkte på var hangover filmerna, haha.

Inne i Ceasar's palace.

Spegel selfie. 

Lilla Eiffeltornet.

Hur häftigt café?

Byebye Vegas!! Vi ses snart igen. 

LIGHTER HAIR



Var iväg och fixade håret imorse. Tro det eller ej men jag är såå nöjd! Första gången typ hehe. Aja, nu har jag precis slängt i mig lite lunch och ska till Marie för att baka bullar till skolan imorgon. So long! xx

NORTH AVENUE BEACH

 
Men hejsan. Äntligen är det onsdag och halva veckan har gått. Igår gjorde jag inte så mycket förutom att läsa min nya bok Lejontämjaren som jag fick av mamma, kolla på serier och jobba. Lugn dag men så skönt. Idag har jag planering av gym, tvätt och lunch med Becka. 
Happy lillördag, xx

LOVE ME LIKE YOU DO

 
Jag är precis lika fast i böckerna 50 shades of grey som de flesta tjejer är. Jag hoppas verkligen att filmerna kommer leva upp till böckerna då de kan vara den serien jag har läst ut fortast.
Men, det ska skulle säga- hur underbar är inte den här låten som precis har släppts till filmen.

UNIVERSAL STUDIOS













På nyårsdagen hämtade vi upp Kristin och åkte till Universal studios. Superkul var det och häftigt att få se platser som de spelat in filmer på. 

Sitter just nu i sängen och ska åka och tvätta bilen om en stund. Jag har hunnit med lite smått och gott på förmiddagen så som att tvätta och gymma. Dock var det som en bastu på gymmet då fläktarna gått sönder, men jag körde mitt pass ändå och nu känns det kalas. 
Hoppas ni har en bra start på veckan! Puss 

TODAYS



Igår kväll var jag och Fia och åt italiensk innan vi var och såg Interstellar. Så bra film och jag fick verkligen upp ögonen för rymden och tid. Ett måste om man inte har sett den! 
Imorse tog vi sovmorgon och sen mötte vi upp Rebecka för brunch innan mitt lcc-möte. Jöttemysigt café så dit var inte sista gången vi gick till. Vi hann med lite shopping också innan vi åkte till North Beach för att ta kort. Fint som bara den men minst lika kallt. Nu sitter vi och värmer oss på Starbucks innan vi ska hem till Linnea!
Hoppas ni har en fin helg. xx

OUR NYE






Detta nyåret kan vara det lugnaste och skönaste någonsin. Jag tycker själv att nyår är något man har för stora förhoppningar på varje år, så att bara ta det lugnt med pappa och Olivia var perfekt. Vi drack champagne, var ute och åt samt kollade när de droppade kulan i NY. Hann att skypa med mamma också innan jag somnade bara några minuter efter 12-slaget. Flera nyår som den här tack! 

IPHONE 6




Jag fullständigt älskar min nya mobil, och skalet från MK gör den inte sämre.

Hej hej från en glad Rebecca. Vet inte vad som har hänt med mig men jag känner mig som en ny människa efter att pappa och Olle var här. Antar att jag fick massa energi av dem. 
Ikväll ska jag träffa bästa Sofia, som jag har saknat massvis, och hitta på något. 
Nu måste jag hoppa in i duschen då det blev ett rejält svettigt pass på gymmet idag. Love it. xx 

TRIP TO SAN DIEGO














En dag åkte vi till San Diego. På vägen stannade vi vid Huntington Beach som var så mysigt. Det var full rulle med volleyboll spelare, surfare och turister. Vi åt lunch på Johnny Rockets också, som jag faktiskt aldrig ätit på innan. Ett måste när man är i USA. 
Vi kom fram till La Jolla i San Diego i tid till solnedgången, sedan åkte vi och shoppade lite (bland annat väskan) innan vi checkade in på hotellet. Dagen efter åkte vi till mexikanska gränsen och sen tillbaka till LA. Då åkte vi till The Grove och åt på Cheesecake Factory och shoppade lite mer. Trots att det regnade var det kul att gå runt och kolla på alla juldekorationern de hade uppsatt. 
Barnens skola är inställd idag med, men om en stund ska vi möta upp Marie och barnen för pulkaåkning. Kommer känna mig som ett litet barn igen, bästa med att jobba med dem! 

HIKING TO THE HOLLYWOOD SIGN





















En av dagarna i Los Angeles hikade vi till Hollywood skylten. Vi började tidigt på morgonen och det var så underbart! Det tog ett litet tag för kroppen att vänja sig vid alla backar, men när man väl var igång var det skönt. I fyra timmar var vi ute och traskade. Helt klart något av det bästa på resan. Hade inte haft något emot att göra detta flera gånger i veckan. Synd att Chicago är lika platt som Skåne. 
Annars är det -28 grader här idag, så alla skolor är inställda och det är varning för att gå ut, då det känns som -40 med vinden. Vintern är tillbaka! Haha. Jag och barnen ska åka till Lorena och hänga där idag iallafall, blir supermysigt! 


+-+

Har du vart två år i Chicago eller ska du någon annan stans 2015? :)
Jag flyttade hit i september 2013, så jag har snart varit här i 1,5 år. Jag förlängde i samma familj så nej jag ska ingen annan stans. :)
 
Hej! Vart har du köpt den stickade tröjan? Tycker den är såå fin!
Tack så mycket!! På Forever21! :)
 
Hej Rebecca! Jag har följt din blogg ett tag nu, gillar den verkligen. Jag undrar bara om det är jätte svårt att få amerikanska vänner? Jag hade tänkt åka som au pair nästa år, och det kanske låter konstigt, men jag vill helst inte hänga med svenskar osv, eftersom att jag vill uppleva hela USA för det det är. Hoppas inte frågan är offensive! Ha det bra!
Hejsan! Vad kul och höra, tack så mycket! :) Nej det skulle jag väl inte säga att det är. Amerikaner är oftast väldigt sociala och nyfikna så det är inte ovanligt att någon kommer fram och ger nummer, frågar om man vill hänga osv. De amerikanerna jag hänger med är på college, när jag är på gymmet, med barnen osv. Så det gäller bara att vara lika social som de är. :)
Förstår vad du menar med att du vill leva det "amerikanska livet", men måste erkänna att det är så skönt att ta en break och hänga med svenskar ibland som är van vid samma kultur, då det är en rätt stor skillnad mellan den amerikanska och svenska. Lycka till! Kram

3 FROM TODAY


Trots att det är kallt kan ju vintern vara den finaste årstiden. 

Jag är så glad över min hy just nu. Älskar att kunna känna sig fin utan smink. 

Den här boken fick min värdmamma i julklapp av mig. Massa roliga saker finns i den! 

Imorse när jag hade släppt av barnen gick jag och Marie på en promenad. Med kängor, termobyxor, mössa, vantar och tjockjacka var det väldigt behagligt trots att det är kallt. Massa prat som vanligt och sedan drog jag till gymmet. Skönt att vara tillbaka, både för träningen och personerna där. Får alltid massa energi. 
Nu har jag fixat lite papper på college, så nu är det avklarat och om en stund ska jag hämta barnen i skolan. Hoppas ni har en fin tisdag! Puss och kram 
Ska också svara på era kommentarer ikväll, förlåt för att jag är världens segaste. 


MY 2014

Beskriv året med tre ord.
Upp och ner. 

Bästa köpet?
Det måste vara alla resor, min MBMJ väska och fake fur jacka. 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?
All the way med Timeflies som tog mig igenom hösten, samt Bailando- Enrique Iglesias, som vi dansade salsa till i Mexiko. Blir alltid på bra humör av de låtarna!

Vem har du umgåtts med mest?
Sofia, Linnéa och min värdfamilj!

Har du haft ett förhållande under 2014?
Nope. 

Vart reste du under 2014?
I februari åkte jag och Linnéa till Dallas, Texas. Jag tror vi hade känt varandra i en månad då bara, men vi lärde känna varandra den resan utan och innan. I mars åkte jag och ett tjejgäng till Indianapolis. Inget speciellt där egentligen, men gillar man roadtrips så gör man. I juni var det resor varje helg. En till min kusin i Detroit med Linnéa, där vi blev bortskämda till max. Helgen efter det till Washington och då var Kristin med också. Jag var också uppe i Michigan med min värdfamilj i fyra dagar på bröllop. Träffade de roligaste tjejerna som jag drack öl med och spelade kort med hela nätterna. Såg även två personer säga "I do", med Lake Superior i bakgrunden. Oslagbart. Sedan var det juli och då åkte jag, Jenny och Sanna till New York efter att de hade varit och hälsat på mig i Chicago. Varmt, redbull vodka och massvis med skratt beskriver den resan. Veckan efter åkte jag hem till Sverige och överraskade min mamma. Något av det bästa jag har gjort. Spenderade åtta dagar med min familj, hästarna och kompisar innan jag åkte tillbaka hit. Svenska sommaren när den är som bäst. I oktober åkte jag med min värdfamilj till Michigan igen för att segla den här gången. Vi tog det mest lugnt och det var så skönt. I november åkte jag och Fia till Cancún i Mexiko en vecka. En av mina roligaste resor med sol, bad, fest och en bästa kompis. Min resa i december vet ni ju redan, då jag, pappa och min syster åkte till Kalifornien, utan att överdriva det bästa jag gjort. 
Det blev en del resor förra året, tur att jag älskar det.

Texas.

Indianapolis.

Detriot.

Washington DC.

Bröllop i Michigan.

New York. 

Sverige.

Macatawa, Michigan.

Mexiko.

Vad var din största tabbe 2014?
Att jag under hösten på något sätt tappade bort mig själv. Jag antar att det händer alla någon gång. Nu känner jag mig tack och lov som mig själv igen, och skrattar utan att det ska vara krystat. 

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Att jag valde att förlänga mitt år här i Chicago. Hade aldrig tänkt att jag skulle stanna längre än ett år, men jag är så glad att jag gjorde det. Att jag hoppade fallskärm och att jag överraskade mamma. 

Jag, Sofia och Linnéa firade att vi hade förlängt ihop med en vinkväll. 

Ryser fortfarande när jag ser bilderna. Så underbart!

Har du blivit bättre på något?
Haha bra fråga. Antar att språket utvecklas hela tiden när man bor här, så det. Har också blivit bättre på att lära känna av människor. 

Vad var extra dåligt med året?
Att jag fick en sån jobbig hemlängtan under hösten. 

Vad var extra bra?
Att jag har så underbara vänner och familj. 

Lärde du känna några nya människor?
Jaa, massvis! De ni märker av mest här är ju Sofia (som jag lärde känna på training school), Linnéa och Isa! Men förutom dem är det andra Au Pairer, college elever och amerikaner. 


Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
En hel del, hoppade bland annat fallskärm, var på systemet, var på Lollafestivalen och spenderade sommaren i min favoritstad. 


Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att Jenny och Sanna kom och hälsade på i somras, att Linn kom i november och min familj i december. Förutom det är det massa andra saker som gjort mig lycklig. 

 


Vad var din största framgång på jobbet 2014?
Som Au Pair? Antar att man gör framgångar med barnen hela tiden. Jag lär mig mer och mer av dem samtidigt som jag lär dem. Det är häftigt att få vara med om utvecklingar och inse att man är en del i den biten. 

Största framgång på det privata planet?
Att jag har lärt mig mycket om mig själv. Att jag klarade av en rent ut sagt förjävlig hemlängtan som många hade åkt hem av, och att jag nu känner mig starkare än någonsin.  

Vem saknade du?
Mamma, pappa, Olivia, mina hästar, mina kompisar och Kristin och Kai (som också är mina kompisar men förtjänar en egen spalt).

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Tänka mer på mig själv. Inte bli påverkad av andra hela tiden och tänka efter istället för att slänga mig in i ogenomtänkta beslut. 

Tror du 2015 kommer bli lika bra?
Känner på mig redan nu att det kommer bli dubbelt så bra. 

Vad kommer du sakna från 2014?
Jag kommer sakna sommaren här i Chicago. Att köra bil med högsta volym på LSD med stranden längs med vägen och skyskraporna framför. Inget slår det. Kommer sakna alla höstpromenader med Chase också.


Vad önskar du att du gjort mer?
Att jag hade ansträngt mig mer för att inse vilka människor som är bra för mig och inte. 

Vad spenderade du mest pengar på?
Resor helt klart! Kläder har det blivit en hel del också. 

Och så slutligen; dina planer inför 2015?
Att njuta till max av min sista tid här i Chicago. Ta vara på min vänner. Ha en underbar sommar i Sverige. Rida. Börja plugga? Flytta till London? Tiden får utvisa det sistnämnda. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Att vara stark och att ta det lugnt. Jag vill alltid göra nya saker men har insett att man ibland måste stanna upp och andas också.


SANTA BARBARA, SANTA MONICA, VENICE BEACH
























Bilder från när vi var i Santa Barbara, Santa Monica och Venice. Min favorit? Venice såklart. 

Nu är jag tillbaka i kyliga Chicago. Massa flyg var försenade igår så inatt när jag landade fick jag stå i taxikön i 20 minuter, i ballerina skor och en tunn kappa, i -18 grader. Vad rädd att jag skulle få köldskador ett tag men jag klarade mig tack och lov. Pappa och Olivia har dessutom åkt tillbaka till Sverige nu igen. Vet inte hur ledsen jag var igår när jag såg att de åkte iväg. Att säga hejdå kan ju vara det värsta som finns. 
Men det är skönt att vara tillbaka också, mitt liv är här nu lixom, i världens bästa stad med mina underbara vänner. 

PICS










När vi åkte från Santa Cruz körde vi världens häftigaste väg i bergen. Krokiga vägar, stup och hjärtat i halsgropen. Samtidigt hade vi havet på andra sidan med en magisk vy. Innan vi kom fram till Santa Barbara hälsade vi på sjölejon som solade på stränderna längs med highwayen. Söta, men illaluktande.

030115



Ett par bilder från när vi åkte Highway 1 och hamnade i Santa Cruz som är ett av de finaste platserna jag varit på. Det har ni nog förstått nu hehe. 
Nu är vi i Las Vegas som är superhäftigt. :) Kristin är med oss nu också och det gör det hela roligare med!
Imorgon ska vi till Grand Canyon så det är nog bäst om jag sover lite nu då vi ska upp rätt tidigt. Det är också sista heldagen för pappa och Olle med, så vi får se till att göra det bästa av tiden kvar. Puss och kram 

HAPPY NEW YEAR



Vilket år jag har haft. Det har gått upp och ner och jag har lärt mig massvis om mig själv. Jag är så redo inför 2015 och jag vill önska er gott nytt år! xx