VALBORG

 
Eftersom vi inte firar någon Valborg här i USA bjuder jag på några bilder från förra året. Det var då studentfest med amerikanskt tema och kommer ihåg att det var så jäkla roligt. 
Hade iallafall college imorse och nu har jag precis skrivit i min förlängningsansökan, snacka om att det känns verkligt nu. Ikväll kommer även Jessica (au pairen som va här innan mig) och hälsar på. Ska bli roligt med lite sällskap i huset! 

KÄNN INGEN SORG

 
Har haft en väldigt, väldigt, väldigt (sa jag väldigt?) lugn dag under min lediga tid idag. Har iallafall firat Sam som fyller 9 år. Svenska pannkakor med jordgubbar och choklad till frukost var väldigt uppskattat och nu ikväll har vi bara tagit det lugnt med middag och tårta. Eller ja, så lugnt det går med mina gullungar haha. 
 
Såg iallafall Känn ingen sorg innan idag och hur kan jag ha missat den?? Så jäkla fin film och jag vill ju bara flytta till Göteborg på direkten. 

COMMENTS

Förlåt att jag är världens segaste när det gäller att svara på kommentarer. Tar inte med alla då flera är om samma saker. Undrar ni något mer är det bara att fråga. :) 
 
Åh vad roligt! :) följt dig sen november och tycker du har en super bra blogg! Den första Au Pair-bloggen jag läser varje dag! :) är själv i matchningsprocessen nu så du får gärna kolla in och ge tips! :)
Vad roligt och höra!! Blir så glad av att höra sånna här kommentarer! :) Jag tycker att det absolut viktigaste är att vara sig själv och ge ett bra första intryck. Att vara glad och fråga mycket om barnen gör väldigt mycket. Att sedan förbereda med att skriva ner lite frågor innan intervjun är också ett bra tips! :) Lycka till! kram
 
Hej , har startat min ansökning nyligen och snart blir det alltså intervju, vad bör man förbereda sig på att dem /man ska prata om?:)
Å vad kul!! Det jag tycker är det viktigaste innan en intervju är nog att ha en liten planering. Fråga om saker du undrar och skriv ner det på en lista. Checka sedan av det under intervjuns gång. Sedan tycker jag bara att du ska vara positiv och se vad magkänslan om allt säger, det är ju ändå ditt år och att ta "första bästa familjen" betyder inte alltid att det blir bäst. Lycka till med allting och skriv gärna hur det gick! :D
 
Hej! 
Jag ska till Chicago som au pair i sommar också :) kul att se i din blogg vad man kan göra där borta!
Å vad roligt!! Tror du kommer trivas jättebra och älska staden, Chicago är bäst! :)
 
Vad har du för relation med din värdfamilj? Är du bara en som jobbar för/hos dom eller är du som en familjemedlem? :)
Jag är en del i familjen. :) Mina värdbarn kallar mig för sis och jag ser dem som mina småbröder. Mina värdföräldrar är också världens bästa!

INSPIRATION




Tror att jag gjorde rätt i och stanna hemma igår då jag mår mycket bättre idag! Har varit iväg och skrivit ett prov och nu tar jag det lugnt och lyssnar på Kongos. Ett av mina favvoband och det ska bli så kul och se den på Lollapalooza i sommar! Tänkte fortsätta med att ta det lugnt ett par dagar till innan jag vågar mig dra till gymmet, är så rastlös att jag vet inte vad jag ska ta mig till hehe. 

26 APRIL

 
Lite fler bilder från igår. Som ni ser hade Kristins mamma bakat en princesstårta och jag tror nog att det var det bästa på länge! 

YESTERDAY

 
Hejsan!
Igår var det full rulle hela dagen, vilket kanske inte var det smartaste med min förkyldning, men det är ju alltid lätt att vara efterklok. Mötte upp Sofia för frukost och massa prat innan vi hämtade Linnéa och åkte vidare till Kristin. Hennes föräldrar är här nu och det var så himla roligt att träffa dem igen. Så bra familj det där! 
 
Körde Sofia till tåget imorse då hon skulle downtown. Funderade på om jag skulle med men valde att åka hem och lägga mig igen. Nu har jag precis vaknat igen. Tänkte hämta lite frukost och kolla på en bra film. Det regnar här idag så känner att det inte gör så mycket, hehe. 

IN LOVE WITH THIS WEATHER

 
Tog mig ut en liten stund innan idag för att möta upp Linnéa och hennes värdbarn. Vi gick till Andersonville och satte oss på Starbucks där. Vädret var underbart så vi satte oss utomhus vilket man inte har varit så bortskämt med här. Efter en stund kom även Fanny och gjorde oss sällskap då hon har varit här i Chicago nu några dagar och hälsat på. Önskar att vädret kan hålla i sig såhär nu, så underbart!! 

SOME DETAILS

Jag saknar mitt rum i Sverige som bara den så tänkte att jag skulle ta tag i saken och göra mitt rum här lite mer som jag vill ha det. Köpte lite ramar, skrev ut lite bilder och ett papper med ett citat som jag tycker om. Supersmidigt!
 
Vad gör jag den här fredag kvällen då? Jo ligger fortfarande i sängen med en snorig näsa och ögon som rinner. VARJE jäkla år vid den här tiden blir jag sådan här och har nu kommit fram till att jag kanske är pollenallergiker, sådär 19 år senare haha. Ska även bli klar med min portfolio ikväll tänkte jag. Hade kunnat ha en roligare fredag, men unnar mig massa sötsaker iallafall! 

140424

Saknar den här killen alltså!!
 
Hej på er. Ligger nerbäddad med en förkyldning som inte är rolig alls. Har försökt att sysselsätta mig med att pyssla i mitt rum hela dagen och dricka flera flaskor med vatten. Vill inte vara sjuk i helgen! Annars klarade jag provet igår vilket betyder att jag går ut ett steg mer advancerad kurs om ett par veckor, och detta gjorde mig på lite bättre humör. xx
 
 

MY FACE ABOVE THE WATER

 
Idag är en sådan dag då jag bara vill åka hem till mamma och pappa och gråta ut. Har inte haft mycket hemlängtan alls men det tär på en när jag vet att jag inte kommer att träffa mamma förrens i juni nästa år. Hatar det amerikanska systemet på det sättet. Är dock tacksam att jag får åka hit och jobba då de inte ens kan utföra visum i vissa länder. Och jag vet att det finns de som har det hundra gånger värre än vad jag har det också, för jag har det bra här. Men ändå, jag saknar min familj hela tiden och önskar att de kunde vara här med mig. 
 
Nu ska jag iallafall göra det bästa av situationen. Har en av mina finals om en timma så ska försöka fokusera på det. Puss 

FROYO

Froyo kan utan tvekan vara världens bästa uppfinning. Kan inte få nog av det haha. 
 
Så var det tisdag igen och snart tänkte jag dra till gymmet. Veckorna går så galet fort och snart har jag varit här i åtta månader. Hur sjukt är inte det?? Har även en hel del plugg att ta tag i då jag la det på hyllan förra veckan. Annars så är det mesta rätt lugnt för tillfället. Igår sov jag under hela min lediga tid, så skönt! 
 
 

BBQ PARTY

 
Hade inte min kamera på hela kvällen i lördags, vilket resulterade till 150 fyllebilder och dessa är nog de enda som känns okej att lägga upp här haha. Hade iallafall så himla roligt som ni kanske ser på bilderna. Låter dom tala för sig själva. 

HAPPY EASTER

 
Igår hängde jag som sagt med Linnéas värdfamilj till deras mormor för att fira påsk. Hon bodde precis vid vattnet och det var så otroligt fint med den utsikten. När jag blir gammal ska jag också bo sådär har jag bestämt mig för. Det blev självklart massvis med mat och prat. Det är Linnéa som står för alla de här bilderna btw.
 
Annars hade vi en så bra söndag. Efter att vi hade vaknat åkte vi till IHOP och åt brunch. Sedan åkte vi tillbaka till North Park och hängde där mestadels av dagen. Det var 25 grader och alla var så sitt bästa humör. Vill att alla helger ska vara så. 

SUMMERFEELINGS

Tänkte bara kika in här lite snabbt innan jag går och lägger mig. Igår ändrades planerna rätt så mycket då vi hade bbqparty på balkongen hos Chrille istället för Lincoln Park Zoo. Massa vin, massa skratt och ännu mer sol. Sån sommarstämning det var alltså. Idag har vi hängt ute i solen och bara njutit av vädret. Nu ikväll var jag med Linnea och hennes värdfamilj och åt påskmat. Förstår inte riktigt hur bra man mår här, och hur varje helg alltid blir bättre än vad man tänker sig.
Nej nu ska jag sova, godnatt!! 

CHICAGO CUBS

Måste bara säga att jag är så himla glad att jag har Sofia här. Inte bara att hon är världens snällaste, utan att hon också alltid hänger med på mina galna ideér och att vi alltid tänker likadant. Fina vän!! ♥
 
Vad jag gjorde på min långfredag? Jo vi var som sagt på Wrigley Field och kollade på baseball, men drog hem efter en timma då det var så jäkla kallt. Lite kul att ha sett det nu iallafall. Hann med ett gympass innan det var dags för att ut och äta med min LCC-grupp. Fick frågan om jag ville hänga med ut och festa efteråt men har varit så jäkla trött så gjorde rätt i att åka hem och sova.
Tog mig upp i sömnen i morse och åkte till gymmet. Körde en timmars spinning och nu sitter jag här med en kaffe och väntar på att vakna till. Ska om en liten stund möta upp Kristin. Lincoln Park Zoo är planen och det ska bli jättekul då jag inte har varit där när det varit öppet. 
 
Och glad påsk till er alla! Är lite nere då det är vid sådana här högtider man gärna hade varit hemma i Sverige med sin familj. Men men, sånt är livet. 

MISTY


Detta vädret har vi inte idag tack och lov. Tur för oss då jag ska på Chicago cubs matchen! Tar med mig mina värdbarn så det ska bli superkul. Möter upp Sofia och hennes mamma med så får vi hoppas att vi vinner! 
Och glad påsk hörrni! 
 

DETAILS AND MILLENIUM PARK

 
En utav klasserna i lördags var att gå till Chicago Cultural Center för att kolla runt lite. Tyvärr var det mesta avstängt, så vi kunde inte se så mycket. Men det gjorde inte oss så mycket då vi gick och  satte oss i Millenium Park för att njuta av solen. 

Och ett stort grattis till min fina lillasyster som tog körkort idag! Jag är så stolt! <3

LOVE THESE MONKEYS

 
Ett par bilder vi tog innan idag. Matt har börjat tycka det är jättekul att inte vara seriös på bilder, så ni får leva med det haha. Mina bästa!! ♥
 
Idag har det varit full rulle. Vi åkte iallafall till Andersonville i förmiddags för att möta upp Sofia och hennes mamma. Vi gick runt och kollade lite och gick in på det svenska museumet som finns där. Efter det gick vi till ett bageri med massa svenska saker, kommer lätt att åka dit och handla någon dag! 

RYTTARELITEN

 
Självklart tillhör jag en av dem som har kollat på succéserien Ryttareliten varje tisdag. För er som inte har följt den kan jag berätta att det handlar om de bästa ryttarna i Sverige både i hoppning och dressyr. Man får följa deras vardag och träning och samt hur de förbereder och presterar på tävlingar runt om i hela världen. Jag tycker att man har fått en så bra inblick i ryttarnas liv, både om hur de är privat men också officiellt.
Något annat jag tycker att SVT gjorde ett väldigt bra jobb med, är att visa hur otroligt mycket arbete det är som ligger bakom den här sporten. För er som inte vet har jag ridit och tävlat hela mitt liv, men valde att lägga det på hyllan ett tag när jag åkte hit. Jag rider absolut inte på någon hög nivå om man jämför med de här ryttarna, men jag vet ändå hur mycket träning och förberedelser det är som ligger bakom. Jag har som de här ryttarna haft en familj som har stöttat och hjälpt mig otroligt mycket, de har bland annat gjort så att jag kan åka över till USA utan några större problem. Men ändå har man många gånger fått höra att "amen vad är ridning för någon sport", "det är överklass" och "det är ju hästen som gör jobbet" vilket gör mig så jäkla frusterad. Självklart behöver man en bra häst för att man ska komma någonstans, likadant som en fotbollsspelare behöver ett bra lag för att kunna spela på en högre nivå. Ryttare och häst är ett lag som samarbetar och jag kan säga er att det är något av det häftigaste som finns att få ett 700 kilos djur att göra som man vill.
Genom den här serien tror jag att många har fått upp ögonen för ridsporten och insett hur många timmar om dagen man sliter och hur mycket energi man lägger ner på de här djuren. Det är inte en dans på rosor alla gånger och det tär väldigt mycket både fysiskt men framför allt psykiskt. Det är mycket skitsnack bakom ryggen och man har inte så mycket val än att hålla huvudet högt för att inte börja tvivla på sig själv. Det är inte ofta man får bekräftelse om hur bra man har gjort ifrån sig, för man blir gång på gång påmind om misstagen man har gjort. Det är så otroligt mycket avundsjuka bakom framgången i ridsporten (och i andra sporter med). Det har funnits personer i min omgivning som har tagit så mycket energi ifrån mig genom att alltid ge mig kritik, men aldrig komplimanger. Och det är jobbigt och tänka att man aldrig duger, för alla behöver höra att de är bra ibland. De här människorna är inte värda varken eran energi eller tid. 
 
Genom att säga detta hoppas jag att alla, även ni som inte är hästmänniskor, tar er tiden och kollar på dessa 6 avsnitt. De finns på SVTplay och är så värda att se. Jag vill också säga att det är inte så svårt och ge ett leénde och säga något snällt till någon lite då och då. Jag kan lova er att ni kommer att göra den personens dag, och även eran egna också!
 
Ni är några som har undrat om min blogg som jag hade innan jag flyttade hit, och de hittar ni HÄR.

BY THE RIVER

 
Såhär såg jag ut i lördags då det faktiskt var 27 grader här i Chicago. Lite skillnad mot idag då det var -3 och snö, haha. Har iallafall haft en bra dag och hängt downtown mestadels av dagen. Jag får alltid en klump i magen när jag ska köra där för att man måste vara så aggresiv i sin körning. Är livrädd att jag ska köra på någon. 
Men nu är vi hemma iallafall och jag har precis slängt i mig en sallad. Kvällens planer- gymmet!

CHICAGO ARCHITECTURE

 
I lördags var vi på en båttur på Chicago River för att kolla in alla byggnader och arkitekturen, vilket faktiskt var intressant. Blir lika förvånad varje gång jag ser alla skyskraper samt hur vackert och hur galet stort Chicago är. Jag och Kristin lovade varandra att vi måste utforska mycket mer, för det finns så himla mycket att se. 

14TH OF APRIL

 
Hej hej hemskt mycket hej.
Har haft fullt upp idag och kommer ha det resten utav veckan också. Både jag och ungarna har nämligen springbreak, vilket betyder att jag jobbar tio timmar varje dag. Men ska inte klaga, har världens bästa jobb!
Nu tänkte jag dra en stund till gymmet trots att hjärnan säger nej, behöver endorfiner! 

WEEKEND CLASS





Har haft fullt upp hela den här helgen. Lektionerna är väl inte det roligaste men har träffat så himla mycket nya människor vilket alltid är superkul! 
Vi har bland annat haft en skattjakt, pratat politik, gjort en båttur och njutit av vädret. 
Ha en fin söndag hörrni! Puss 

HAPPY FRIDAY

 
Alltså hur fort går inte veckorna?? Nästa vecka har jag springbreak (dock inte från jobbet hehe) och det betyder alltså att jag bara har tre veckor kvar med den här kursen. Galet!
Om en stund ska jag iallafall åka downtown för idag börjar weekend klassen jag och massa andra tar. Det är om Chicago och USA:s historia, vilket jag tror kommer bli superkul! Att vi dessutom kommer spendera mestadels av tiden utomhus och att det ska bli upp mot 25 grader imorgon gör ju inte saken sämre! 
Nej, nu ska jag åka och handla mediciner mot min förkyldning. Det var nog inte det smartaste att köra två pass på gymmet igår... 

-

Älskar mina nya skor. Från H&M.  
 
Idag är det äntligen vår här! 13 grader och solen lyser, snacka om vårkänslor. Har dock fått en liten förkyldning men försöker att ignorera den, hehe. Jag har hunnit med college och en sväng på gymmet idag. Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag börjar jobba igen. Ikväll ska vi på Sound of Music musikalen som mina värdbarn är med i. 
Ha det bra! puss 

HAPPY

 
Antar att de flesta är rätt nyfikna på vad som har hänt då jag har haft besöksrekord och flera har ställt frågan om jag ska förlänga, och äntligen kan jag säga att jaaa det ska jag! Stannar här i nio extra månader så kommer alltså tillbaka till Sverige i juni 2015. Känns rätt så galet men ändå så himla bra! 
 
Idag har jag jobbat hela dagen då barnen har varit hemma. Var bara på college imorse och skrev ett prov. Tänkte att jag ska sova snart då det inte blivit mycket sömn de två senaste nätterna. Är så trött, hehe. Puss 

SUNDAY



 
Nu har jag äntligen lagt mig i sängen efter ett rätt intensivt dygn. Hade så kul igår och idag har vi firat Linnea med hennes värdfamilj och familj från Sverige. De hade gjort så fint och det var roligt att träffa alla. Det blev pizza och tårta, vilket satt perfekt en söndag som denna. 
Går dock och lägger mig med blandade känslor ikväll, då en av mina bästa vänner åker hem imorgon. Kommer bli så tomt här och kommer sakna honom som bara den. ♥

HAPPY BIRTHDAY

Grattis på födelsedagen världens bästa Linnéa!! Hoppas du får en kanonbra dag för det är du värd. Vet inte riktigt vad jag skulle göra utan dig här. Puss ♥
 
Underbara lördag! 
Vaknade utvilad så gjorde mig iordning inför en promenad till gymmet där en timmars spinning väntade. Kände att jag faktiskt orkade mer än sist, vilket har något med att göra att jag har kört cardio varje dag den här veckan. Nu sitter jag iallafall med min standard frukost; smoothie och kaffe. Ska hoppa in i duschen snart och göra mig redo inför dagen. Måste hinna att skicka tillbaka ett paket där häflten av kläderna var för stora (??????)(tack cardion) och sedan fixa med lite annat.
Vi hörs fina ni!  

NIGHT HOME

Längtar tills man kan gå såhär alltså, ååh!
 
Stannar hemma ikväll då jag tror att jag har en förkyldning som börjar smyga sig på. Jag vill jättegärna vara frisk imorgon, då det på morgonen väntar ett spinningpass, möte på eftermiddagen och på kvällen är jag bjuden på en fest. Har bjudit med mig mina vapendragare Sofia och Kai och så följer Kristin med också. Ska bli superkul!
 
Den här dagen har bestått utav plugg, 2 timmars gympass och självklart jobb. Nu ska jag sticka till Target och köpa lite bär och en tidning. Tänkte tända ljus, läsa, lyssna på musik och bara ta det lugnt ikväll. Ska bli så skönt! 

PICTURE FROM THE PAST WEEKS

Lite bilder från min instagram. rebeeccas heter jag där.
 
Har äntligen vilat lite innan jag börjar jobba igen. Drog till gymmet imorse direkt efter första jobbpasset och sedan åkte jag och lämnade in bilen. Medans den blev fixad satt jag och pluggade på Starbucks. Ikväll ska jag möta upp Linnéa och göra lite uppgifter inför weekendkursen nästa vecka. 
Puss
 
 

BY THE LAKE

 
Blir så himla glad utav att titta på de här bilderna. Jag har alltid roligt med de här människorna och mår så bra av deras energi. Något av det jag har lärt mig är att vara med personer som tar fram det bästa ur en, och det kan man säga att mina vänner här gör! ♥

LET IT ROLL

 
Hallihallå!
Sitter just nu och käkar lite lunch innan jag ska bege mig till gymmet för lite kondis. Jobbar ikväll så tänkte att det är skönt och ha det gjort! Annars är det inte världens skönaste väder här idag då det blåser som bara den. Men i helgen ska det bli bättre väder iallafall!
Känns som det enda jag pratar om här är vädret, kanske ska bli en väderblogg om Chicago istället? ;) haha

DOWNTOWN INDIANAPOLIS

 
När vi hade varit på speedwaybanan i lördags åkte vi downtown för att kolla runt lite. Det fanns väl inte sådär jättemycket att se så vi avslutade dagen på ett stort köpcenter. Innan bilfärden hem köpte vi med oss lösgodis!! Kan dock inte förstå hur jäkla dyrt det är men gott är det ju iallafall.
 
Nu ska jag förbi gymmet för andra passet idag. Tänkte köra lite spinning och kolla på Ryttareliten. Bästa kombon!

GOOD TIME WITH FRIENDS

 
I söndags satte vi oss som sagt vid hamnen och njöt av vädret. Så jäkla underbart och ser fram emot en sommar här! 

BREAKFAST

 
Frukost måste nog vara den bästa måltiden på hela dagen. Idag blev det en mangosmoothie, kaffe och jordgubbar. 
Första april idag hörrni! Blev helt ställd när jag kollade på mobilen och insåg att det faktiskt är fjärde månden detta året. Känns som det var igår vi var i New York och firande in 2014. Idag ska jag iallafall ta hand om tvätt, plugga och gymma. Men först- sista avsnittet av HIMYM. 

INDIANAPOLIS 500

 
Det som Indiana är mest känt för är nog Indianapolis 500. Vi tog oss dit för att vara lite turistiga, och lite skoj var det allt. Dock tror jag att pappa hade uppskattat det lite mer, hehe. Och sista bilden är till dig Jenny ;).