LAST NIGHT

 
Igår kväll åkte jag, Linnéa och Elin upp i Hancock Tower. Vi passade på att åka upp i baren för att dricka kaffe och smoothies innan klockan blev alltför sent. Den här utsikten är verkligen min favorit i Chicago. Vet inte hur många gånger jag har sagt det nu men så är det, haha. 
Kom hem från Linnéa för en liten stund sen. Orkade inte åka hem igår kväll så sov hos henne. Ska snart åka tillbaka dit men först måste jag gå och hämta min bil som har varit på lagning i två veckor. Ska bli så skönt att få tillbaka den! 
Ha en bra fredags lovies! ♥

GRANOLA AND BLUEBERRIES

 
Jag kan lätt säga att det här är det bästa målet på hela dagen. Grekisk yoghurt, honung, granola med nötter och lite blåbär. Så himla gott!
 
Så var det dags för långhelg! Ska bara ta det lugnt och göra saker som jag prioriterar. Träning, hänga med kompisar och göra lite planering inför nästa vecka då college drar igång igen. På söndag ska även jag och Fia göra en grej som vi velat göra ett bra dag. Vad vi ska göra får ni veta efteråt, hehe. 
Nu ska jag sätta på dagens avsnitt av PH. Någon mer än jag som blir sååå arg på killarnas sätt att se på tjejerna där inne??

YESTERDAY AT LINCOLN PARK ZOO

 
Igår var vi ju som sagt på Lincoln Park Zoo med Linnéa och hennes värdbarn samt hennes kompis Elin som är här och hälsar på. I början på dagen var det mulet och lite regnigt men efter ett tag klarnade det upp och det blev kanonväder. Barnen tyckte det var jättekul men det gullgaste måste nog varit när Matt körde runt på Brendan och förklarade allting för honom. Dog så söta!! 
 
Idag är det min sista jobbdag den här veckan. Har lite ärenden åt familjen som jag måste hinna göra och dessutom ska jag ta med barnen till någon spelhall. 
So long! 

I LOVE THIS CITY

 
Här har ni några härliga bilder från i söndags då vi bara gick runt och strosade. 
 
Har precis kommit hem från en tidig PW. Klockan var bara 6.30 men det var som att gå ut i en bastu, så kvavt! Men jag tog mig igenom en timma och om en liten stund börjar jag jobba. Försöker ta uti med lite saker över datorn med. Bland annat ett företag jag aldrig har handlat ifrån som har dragit pengar, jag har betalat försäkringar, mejlat med banken och nu sitter jag med mina valkort som måste skickas tillbaka till Sverige med. Snacka om att känna sig vuxen, hehe. 
 
Om en liten stund ska vi möta upp Linnéa och åka till Lincoln Park Zoo. Jag är lika exalterad som barnen att få se djuren haha. 
Ha en bra tisdag! ♥

25 AUGUST

 
Den här väskan har jag spanat på i några veckor nu då jag tycker den är så snygg. Har lovat mig själv att inte göra någon onödig shopping nu men känner på mig att den här kommer användas mycket! 
 
Idag har jag haft en kanondag med S&M. Vi har varit och cyklat, varit på Superdawg (ett måste om man är i Chicago) och nu hela eftermiddagen har vi hängt downtown. På vägen hem från Superdawg känner jag att det blir kolsvart på himlen och den öppnar upp sig på 2 sekunder. Där står vi under ett träd när det fullständigt vräker ner och det åskar som aldrig förr, haha. Till slut bestämmer vi oss för att springa hela vägen hem och jag kan tänka mig att de i bilarna fick sig ett gott skratt. Härligt med regn i den här åskvärmen iallafall!
Sedan åkte vi downtown som sagt och jag tog med dem till Millenium Park. Eftersom det blixtrade rätt mycket hade de stängt av runt bönan, vilket gjorde att man fick se den utan någon alls framför den. Rätt ovant då det alltid är hur mycket folk som helst där. Men det var jättemysigt ändå.
 
Nu ska jag dra en sväng till gymmet. Puss ♥

THIS WEEKEND




Vilken helg detta har varit! Har haft det så kul och bara omgivit mig med människor som får mig att må bra. 
I fredags kom Fia hit och då blev det mys framför idol hela kvällen. På lördag morgonen drog jag med henne på spinning innan hon åkte hem igen. Efter en lugn förmiddag åkte jag downtown för att möta upp Linnea, Elin och Kristin och äta på Fridays. Regnet öste ner och jag hade iallafall turen att inte bli lika blöt som de andra haha. Sedan åkte vi hem till Chrille och började förfesta. Sedan drog vi vidare till några andra. Alla college elever är tillbaka nu efter sommaren och det var såå kul att träffa dem igen. Det var nollning för freshman eleverna så det var massa folk och en riktigt lyckad fest. 
Igår hängde vi mest downtown. Gick runt och kollade, käkade brunch och avslutade på Vapiano innan det var dags för mig att ta tåget hem igen. 
Nu är det ny vecka och jag jobbar heldagar nu innan barnen börjar skolan nästa vecka. Så mysigt att ha dem lite mer än ett par timmar i taget! 

20:00






Lite bilder från min mobil och instagram! rebeeccas heter jag där om ni vill följa :)
 
Har under den här veckan funderat mycket på vad jag ska skriva om här. På min blogg som jag använder som en öppen dagbok där vem som helst kan ta del av mig. Att jag väljer att inte skriva när jag inte är på topp är inte så konstigt för man vet aldrig vem som glädjer sig i det. Men som sagt, detta är min blogg och jag skriver precis vad jag vill. 
Dagarna rullar på och man kommer in i en "vardag". Trots det har jag känt mig väldigt tom vilket har resulterat till att jag har känt mig nere. För jag brukar vara hon med ett leende på läpparna och hon som har lätt till ett skratt och hon som har självförtroende. Men, ibland är det helt okej att inte vara just den personen. För vi är inte mer än människor och just därför väljer jag att dela med mig av detta. Jag får hela tiden höra att jag lever ett drömliv här och visst, jag har det så mycket bättre än många andra. Men det betyder inte att jag måste gå med ett leende på läpparna hela dagarna eller skratta åt något jag inte tycker är kul. 
Idag var första gången på flera dagar jag inte känt att jag vill lägga mig ner i sängen och gråta så fort jag inte är upptagen. Idag har jag sprungit 5km på nytt rekord, jag har fått ett stipendium och jag har skrattat med mina värdbarn tills jag fått ont i magen. Precis en sådan dag som man uppskattar till max. Och det är något som jag ska börja göra framöver, att uppskatta de där små sakerna de där bra dagarna. 
 
Nu menar jag inte att ni ska känna någon empati för jag vet precis vilka som står vid min sida. Jag vill bara skriva till er som inte har flyttat till andra sidan jorden utan att känna någon, aldrig känt er ensamma eller känt känslan över att vara helt tom. Mitt liv är inte helt felfritt och det delar jag av mig av nu. Och just idag är det bra, och framöver ska det bara bli bättre. 

I'LL BE ALRIGHT

 
Vet inte riktigt vad jag skulle göra utan musik alltså. Hur det kan få en att må så bra samtidigt som den hjälper en när man mår dåligt. Hörde den för första gången för någon vecka sedan och totalt älskar den! Är nere i en rätt jobbig period just nu och försöker hitta glädje i det minsta lilla. Den här låten gjorde iallafall min dag. 
Har även varit och signat upp för en klass på college nu i höst, börjar nästa vecka och det ska bli så skönt att börja komma in i rutinerna igen. 
Nu- PH!
 

180814

 
Några snapshots från i lördags. 
 
I lördags mötte jag ju upp Isa för lite shopping. Vi hann även med en lunch med Sofia och Linnéa innan de skulle vidare till Kristin för avskedsmiddag. Så galet att det redan är dags för det! Isa och jag åkte vidare hem till mig då jag skulle jobba på kvällen. Vi lagade tacos, var ute och lekte med barnen innan de fick spela lite tv-spel. Avslutade kvällen med 21 Jump Street! På söndagen drog vi downtown igen och mötte upp Sofia. Vi satt på Starbucks och planerade lite grejer innan vi gick till TGIF (första gången här i Chicago) och åt. Mysigt avslut på helgen och jag är såå glad att jag har mina fina tjejer här!! ♥
 
Om en liten stund ska jag testa på att göra något som jag aldrig gjort innan, nämnligen segla! Ska bli så kul! Och dessutom är det bara 4 månader till pappa och Olle kommer och hälsar på. Längtar så jag spricker.

FRIDAY EVENING

 
Ni förstår varför jag älskar att hänga här va?? Är så lyckligt lottad som faktiskt får vara här varje dag då det inte är till för allmänheten egentligen. 
Iallafall, igår var det banquet för mina värdbarn som ett avslut för seglingen den här sommaren. Det var Hawaiianskt tema och det blev en hel del skratt då vissa verkligen gick in för det. Det bjöds på mat och vin och mingel. När det var slut åkte vi vidare och det blev lite fest ändå och jaa, hade så kul! 
Nu ska jag börja vakna till liv lite och åka downtown för att möta Isa! Puss och kram ♥

IT'S FRIDAY

 
Så var det äntligen helg igen. Har nog haft mina jobbigaste och värsta dagar den här veckan, men jag har bitit ihop och tagit mig igenom dem. Har jag hängt på gymmet varje dag den här veckan och idag blev jag medbjuden på fest ikväll av en anställd där. Dock så ska jag på en middag med min värdfamilj, så fick tacka nej. Men det ska bli kul och det är på mitt favoritställe i hela Chicago. 
I helgen så ska jag hänga med Isa och jobba. 
Take care! Puss 

MY SATURDAY PICS

 
Nu har jag äntligen lite ordentliga bilder här. Fick ta med min syrras kamera då min gamla gick sönder lagom till att jag skulle åka tillbaka hit. 
Livet rullar på som vanligt här och jag ska inte ljuga med att jag inte har haft någon hemlängtan efter att jag lämnade Sverige. Om tre veckor har jag varit här i ett helt år och det är heeeelt galet och resten av min tid här kommer flyga förbi. Men jag försöker hålla mig sysselsatt när det tar emot lite extra. 
I fredags kväll var jag iallafall och åt middag med min värdfamilj på klubben. I lördags var jag och Linnéa och spelade tennis med några killar. För att inte ha spelat det sedan typ... aldrig så var vi ändå bra! Efter ett träningspass i stekandes sol drog vi på eftermiddagen downtown för att möta upp ett par nya au pairer. Vi tog med oss mat från Vapiano och satte oss i gräset i Millenium Park. Sophia fyllde även år och hon hade bakat en tårta! Hade så kul och älskar att träffa nya människor. 
Igår hade jag en lugn och skön söndag. Skypade med mamma, drog till gymmet och körde slut på mig själv totalt och på kvällen hade min värdfamilj sina kompisar över så hängde med dem. Perfekt avslut på en bra helg!

LOLLAPALLOOZA 2014













Lollapallooza 2014. Hade inga större förväntningar men vad fel jag hade. Mötte upp Sofia i fredags kväll och startade igång festivalandet med öl och Lorde. Efter lite dans gick vi vidare till Eminem där minst sagt hälften av alla besökande hängde. Inte såg vi scenen men vad gjorde det när hela publiken var i extas och gissa hur det blev när Rihanna kom in och gästade? No words needed. 
I lördags blev det en tidig förmiddagsfylla och att sitta i gräset och lyssna på band som man aldrig hört förut var inte helt fel. Vi hängde med österrikarna och avslutade kvällen dansades i publiken med skönaste gänget killar jag träffat till Calvin Harris. Fyrverkerier och bas så marken skakade gjorde lördags kvällen oslagbar! 
Igår var det dags för ett av mina favoritband. Att vi hamnade längst fram var bara drömmen och jag dog vad bra de var live. Vi dansade även till NoNoNo och Sebastian Ingrosso och var stolta svenskar. Överraskningen var när Sofia drog med mig till The 1975 som jag aldrig hört talas om innan. Frågan är hur jag har kunnat missa dem för idag har jag dunkat deras musik på högsta volym. Kvällen och festivalen avslutades med the one and only Kings of Leon och jag var inte besviken. Trots att alla var täckta med lera är det ju faktiskt ingen riktig festival utan lite regn. Även fast det kändes som solen var framme hela tiden. Lyckan den här helgen var näst intill oslagbar. 
Tack Chicago och Lolla för ni är fan bäst och tack Sofia för världens bästa festival kompis. Har skrattat tills tårarna runnit och dansat så fötterna gått sönder. Precis så det ska vara efter en perfekt helg! 

FROM MY PHONE LATELY











Lite bilder från juli månad som jag tagit med mobilen. 

1// Linnea hittade mig på colan. Vi åkte pariserhjul, var på utomhusbio och hängde hos mig med ostbricka och vin. 

2// Fourth of July var kul som ni kan se hehe.

3// Vi shoppade, var uppe i Willis tower och lunchade på stranden. 

4// Jobbade kväll och busade med mina favoriter, kollade på soluppgången från flygplatsen och åkte till NYC. 

5// Vi hängde i Rockefeller och Times' Square, åt hotellfrulle och på vägen hem till Chicago fick jag se en oförglömlig solnedgång. 

6// Sedan åkte jag till Sverige där jag fick en försenad födelsedags present av mamma. Jag pussade på min häst, hängde med bästa päronen och grillade med min familj och bästis. 

7// Vi hade bakishäng hemma hos mig, red ut med min familj och var i Eksjö med Linn och Nelly och badade.  

8// Anga, Nina och Hanna kom en kväll för lite grillat och vin, så mysigt!! En dag hängde vi ju i Västervik också! 

9// Såg solnedgång och var glad över färgen jag fått på benen, åt svenska jordgubbar med mjölk och hängde med Matildas underbara lilla valp!! 

10// Myste med Pelle, var tillbaka i Chicago och startade jobbdagen med god frulle och går på promenader längs hamnen

Jäklar vad jag har rest den här sommaren. Men det är något jag älskar och något jag aldrig kommer att tröttna på. I helgen blir det Lollapallooza här i Chicago och det ska bli så roligt! Ikväll står Eminem och Lorde på schemat. Sitter just nu på yacht klubben och väntar på Krisse och Sofia. Ser fram emot att dansa till några av mina favorit artister i världens bästa stad i helgen. 
Vi hörs!!