FRIDAY AGAIN

Några bilder från förra helgen.
 
Äntligen fredag igen och solen skiner som aldrig förr. Sommaren har kommit till Chicago och som det ser ut är den här för att stanna. Hur underbart som helst. Idag har jag lite saker att hinna med och i helgen ska jag hänga med min favoritlinnea. Planerna är att hinna med lite shopping, träna och hänga på stranden. Hur gött låter inte det lixom?? 
Annars har jag (som ni säkert märkt) lite bloggtorka. Har ni något ni vill att jag skriver om eller fotar är det bara att hojta till! Jag uppskattar det till 100%. :)

CELEBRATE GOOD TIMES






Igår eftermiddag bokade jag, Linnea och Sofia ett bord på ett ställe inte så långt ifrån mig. Vi beställde in vin, ostbricka och räkor för att fira att hela trion har förlängt. Är så himla glad för att vi får se mer av USA tillsammans. Sedan blev det huvudrätt och som avslut på en riktigt bra kväll satte vi oss vid eldstaden och pratade om allt från politik och valet igår till hur bra liv vi lever här. 
Idag har det varit momorial day här vilket betyder att vi har varit lediga. Har hängt i parker, cyklat runt och bara njutit. 

WINETASTING IN MICHIGAN

 
I lördags földe jag och Sofia med min värdfamilj och deras kompisar till Michigan för vinprovning. Det blev en heldag och kan enkelt säga att det var en av mina roligaste dagar här i USA. Vi kom fram vid lunchtid och då fick vi en rundvandring om hur man tillverkade vinet. Sedan blev det lunch, tog en pasta med svamp och gud så gott det var. Har slutat att äta pasta helt här så det var inte helt fel. Sedan åkte vi vidare till något annat bryggeri där alla hade med sig stolar och filtar. Vi satt där i solen och lyssnade till ett liveband, så amerikanskt! 

MAY 23




Och så är det fredag igen och startar dagen med den största kaffekoppen på länge. Har försökt att dra ner på mitt kaffedrickande och det går bra, men idag känner jag att jag behöver lite extra energi. 
I helgen är det memorialweekend här i USA vilket betyder långhelg. Ett extra plus är att det ska vara fint väder, livet just nu alltså!  


DREAMS

 
Idag har jag och Johanna hängt på stranden under våran lediga tid med några av hennes kompisar. I 29 graders värme var det inte helt fel kan jag lova! Så fräscht att man äntligen börjar få lite färg i ansiktet. 
Annars händer det bara samma saker i mitt liv för tillfället. Jobba, träna, kolla på Gossip Girl osv. Gillar dessa rutiner dock så inte mig emot. 
Vi hörs! Puss

GARAGE SALE

 
I söndags efter att jag hade sprungit ett race här, frågade min värdmammas kompis mig om jag ville följa med på en garagesale. Ingen aning om vad det var men fick svaret rätt fort. Det var ungefär som en loppmarknad fast i aléer med garage. Sånt där är inte riktigt min grej men tyckte ändå det var lite kul och ha sett. 
Idag blev jag äntligen klar med mina 6 credits inför college! Skickade in det sista imorse och fick tillbaka transcriptet nu ikväll, såå skönt! Har även hunnit med en långpromenad med Chase, varit på biblioteket och nu ikväll körde jag ett svettigt pass på gymmet. Nu ska jag hoppa in i duschen och slå på ett avsnitt av Gossip Girl!
Puss ♥

SIX FLAGS

I lördags var vi ju på Six Flags som finns en liten bit utanför Chicago. Vi var ett gäng på sex stycken och vi hade så kul! Älskar att åka sånt här och känner mig som ett litet barn, haha.
 
Ny vecka igen och nya planer. De som känner mig vet hur mycket jag älskar att planera och att jag gärna smider planer långt fram i tiden. Just nu har jag faktiskt varje helg uppbokad enda in i Augusti, hur sjukt är inte det, haha. Igår kväll träffade jag Linnéa och bokade resan till DC. Ska bli så kul att få komma iväg dit och se lite nytt! 
 

FEARLESS AND BOLD

 
Igår kväll följde jag med min värdfamilj på en fashion show som låg en bit härifrån. När vi kom dit bjöds det på snittar och drinkar. Sedan var det dags för showen och jäklar vad imponerad jag var. Det är elever som studerar som har gjort kläderna och jag tyckte att det mesta var väldigt bra gjort om man kollar temat som var fearless och bold. 
Ligger fortfarande i sängen och om ungefär 40 minuter ska jag hämta upp några kompisar vid tåget. Vi ska till Six Flags idag och är såå taggad! Måste skynda mig nu om jag ska hinna, hehe. Puss! 

LONGING FOR SUMMER

I Central Park första gången i NYC.
 
Hejsan!
Har spenderat hela morgonen med att skypa med Jenny och Sanna. Vi har bokat både hotell och flyg till New York så nu är allt klart. Vi ska bo i Midtown på Times Square och tror att vi kommer få det sååå kul! Tänk att vi inte har träffats på nästan ett år då, galet. Började att kolla om från början på Gossip Girl för några dagar sedan också. Sån känsla NYC har alltså. Har ju varit där två gånger innan, men inte i fyra heldagar som den här gången. Gud vad jag längtar!!
Annars går jag mest och längtar till helgerna som är fullproppade med skoj. Bland annat fyller jag 20 (!!!) i början på juni vilket ska firas. Min lilsis tar studenten på andra sidan jorden, vi ska till Washington DC och NYC, jag ska på bröllop med min värdfamilj och jag ska dansa i världens bästa stad på Lollapalooza festivalen. Den här sommaren kommer gå fort! 

DON'T FORGET TO FOLLOW


Senaste på instagram. @rebeeccas heter jag där. 

HANGING OUT BY THE BEACH

Några bilder från i måndags då vi hängde på stranden. Kan knappt vänta tills att det blir sommar på riktigt och man kan spendera sin tid där. Så underbart!
 
Igår kväll hade M baseballmatch så var och kollade på den. Efteråt la jag mig i sängen och planerade att planera lite men somnade redan vid klockan åtta. Idag har jag också varit helt slut, så funderar på om det är min allergimedicin som gör mig så trött. Har iallafall planerat resor så som Washington DC och NYC i sommar. Längtar som bara den och älskar att ha saker och se fram emot. 

STRAWBERRY



Heeeeeeeejsan!
Sitter just nu och käkar lite yoghurt till lunch. Dagen har bestått utav en massa ärenden så som att hämta papper på mitt college, åka med hunden till vetrinären (snyggaste killen någonsin???), tanka bilen och handla. Tänkte snart hoppa i gymkläderna och dra till gymmet. Puss och kram

ARLINGTON HORSERACE

Bilder från gårdagen i Arlington!!
 
Har precis kommit hem från Linnéa. Drog till henne direkt efter mitt jobbpass imorse och sedan tog vi oss en promenad till stranden med hennes värdbarn. Vi hängde där en stund och sedan kom Chrille och Acke också. Nu tänkte jag ta det lugnt en liten stund innan andra passet börjar, och ikväll blir det en sväng till gymmet.
So long ♥

SUNSHINE

Alltså förstår ni lyckan när man kan gå såhär nu?? För ett par veckor sedan var det lixom snöstorm. Älskar det här vädret! 
 
Så skön söndag har det här varit. Har klätt upp mig lite, åkte och kollade på horseracing där jag faktiskt hjälpte min värdpappa och spela på en häst. Jag gillade den redan när jag såg den gå runt vid stallet då den hade likadan utstrålning som Camomille (min häst hemma i Sverige), och sen vann den. Lite pluspoäng här ;) haha. Nej men det var kul och ha sett men tror inte det är min sport. Där handlar allt om pengar och man ser hur mycket de pushar treåriga hästar till att prestera sitt yttersta. Ännu en kulturkrock man får vänja sig vid. 

LINCOLN PARK ZOO

 
Igår mötte jag upp Frida och Johanna för att gå till Lincoln Park Zoo. Det var 25 grader och så himla underbart väder! Dock tror jag att djuren kände av det med då de flesta bara låg och sov, haha. Efter det tog vi en promenad till smeten, köpte med oss varsin froyo och satte oss utomhus. Vi satt och pratade ett bra tag innan vi gick och kollade på bio. Det blev "The Other Woman" och den var så roligt! I fredags såg jag även "Neighbors" som jag också kan rekomenadera. 
Idag är det ju Mothers Day här i USA så ska snart hoppa in i duschen och göra mig iordning inför dagens planer. Vi ska ju som sagt på horseracing i Arlington. Ska bli superkul!! 

FINALLY FRIDAY


Gammal bild på mig och min pålle

Äntligen fredag! Ska bara ta det lugnt i helgen och det ska bli så skönt. Ikväll ska vi grilla och sen ska jag och Jessica på bio. Imorgon ska jag möta upp några tjejer för att gå på Lincoln Park Zoo och på söndag är det ju Mothers Day här, och då ska vi åka och kolla på horseracing. Så idag ska jag leta efter en fin klänning och hatt. Annars har jag sån träningsvärk i mina ben idag att jag knappt kan gå i trappor, så jobbigt haha. 

LATE NIGHT WALK




Igår kväll bestämde Linnea och jag för att ta en promenad ner till vattnet och det gjorde vi rätt i. Så himla underbart att se solen gå ner bakom alla skyskrapor, ha vattnet på andra sidan och massa parker runt omkring. Chicago har verkligen allt! Efter det satte vi oss på Starbucks och planerade lite resor.  

Sitter just nu utomhus och käkar frukost. Termometern visar 23 grader och det ska faktiskt stiga till 27 senare. Hur underbart är inte det? Tänkte lägga mig i solen med en bra bok och lite musik och bara njuta. 

BREAKFAST IN BED

Alltså detta kan nog vara bästa frukosten någonsin. Grekisk yoghurt med honung och bär. 
 
Hej fina ni! Har precis kommit hem från ett jäkligt svettigt pass på gymmet. Det blev fokus på mage och sedan en timmas kondisträning. Jag känner att jag vill ta igen allt från förra veckan då jag var sjuk. Känslan efteråt är ju dock oslagbar! 
Har även hunnit skypa med pappa imorse och nu tänkte jag boka flygbiljetter till NYC. Är så pepp på den här sommaren att jag snart smäller av, hehe. 

050614


En bild som Kristin knäppte förra helgen. Ni ska se området hon bor i, rena drömmen att bara gå där och titta på alla hus. 

Första tisdag kvällen på jag vet inte hur länge som jag inte pluggar. Ligger nerbäddad i sängen och kollar på Harry Potter, bra avslut på dagen om ni frågar mig. 

SATURDAY SNAPSHOTS

 
Några av alla bilder jag knäppte i lördags. Älskar att det har börjat bli grönt i alla parker och att träden slår ut med massvis av färgglada blommor. Det känns som en helt ny stad. 
 
Igår trillade jag av skateboarden och slog i axeln så jäkla hårt. Ville bara lägga mig ner och lipa men insåg lika fort att mina värdbarn trillar av deras lite hit och dit så jag försökte se glad ut, hehe. Ont som bara den gör det idag men tänkte dra mig till gymmet iallafall. Ha en fin tisdag! ♥

CINCO DE MAYO

 
 
Igår var vi på Old Orchard som är ett stort utomhus mall med massa butiker. Perfekt om ni frågar mig.
 
Nu har jag haft min sista lektion i den kursen jag tar nu. Det känns väldigt skönt men också rätt konstigt. Kommer sakna mina klasskompisar som alltid får mig på bra humör, men förhoppningsvis ser jag de flesta i höst igen. Nu har jag även blivit frisk så tänkte dra till gymmet en stund. Kan behövas efter den här helgen, hehe. 

SIGNATURE ROOM

 
Igår kväll blev vi bjudna av Kristins föräldrar i Hancock Tower. Har sagt det förr och säger det igen, inget slår den här resturangen alltså. Jag åt lax och till efterrätt äppelpaj med glass, så gott!! Så perfekt lördagskväll!
 
Idag har jag tagit sovmorgon, pluggat, skypat med pappa och hängt med Linnéa. Är så jäkla trött så det har varit skönt med en lugn dag. Imorgon är det dags för finals så tänkte läsa igenom kapitlen en gång till. Wish me good luck!

COLOMBIA YACHTCLUB

 
Igår följde jag med min värdfamilj till yachtklubben som kan vara en av mina favoritplatser i Chicago. Man har utsikt över hela staden och på andra sidan har man sjön. Efter lunchen gick jag och mötte upp Kristin, hennes föräldrar och efter en stund kom Sofia med. Så mysig dag! Älskar att bara strosa runt i världens bästa stad. 

NEW IN

 
Lite av grejerna jag köpte igår. Shortsen är så himla sköna och jag längtar tills man har lite färg på benen och vädret tillåter att man kan gå barbent. 
 
Håller och försöker vakna till liv här hemma efter en jäkla kväll igår. Ska möta upp min pingla lite senare då hon fyller 20 år idag. Dessutom är vädret på sin bästa sida så vi får se vad vi hittar på! Ha en fin helg ♥

FLOWER POWER

 
Började både dagen och maj månad på bästa sätt. Bästa tjejerna hemma i Sverige har precis bokat en resa hit till mig i Juli och jag kan fasiken inte vänta. Två veckor med mina favoriter och det kan knappast bli bättre tror jag! 
Annars försöker jag fortfarande kurrera mig så mycket det går. Filmer håller mig sällskap och igår kväll såg jag 12 Years A Slave vilket kan vara en av de värsta filmerna jag sett på länge. Att det bara var 150 år sedan detta utspelades gör mig illamående, och att det fortfarande finns människor med de värderingarna är idag gör att jag skäms över världen vi lever i. Helt klart värd film att se då man får sig en rejäl tankeställare.
Ikväll ska jag och Jessica gå och se Divergent som jag har längtat efter att se ända sedan jag fick höra att den utspelades här i Chicago.