SUNRISE IN SANTA CRUZ






Morgonen i Santa Cruz som också råkade vara julaftonsmorgonen, kunde jag inte sova. Kan vara så att det sitter i från att man är liten och är spänd för att det är just julafton. Men precis som förra året blev den firad på ett värmt ställe, i år i Kalifornien istället för Miami. Började med en runda i soluppgången tillsammans med alla fotografer som var uppe tidigt och var kreativa. 
Jag, tillsammans med alla fotografer och surfare som kryllade i vattnet, väntade på att dagen skulle vakna. Ni förstår vilken bra start på julafton jag fick va? 
PS. Bilderna är inte redigerade något. 
PS2. Nu ska vi hika till Hollywood skylten, wohoo!

RIGHT NOW




Walk of fame. 

LAST DAY IN SF





Sista dagen i San Francisco käkade vi frulle, handlade de sista julklapparna och hämtade bilen. Innan vi begav oss ut på Highway 1 åkte vi upp till Twin Peaks där man har utsikt över hela SF. Så fint!
Igår kom vi äntligen fram till LA efter två övernattningar i både Santa Cruz och Santa Barbara. Underbara platser båda två. Vi har hyrt hotell precis vid Santa Monica Pier så läger kunde inte vara mer perfekt. Igår kväll var vi ute och åt innan vi kollade runt lite på 3rd street. Det mesta var stängt, inte så konstigt då det var juldagen. Men nu tänkte jag väcka Olle och dra med henne på julrean. xx

SF DAY 2

Andra dagen gick jag upp tidigt och sprang. Rätt härligt när man vaknar till detta. 

Sedan åkte vi cablecar till fishermans wharf.

Daddy cool.

Vi år frukost på Hollywood Café, drömmen. 

Efter det hyrde vi cyklar och cyklade till Golden Gate bron.

Ganska najs utsikt.

Fina lilsis.

På kvällen åkte vi tillbaka till hotellet, gjorde iordning oss, åt på Cheesecake Factory och shoppade. 

MERRY CHRISTMAS



God jul! Massa kärlek till er och jag hoppas ni njuter massvis. xx 

SAN FRANCISCO DAY 1










Första dagen då vi mest traskade runt på SFs gator och backar. Nu sitter vi på rummet i Santa Cruz och tar det lugnt. Vi har drömutsikten från rummet också. Så underbart!! 

DAY BEFORE CHRISTMAS




Har haft några underbara dagar i San Francisco. Vi har gått runt här på Union Square där vårt hotell ligger, samt varit på Fishermans Wharf, åkt spårvagn, hyrt cykel och cyklat till Golden Gate Bridge och tränat. Om en liten stund ska vi hämta upp bilen och börja resan mot LA. Ha det bra! xx

THEY ARE HERE

Igår var vi på Old Orchard mall. Happy sis. 

Vi kom fram till vårt hotell rätt sent, tack och lov kan man säga då man kan ta dessa bilder.

Imorse var vi uppe tidigt. 

Och gick till bönan. Tips är att gå dit tidigt då det nästan inte är något folk. 

Sedan gick vi och åt frulle.

Jag går mest och ler hela tiden för att Olle och pappa verkligen är här.

Ikväll var vi uppe i Hancock Tower. 

Hejsan! Sitter just nu på hotellet och ska snart gå och lägga mig. Det har varit ett par väldigt intensiva dagar här i Chicago  men jag kunde inte må bättre. Olivia har shoppat mer än vad jag trodde var möjligt medans jag och pappa har tagit kort och hållt påsar. Jag har blivit frågad av chefen på Michael Kors om jag vill bli facemodel och fått en ny kompis som jobbar som stylist på Akria. Älskar att detta landet aldrig slutar överraska. 
Imorgon bitti går flyget till Cali där vi ska köra roadtrip i två veckor. I fyra av de dagarna hänger dessutom Kristin med. Hur kul?? Jag har även fått en för tidig julklapp i form av en iPhone 6 och jag totalt älskar den. Vill ni hänga med oss i Cali tycker jag att ni ska följa mig på instagram. Rebeeccas heter jag där! 
Puss och kram 


FINALLY



Den 18:e december. Dagen jag har väntat på sedan slutet av juli, då min pappa och syster äntligen kommer. Om tre timmar hämtar jag upp dem på O'hare. Som jag längtar efter att få krama om dem och äntligen få visa dem mitt liv här och roadtripa i Californien i två veckor över jul och nyår. Tyvärr kan inte mamma komma då någon måste ta hand om gården där hemma. Det är nackdelen med djur, tur att allt annat väger upp. :) 
Nä nu ska jag försöka få i något i magen. Jag har inte varit sugen på något efter min magsjuka, brukar det vara så?? 
Förresten så sprang jag 40 minuter intervaller på gymmet idag. Älskar endorfinerna man får efteråt! 
Nej men förlåt för att osammanhängande inlägg, men jag ska försöka hålla er (speciellt mamma) uppdaterade. So long! 

171214

 

Bjuder på lite fler bilder från i söndags. 
 
Idag har jag hunnit med mer än på länge. Tog en morgonpromenad med Marie innan vi åkte hem till henne och fikade lite. Hon hade bakat lussebullar och jag dog vad goda de var! Till det drack vi glögg och kaffe och pratade om allt. 
Sedan drog jag till gymmet och svettades, så skönt att få upp pulsen och flåset igen. Känner redan av träningsvärken jag kommer ha imorgon. Nu ligger jag nyduschad i min säng och väntar på att hämta barnen. 
xx
 

CHRISTMAS DECORATIONS

 
Det har verkligen varit sjukstuga här hela december. Först låg jag i två veckor och sedan är det lillens tur att åka på hosta och feber. Så både igår och idag har jag varit hemma med honom och jag tycker så synd om han. 
Annars ser ni granen som vi var och högg ner och sedan dekorerade. Älskar amerikanska granar och jag kommer försöka jaga en likadan när jag är hemflyttad igen, hehe. Hur mysigt är det inte lixom?

MY WEEKEND

Älskar alla juldekorationer som de har överallt. 
 
Fia och Isa.
 
Sophie, Hannah och Isa.
 
Kristin hade med sig pepparkakor!!!
 
Vi åt frukost på det Starbucks som jag och Kristin hade som mötesplats när hon bodde här.
 
Vi åkte skridskor.
 
Bästa Kristin, hur glad tror ni jag var att hon var och hälsade på??
 
Dessa två alltså, har nog aldrig skrattat så mycket som med dem. 
 
 
Vi var mysiga! 
 
Och glada. Tro det eller ej men ingen av oss trillade en endaste gång. 
 
Obligatorisk "alla ska vara med på kortet" bild. 
 
Sedan gick vi till Vapiano för att möta upp några fler och spela julklappsleken. 
 
Efter det gick vi till bönan.
 
Happiness. 
 
Finaste staden. 
 
Mina favoriter! 
 
Fler bilder hittar ni hos Sofia. 
 
Jag kan utan tvekan säga att jag har haft en helt perfekt helg. Jag jobbade först både fredag kvällen och lördag förmiddagen. Jag och barnen hyrde film, åt pizza, var ute och gick med hunden och bara myste. Barnen skötte sig perfekt och det är vid dessa tillfällen man njuter av att vara Au Pair. Sedan mötte jag upp Isa, Sofia och Rebecka för att åka och kolla på Lucia i Andersonville. Det var supermysigt att få se det igen och så kul att höra amerikaner sjunga på svenska. Sedan åkte jag, Isa och Sofia hem till mig och hade tjejkväll. Har nog aldrig skrattat så mycket och det var nog det alla tre behövde. 
Igår åkte vi downtown tidigt för att möta upp Kristin som var och hälsade på från Atlanta. Ni som har läst min blogg ett tag vet ju att jag och Kristin hängde jämt när hon bodde i Chicago. Så ni kan ju gissa hur glad jag blev att träffas igen. Vi åt frukost på Starbucks innan vi begav oss över gatan till Millenium Park för att åka skridskor. Så instabilt i början men efter ett par varv kom jag in i det och gud vad roligt det var. Med julmusik i bakgrunden var julkänslan toppad. Sedan drog vi till Vapiano där vi skulle möta upp några fler för julklappsleken. Det var såå roligt och ännu roligare att alla gick in för det. Hela Vappe måste hört oss då vi körde på som bara den, haha. Efter en sallad i magen och ett presentkort rikare sa vi hejdå till halva gänget och vi drog oss till bönan för att vara lite turistiga. Perfekt avslut innan vi kramade om Kristin som skulle ta flyget tillbaka. Alltid lika jobbigt med hejdå men tack och lov ses vi snart igen! 

LIVE A LIFE YOU WILL REMEMBER

 
Jag är äntligen frisk (peppar peppar)!!! Har idag ätit första måltiden där jag fått behålla maten och ni kan ju gissa hur skönt det känns att ha någorlunda energi tillbaka. Åkte därför till Old Orchard Mall och unnade mig själv lite nytt när jag hade släppt av barnen i skolan. 
Ikväll jobbar jag men vi ska bara umgås med två andra familjer så det blir en lugn kväll. 
So long! x

+++



När det är jobbigt men vi tar oss igenom det iallafall.

TB THE BEACH +

 I want to go back sooo bad!

Såhär ligger jag inte och gottar mig idag. Åkte på maginfluensan inatt så har spenderat mestadels av min tid på toaletten idag. Min första dag jag inte jobbar på 15 månader trots alla förkylningar och febrar. Har haft ett par otursveckor nu men får hoppas att det vänder snart. :) xx
 

CHRISTMAS TREE

Igår var vi ju i Michigan och högg ner våran julgran. Vi gjorde det förra året också så det var jättekul och göra det igen. Dock saknades snön, den hade behövts för att toppa julkänslan. 
 
Nu är jag klar med alla julklappar! Jag och Marie åkte downtown när vi släppt av barnen i skolan. Fick det sista köpt och sedan käkade vi lunch på ett franskt café som jag har velat prova ett tag. Supermysigt en måndag som den här! 

YESTERDAYS

Igår mötte jag upp Isa för lunch på det nyöppnade bageriet/cafeét på Michigan Ave.
 
Vi tog varsinn kale sallad.
 
Förstår inte hur jag ska kunna lämna Chicago sen, min favoritstad of all times. 
 
Sedan köpte vi julklappar.
 
Och gick till den tyska julmarknaden där det var knökfullt.
 
Nu har jag precis ätit lite middag med min värdfamilj efter en dag i Michigan. Har varit superkul, men är så trött nu. Ska läsa lite innan jag släcker för natten. ♥

CHAMPANGE

Något som hotellet bjöd på varje kväll till solnedgången var champange och chokladkaka. Så där hängde vi för att se den här magiska vyen. 

Nu måste jag sticka och hämta Fia och sedan ska vi vidare till Michigan. Vi hörs sen. Och andra advent idag också! Se till och njut. xx 

CHRISTMAS COOKIES

Bilder från i torsdags när vi hade bakdag. Vi gjorde glögg, pepparkakor, knäck och lussebullar!
 
Så var det lördag igen och den här helgen kommer nog att gå fort. Om en stund ska jag möta upp min pingla Isa, som jag inte har träffat på jättelänge, och handla julklappar. Sedan ska vi på julmarknad och det ska bli supermysigt. Imorgon ska jag och Fia åka till Michigan med min värdfamilj + några fler familjer och hugga ner julgran. Mycket juligt den här helgen men jag klagar inte. Älskar det! ♥

DEAR SANTA

 
Den här julen vill jag gosa ner mig i en mysig pyjamas med Camilla Läckbergs senaste bok. Jag vill gå runt i bekväma skor och lyssna på musik från en iphone 6. Sedan vill jag skåla in 2015 med min pappa och syster. Är så otroligt glad att jag slipper vara ensam den här julen också. 
Happy Weekend! xx

LAST DECEMBER



Förra december spenderade jag med människorna på bilden ovan, hur mycket tror ni jag saknar dem på en skala?? En vecka kvar tills Kristin kommer och hälsar på iallafall! 

Nu har jag precis lämnat av barnen i skolan och ska möta upp Marie. Vi ska baka idag och det ska bli kul med lite julstämning. En annan mamma på skolan som har bott i Sverige kommer också över då hon har gjort glögg, from scratch(!!). Gör vi ens det i Sverige längre? Mysigt ska det bli och kameran åker ju såklart med. Puss 

THE JOINT- REGGIE BAR

När vi var på ön La Isla Mujeres stannade vi till på en liten reggiebar som låg längs med vägen för att äta lunch. På baren jobbade några kanadensiska killar, så Fia och jag sa att om vi någon gång inte vet vad vi vill göra med våra liv flyttar vi dit och börjar jobba istället. Nä, men skönaste stämningen var det. Ni ser ju bara hur fint de hade gjort med julgranen haha. 
 
Sängliggandes dag 3 och jag börjar bli mer och mer rastlös då ingen medicin verkar hjälpa. Näsan och tårarna rinner, halsen och kroppen gör värker och det finns inte så mycket jag kan göra. Har ni någon mirakelkul får ni hemskt gärna säga till!! Ikväll ska jag dock försöka möta upp Iveth för lite häng på Starbucks. Behöver komma ut från huset lite. 

NEW NECKLACE

 
Har länge funderat på om jag ska göra en tatuering av min familjs födelsedatum. Fick sedan idén att jag ska gravera in dem istället, då jag ändå hade tröttnat på mitt "Rebecca" halsband och ville ha ett nytt. Åkte till en smyckesbutik som hjälpte mig med allt. Resultatet ser ni på bilderna och jag är så nöjd! 
Ligger fortfarande nerbäddad men har varit effektiv med att slå in lite julklappar. Annars är det 6 månader kvar här i USA för mig idag. Galet! 

FOUR

1// När flög tillbaka till Chi-town fick vi den här utsikten. 
2// Hotellfrulle.
3// Lite blommor.
4// En del av hotellet vi bodde på. 
 
Startar december med att ligga sängliggandes i feber. Inte bäst för mig just nu då jag hade behövt sysselsätta mig till 100% av min lediga tid. Tack och lov har jag världens bästa pappa, vad skulle jag göra utom honom? Längtar ihjäl mig tills de kommer.