SATURDAY BRUNCH

Lite bilder från i lördags då vi var och käkade brunch på något ställe i Damen. Hur mysigt som helst!
 
God morgon!
Har precis ätit lite frulle och ska om en liten stund ut och gå med Chase. Vaknade upp förvånadsvärt pigg idag vilket alltid är en bra kickstart på veckan. Lite senare ska jag till college och ikväll blir det jobb och gym. Puss och kram

LAST NIGHT




Hej, hej hemskt mycket hej! 
Tänkte bara kika in här lite snabbt. Bilderna är från igår då jag utan tvekan kan säga att jag var med om den galnaste (bokstavligen) utgången någonsin. Först samlades vi tjejer för en överasknings middag för Marina som fyllde år. Efter det så åkte vi vidare till en lite annorlunda klubb. Ska väl inte gå i på detaljer men om vi säger Magic Mike förstår ni nog haha. Efter det drog vi vidare till vår favorit Red Ivy i Wriggley. 
Idag har jag inte gjort många knop mer än att kolla på Chicago Fire. Hoppas ni har haft en bra helg! xx 

140924

 
Några bilder Linnéa klickade i söndags. Känner mig som rödluvan i min nya poncho, såå mysig! 
Halva veckan har gått och jag känner redan hur pepp jag är på helgen. Den kommer bjuda på inköp av ny iphone, brunch, vin och utgång med tjejerna. Låter helt perfekt i mina öron och det ska bli så kul att gå ut och dansa igen. 
Annars är värmen tillbaka här och när jag kom gåendes i min höstjacka i morse var det både en och två föräldrar som skrattade åt mig. Antar att jag aldrig kommer vänja mig vid Chicagos scizofren väder, hehe. Om en stund ska jag till college och kolla på en dokumentär om journalisten Rubén Salazar och tror det kommer bli väldigt intressant! xx 

STRIPES

från i lördags. 
 
Hej! Ny vecka igen och även om måndagar brukar vara dagen jag tycker minst om har jag börjat ändra inställning om det. Med energi från helgen och lite extra kaffe känns det rätt skönt att få saker gjorda i början på veckan. Idag har jag hunnit med en morgon promenad med Chase i det perfekta höstvädret, och om en stund är det dags för college. Innan det ska jag ta tag i lite tvätt och städning. 
Ha en fin måndag! xx
 
 

LA CREPERIE

 
Igår var jag och Sofia som sagt på en fransk resturang i Lakeview. Den var verkligen supermysig och jag tror inte att det var sista gången jag var där. Jag beställde en soppa med lök och bröd i, samt smält ost på toppen. Himmelskt gott! Sedan strosade vi runt i det området lite innan vi hoppade på en buss som trodde skulle ta oss till tåget, men som självklart gick åt fel håll. Vi bestämde oss iallafall för att hoppa av där det såg spännande ut och till slut hamnade vi i Boystown. Alla dekorationer har med pride och gayrights att göra så det var intressant att se den delen av Chicago. Vi gick också in i en maskeradbutik med sjukaste grejerna och det var sååå roligt. Skrattade tills magen gjorde ont, haha. Till slut hittade vi rätt iallafall och tog tåget hem, köpte med oss snacks och somnade till Idol, skönaste lördagen någonsin! 
 
Idag har jag hängt med Linnéa och Sofia, skypat med Kristin och nu ska jag dra till Starbucks och spendera kvällen där med en uppsats som ska vara klar imorgon, wish me good luck! xx

AFTER OUR MORNING WORKOUT

 
Såhär startade jag och Fia igång vår lördag efter en timma morgonträning på gymmet. Nu ska vi snart bege oss downtown för lite shopping och sedan ska vi testa något franskt café som min lärare tipsade om. Ha en fin lördag! x

WHAT I WANT RIGHT NOW

Ett collage jag gjorde innan, lite saker jag önskar mig i höst.
 
Hej!!
Sitter just nu och kollar runt på lite olika hemsidor med inredning. Gissa hur mycket jag längtar till jag skaffar mitt eget och får inreda det precis hur jag vill. Frågan är när det blir att jag stadgar mig någonstans, finns ju så många ställen jag vill till!! 
Veckan har rullat på som vanligt med träning, skola och jobb. Jag har verkligen kommit in i den här rutinen perfekt nu. Det har även flyttat en svensk familj till området jag bor i vilket är superkul! Så idag ska jag och mamman i familjen ta med oss barnen till en park med filtar och fika. Låter supermysigt om ni frågar mig.
I helgen ska jag hänga med mina favoriter bara njuta. 
Ha det fint! xx 

CHICAGO SKYLINE

 
Måndag igen och ny vecka. Om man bortser från procenten SD fick igår känner jag mig väldigt taggad på allting just nu och det är skönt att ha den inställningen. Jag försöker att ta en vecka i taget och ha roliga saker att se fram emot på helgerna. På så sätt går tiden lite fortare när det tar emot. Förutom jobb den här veckan är det plugg och träning som är prio 1. 
Ha en bra måndag!! x 

PICS FROM TODAY

 
Tänkte börja det här inlägget med att jag har haft en kanonbra helg! Jobbade i fredags kväll och då tog jag med gosisarna på bio. I lördags morgon var jag på spinning och sedan blev det en lååång skype med mamma innan jag åkte downtown och mötte upp Isa. Det blev lite shopping och middag på Vapiano innan vi åkte hem till mig. Det blev en riktig myskväll med film och massa prat. Idag åkte vi downtown igen och gick till Planetoriumet då Isa aldrig varit där innan. Älskar det stället och det var perfekt med vädret också! 
 
Så det var alltså det. Har som sagt varit på kalasbra humör enda tills att jag kom hem nu och gick in på Aftonbladet och såg resultaten från valvakan. Jag blir så ledsen när jag ser vart Sverige är påväg och jag blir lika ledsen när jag ser att folk inte går och röstar för ett bättre land. Det spelar ingen roll vart man bor eller om man inte orkar, varje röst räknas. Tyvärr vet jag inte hur folket tänkte detta året och det skrämmer mig rejält. Jag kan inte säga något annat än att jag skäms över att vara svensk idag, något som jag vanligtvis är stolt över. 

HELLO AUTUMN

Bilder från weheartit och tumblr.
 
Vet inte om jag kommer ångra att jag skriver det här, men vad jag har längtat efter hösten. Jag tror att den äntligen är påväg att komma till Chicago då det endast är 12 grader här idag. Gick min morgonpromenad med två tjocktröjor och höll ändå på att frysa ihjäl. Sommaren i all ära men det är något speciellt med hösten. I höst ska jag köpa massvis med stickade tröjor, gå på långa promenader, tända ljus, dricka oändligt med kaffe, hitta nya band att lyssna på samtidigt som jag ska läsa böcker och plugga. 
Förutom att göra detta har jag två lite längre resor att se fram emot. Hoppas på ett bra avslut på 2014!

STUDY AND STARBUCKS

 
Såhär såg våran eftermiddag ut i lördags då vi satt mestadels på Starbucks. Jag pluggade medans Fia kollade ikapp alla PH avsnitt. Hur bra kompis har jag inte som frivilligt följer med?? 
Måndag igen och jag kickade igång dagen med jobb och sedan en PW. Nu sitter jag och pratar med pappa samtidigt som jag gör mig iordning inför college. Måste snart åka och den tidsoptimist jag är har jag inte ens hoppat in i duschen, hehe. Ikväll blir det gym och serietittande. Helt okej start på veckan om ni frågar mig! ♥
 

AWAY FROM THE CITY

 
Hejsan!
Det känns inte så vant att se sig själv på sådana här bilder längre. Nu blir det alltid något som är relaterat till en storstad så ni kan ju förstå vad jag har njutit i helgen av att hänga här. Har varit hos Sofia i Algonquin och bara tagit det lugnt. Fått lite (läs två uppsatser) plugg gjort, kollat på massa serier och filmer, ätit sushi och promenerad runt i hennes område. Så mysigt men det är alltid lika skönt att vara tillbaka i Chicago. 
Idag mötte vi upp Linnéa och åkte hem till mig. Massa tjejsnack, en film och en kvällspromenad till Noodels Company senare har de nu åkt hem. Ligger just nu och skriver klart på det sista av det som ska vara inlämnat imorgon. 
Hoppas ni har haft en bra helg. Puss!! ♥

RAINY THURSDAY

En bild från Ensam hemma huset förra veckan.

Hejsan!
Just nu sitter jag på Starbucks och pluggar. Har inte gjort det på evigheter (nähe) men det känns skönt att vara tillbaka och vara lite effektiv. Min klass började förra veckan men eftersom jag jobbade heldagar då var jag tvungen att skippa den. I onsdags var jag iallafall på min första lektion och det var roligt att vara tillbaka. Alla är så otroligt trevliga och min nya lärare sa att jag var pleasant vilket alltid är ett bra första intryck, hehe. Har iallafall en massa plugg att ta igen nu men med några koppar kaffe kommer det att gå bra. 
Annars har det regnat här hela dagen vilket inte var det bästa för min mobil på morgonpromenaden. Den är fuktskadad och batteriet laddar ur på 5 minuter. Så surt då jag inte har lust att köpa en ny mobil just nu! Men den har ju trots allt klarat av att bli tappad i betonggolv och i havet så hållbar har den varit under sin livstid, haha. Fick även testa på att springa utan musik vilket var något nytt. 5 km blev det iallafall innan jag tröttnade på min egen andning. 
Hoppas att ni har haft en bra dag! ♥

ONE YEAR

 
För ett år sedan var vi tre några av de mest förväntansfulla ungdomar man kunde se på flygplatserna i Sverige. Vi sa hejdå till våra familjer och la all trygghet bakom oss för ett tag. Vi var nervösa på vad som skulle hända och på allt som vi skulle uppleva.
Ett år senare har jag blivit som systrar med de här två. De jag kan berätta allting för, som jag kan visa både mina bättre och sämre sidor för men som alltid finns där. För ett år sedan visste jag inte att jag skulle få två vänner för livet här.
Idag är det ett år sedan vi lämnade Sverige. Då jag sa att klarar jag ett år så ska jag vara så stolt över mig själv. Och det är jag. Livet här bjuder på så mycket utmaningar som jag för ett år sedan inte trodde jag skulle klara ensam. Men livet här bjuder på så mycket mer. Saker som jag aldrig skulle fått göra om jag stannat hemma på en liten plats där ingenting händer, platser jag aldrig skulle fått se eller vänner jag aldrig hade skapat. 
Igår var jag och Sofia hos Kristin som idag flyttade till Atlanta för att säga hejdå. Vi pratade om hur mycket vi har förändrats på ett år. Hur mycket vi har växt som personer och hur mycket vi har fått vara med om, och framför allt hur tacksamma vi ska vara att vi har hittat varandra. Det var så otroligt jobbigt att säga hejdå och bilresan hem var ett gråtkalas. Men jag vet att vi ses snart igen.
Kristin, som har varit min trygghet enda sedan hon skrev till mig på Facebook den där dagen förra sommaren och sa att vi skulle åka hit samma datum. Som jag bodde hos i Stockholm när vi skulle till Ambassaden, som jag har hängt med majoriteten här och som jag alltid har så otroligt roligt ihop med. Vi har skapat så mycket minnen ihop och vad som än händer vet vi alltid vart vi har varandra och jag är mer än tacksam för att få kalla dig för min vän. 
Sofia, som är en annan version av mig själv. Vi tänker lika, har samma värderingar och som jag kan vara mig själv med i alla lägen. Som jag kan skratta med tills tårarna rinner och som jag nästa stund kan få prata ut om allt det jobbiga. Som bryr sig om alla och har ett hjärta av guld. Att vi träffades på Landvetter för bara ett år sedan känns helt galet då det känns som vi har känt varandra hela våra liv. Nu kör vi våran förlängning tillsammans här i Chicago och jag kunde inte vara gladare än att få göra det med dig! 
Tack så mycket mina underbara tjejer för att ni har gjort mitt år till det bästa i mitt liv och tack för att jag har fått två vänner som jag aldrig vill mista. Nu kör vi 6 vs 9 månader till! 
I love you! ♥

SKYDIVING

 
Här har ni lite bilder från fallskärmen som jag och Sofia gjorde i söndags. Vi var peppade till max och konstigt nog var vi inte nervösa utan bara så exalterade. Tror att det är först nu jag börjar förstå att jag faktiskt har hoppat och jag känner fortfarande den galna känslan när man tar steget ut från flygplanet. Lätt något jag kommer att göra igen och något jag tycker alla borde göra! Ni ser ju själva lyckan på de sista bilderna, haha. 

A BETTER LUNCH

 
 
Hej bloggen!
Nu har jag och Sofia äntligen landat i soffan med våra datorer efter en fulländad helg. I fredags var jag, Elin och Linnéa och kollade på fotbollsmatch på North Park innan vi åkte hem till mig och drack vin enda in på småtimmarna. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och hade det supermysigt! På natten kom även Sofia som hade varit och sett 5 Seconds of Summer och One Direction. Var inte lite avis alls sådär. 
På lördagen var vi och kollade på Ensam hemma huset. Sedan åkte vi downtown och mötte upp Johan och Cissi som var här över helgen. Vi lunchade på NoMi som är en kanonfin takterass på Hyatt. Det var så roligt att se dem igen och jag längtar redan till nästa gång! 
En annan rolig sak var att 5SOS bodde på det hotellet så det var knökfullt med folk utanför. Sofia och en servitör sträckte fram händerna över räcket och fansen nere på gatan blev så till sig. Har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv, haha. Efter ett tag kommer iallafall två av killarna in på resturangen och sätter sig där. Deras livvakt nekade dock till alla bilder men Cissi lyckades smygfota lite. Dessutom testade jag sushi för första gången och det förstår jag ju inte varför jag inte har gjort tidigare, så gott!! 
På kvällen drog jag och Sofia på en collegefest och kom hem runt fyra imorse. Efter väldigt lite sömn var det dags för att gå upp och åka ett par timmar till Wisconsin, där vi idag har hoppat fallskärm!!!! Lägger ut ett eget inlägg om det men det var så otroligt häftigt! 
Hoppas ni hade en kanonbra helg med!! ♥