HAPPY HALLOWEEN

En sneakpeak på vad jag ska vara halloween i år.
 
Happy Halloween!! Som vanligt har amerikanerna gått all in på allt från kostymer till dekorationer för att fira den här traditionen. Ikväll kommer gatorna krylla av barn som springer runt och ber om godis. Inte mig emot, tycker det är superkul! 
Dagens planer är att plugga och åka och kolla på halsband. Har även fått i uppgift av Linnéa att baka, så det ska jag försöka hinna med också. Förresten snöade det här i morse med, i måndags gick jag lixom i t-shirt och flipflop?? Vädret alltså...
Hoppas ni får en rolig dag!! xx

LET'S GO DOWNTOWN

 
Bilder från i lördags då jag och Linnéa åkte downtown och bara njöt av fina Chicago! 

FRUIT AND COFFEE

Perfekta mellanmålet som jag försöker hålla mig till för att få i mig lite extra vitaminer.
 
Hej bloggen.
Sitter just nu och skriver ner lite saker som jag vill hinna med innan 2014 är slut. Det är ju faktiskt bara två månader kvar på detta året och det går fortare än man tror. Lyssnar samtidigt på Kristians låt till Saga från Paradise Hotel, hur fin kille är han inte?? Dör på att Saga aldrig kan förstå det, haha. 
Om en stund ska jag iväg till college.
Hoppas ni har en fin onsdag! xx

BROTHERS

Mina små gullungar. Alltid fulla av energi och en dag som den här är jag så tacksam att de får mig att må bra igen.
 
Vet inte vad jag ska skriva här idag mer än att jag hade velat vara hemma hos Pappa. Sedan jag flyttade hit har jag insett hur skört livet är, och hur mycket man måste ta vara på varandra.
Rest in peace farbror ♥
 

TODAYS INSPO



Rosa rosor är något som kan få vilken inredning som helst att bli lite mysigare. Hur fint är det inte?? 

THIS MORNING

Frukost imorse med Rebecka på Mangolia Bakery. Världens mysigaste café som ni hittar på State Street! 
 
Mitt huvud har inte velat samarbeta alls ikväll vilket har resulterat till att jag har skjutit upp allt plugg till sista minuten. Men nu är allt äntligen klart och tänkte läsa lite innan jag släcker ner. Har iallafall haft en supermysig dag. Mötte ju upp en ny Au Pair i morse och gissa hur kul det var att höra en riktig smålänsk dialekt igen haha!! När vi hade sagt hejdå drog jag hemåt och skypade med mamma och pappa en stund. Resten av dagen har jag bara har samlat massa inspiration inför veckan. Massa träning, jobb och plugg innan det i helgen vankas halloweenfester och upphämtning av Linn på flygplatsen. Så redo att kicka igång en ny vecka!  

PUMPKIN PATCH

Igår hängde jag ju som sagt med Linnéa och hennes värdfamilj till en Pumpkin Patch en liten bit från Chicago. Supermysigt i det fina vädret och såå amerikanskt! 
 
God morgon!! Har startat igång dagen med att gå in mina nya jeans. Har blivit så kräsen med det men hittade till slut ett par på H&M:s hemsida som jag gav en chansning och skickade efter. De sitter som en smäck så ingen blev gladare än jag hehe. 
Nu ska jag iallafall åka downtown och träffa en ny tjej som ville mötas upp. Ska bli superkul!!
Ha en fin söndag!! xx

SUNSET BETWEEN SKYSCRAPERS

 
Ligger just nu nerbäddad i sängen och ska snart sova. Det har varit en lång, men väldigt rolig dag. Mötte upp Linnéa imorse och åkte på Pumpkin Patch med hennes värdfamilj. När vi kom hem därifrån drog vi downtown och gick runt i lite nya områden. Vi fick se den finaste solnedgången mellan skyskraporna och det påminde mig än en gång om varför Chicago är min favoritstad. Dagens plus är att det har varit 23 grader och strålande sol så att jag har kunnat gå barbent. Vadå November om en vecka??
 

HELLO FRIDAY

 
Det verkar som hösten är här för att stanna, "peppar, peppar". Det ska bli superfint väder i helgen och vad passar då bättre än att åka på Pumpkin Patch, gå på promenader och fota?
Har även köpt världens mysigaste stickade tröja och lite ljus. Favoriten ser ni på bilden ovan, den luktar ljuvligt och höjer mysfaktorn till max. 

BLACK FAKE FUR JACKET

I lördags när jag var och shoppade fick jag såklart med mig mer än vanligt. På Urban Outfitters hittade jag den här jackan bland annat.
 
Klockan är bara tre och jag har hunnit med att jobba på morgonen, gå en PW med Chase, ett pass på gymmet och min collegeklass. Känner mig rätt effektiv nu för tiden och ikväll ska jag försöka skriva klart alla skoluppgifter. Känns skönt att jag har kommit in i rutinerna.
Om en stund ska jag gå och hämta barnen i skolan, vi hörs! xx 

LONGING





Tre saker jag längtar efter: 
• Bruncha med fina vänner och prata i timmar.
• Tatuering nummer 2. 
• Ligga på en solstol i Mexico och dricka drinkar. 

JUST LIFE





Hello monday!
Har kickstartat igång veckan med alldeles för mycket kaffe och en lång morgonpromenad i det perfekta höstvädret, Alla gula och röda skiftande färgerna på löven som yr runt och med solljus som skiner igenom träden får mig att vilja ta hit alla jag känner för att få se samma sak.
Jag har även skrivit klart min midterm essay och samlat på mig massa inspiration. Jag har fått pussar och kramar och kollat på filmer som fått mig att skratta. Om livet är bra just nu? Ja det vore ju fel och säga att det inte var så. 

191014

 
Lite såhär har min dag sett ut. Vaknade hemma hos Sofia, åkte hem, tog på mig mjukisbrallorna, kokade kaffe och skypade med Linn igen. Hon har precis bokat en biljett till mig så om 2 veckor plockar jag upp henne på flygplatsen här i Chicago. Hur roligt och hur underbart är det inte med spontana vänner?!?!
Nu har jag iallafall äntligen kommit in i värmen igen då jag hängde med min värdfamilj och kollade på när M spelade footballsmatch. Det var så kallt, men de vänn så det var värt det ;). Om en stund ska vi äta middag då Jessica (au pairen innan mig) är här och hälsar på. Resten av kvällen blir det massa mys. Perfekt söndag!  

SATURDAY WORDS




Bästa starten på lördagen. Ett svettigt spinningpass och skypedate med Linn som hade roligaste nyheterna! 
Nu ska jag dra mig mot Woodfield mall och inhandla lite nytt innan jag åker vidare till Sofia och umgås med henne. 
Ha en fin helg! xx


TGIF




Här ligger just nu en rätt utslagen Rebecca i sängen och vilar. Jag kom hem vid halv 2 inatt efter bion downtown med Linnea och Chrille. Vi såg Gone Girl som jag tyckte om jättemycket fram tills slutet. Som sagt, sent blev det så min trötthet kombinerat med träningsvärk och förkylning gör att jag känner mig rätt eländig, haha. Tack och lov skiner solen och det är fredag, och det får mig rätt fort på bättre humör iallafall. Vad jag ska göra i helgen då? Mysa som bara den, gå på spinningpass och shoppa. Låter inte helt fel om ni frågar mig! xx 

THROW BACK THURSDAY

 
Bilder på mig och Kristin som är tagna för ett år sedan. Då vi + Kai hängde varje helg under våran lediga tid och då jag fick två bästa vänner. Längtar ihjäl mig efter er!! 
Just nu känns det mest som att jag går i en bubbla och längtar efter en massa saker. Jag har alltid varit den personen som har det svårt att ta det lugnt och vill hela tiden planera något nytt. Ibland får jag påminna mig själv om att sätta mig ner och se efter vad jag prioriterar istället för att bara köra all in.
Ikväll ska jag iallafall på bio och det känns välförtjänt efter den här veckan som inte har varit allt för rolig. 
Vi hörs! Puss och kram

DETAILS

Två detaljer från rummet i helgen som jag sov i. Hur frestade ser det inte ut att ligga och läsa där lixom??
 
Regn, regn och ännu mer regn. Har hunnit med två promenader, en sväng till gymmet och blivit dygnsur 2 av 3 gånger jag har visats utomhus idag. Vad är oddsen, bara för att jag är optimist med vädret, hehe?? Har också hunnit med att skypa med pappa, som jag saknar honom. Vet ingen människa som får mig att må så bra som honom. Men tack och lov är det inte långt kvar tills han och Olle är här!
Nu ska jag ladda upp med regnkläder och paraply innan jag går och hämtar S&M i skolan. xx 
 
Förresten, glöm inte att lyssna på det här albumet. Så underbart! 
 

THESE COZY EVENINGS

 
Klickade precis hem tofflorna på bilden, hur mysiga???
 
Nu har vi äntligen kommit tillbaka till Chicago igen. Det var en lång biltur så jag bestämde mig för att få lite frisk luft genom en promenad när vi kom hem och hade packat upp. Sagt och gjort, jag visste att det skulle bli regn men trodde inte att det skulle bli sådana skurar som det slutade med. När jag var en halvtimma ifrån huset börjar det vräka ner, så motvilligt fortsätter jag hemåt och när jag kliver innanför dörren är jag genomblöt. Hoppade iallafall in i duschen, tände ljus, hällde upp choklad och nötter i en skål och satte på PH på datorn, vilket jag precis har kollat klart på nu. Mysfaktor på hög nivå!
 

REFLECTIONS

 
Heej! 
Så var den här söndagen slut och imorgon åker vi hem till Chicago. Det har varit skönt att få komma iväg till det lugna för en helg. Att gå promenader bland alla fina hus, läsa en bok nere vid vattnet och dricka varm choklad är något som jag verkligen har uppskattat. Men det ska bli skönt att komma tillbaka till verkligenheten och ta tag i allt som har med träning och skola att göra. xx

THE BIG RED

Gammal träskylt.
 
Nere vid klubben har man den här utsikten.
 
Det växer fortfarande blommor här.
 
De flesta husen vi gick förbi var i den här stilen.
 
Så välvårdat område. 
 
Vi gick till The Big Red som är en gammal fyr. 
 
Chase! 
 
Min gullunge.
 
Sam sprang runt i vattnet även fast vi sa till han 100 gånger. Svaret: "what do you expect from a sailor?". Så sant. 
 
Jag gick ut på piren och försökte övervinna min fågelrädsla. 
 
Flash back. 
 
Livsnjutare på hög nivå.
 
Margarita. 
 
Snackstime!
 
Jag har munnen full men försöker med ett léende, posen. 
 
Världens bästa värdmamma. 
 
Igår när vi hade varit ute och ätit frukost, handlat och allt sånt där bestämde vi oss för att ut och gå lite. Ni ser ju hur otroligt fint det är här och lugnet man inte kan få i Chicago är så uppskattat ibland. Husen är i galna storlekar och hade jag varit miljonär är det något jag hade investerat i utan tvekan. Det var perfekt höstväder också vilket var pricken över i:et. Sedan gick vi tillbaka till huset igen och tog det lugnt. Jag hann bland annat skypa med mamma och läsa lite i Stenhuggaren
 
Nu har jag vaknat till liv och tänkte ut och gå med Chase en runda, innan jag går ner till klubben och kollar på seglingen. Vi hörs! xx
 

SNAPSHOTS LATELY

 
Bjuder på lite bortglömda bilder som jag hittade när jag rensade mina mappar. Galet vad mycket bilder man tar som aldrig publiceras.
Nu är vi iallafall framme i ett hus min värdfamilj har hyrt fram tills måndag. Det är supermysigt och känns väldigt svenskt, som jag har saknat det! Vi kom fram sent igår kväll, så idag blev det en liten sovmorgon och nu ska vi ut och käka frukost. Ska bli kul och se vad den här lilla byn har att bjuda på! :) xx 

BLUE JEANS

Världens bästa jeans från Zara.
 
Sitter just nu och skriver på den sista uppsatsen som jag ska försöka ha inskickad innan eftermiddagen. Ikväll åker nämnligen jag och min värdfamilj till Macatawa då mina värdbarn ska segla hela helgen. Tror de flesta har förstått att jag bor i en seglarfamilj och att det är därför jag är ledig rätt mycket på helgerna. Men i den här gången kände jag att jag ville följa med och titta och därför är det lite stressigt nu innan med skolarbetet. Ser fram emot att komma bort från storstaden lite och bara njuta av hösten vid hamnen. Kameran kommer såklart att följa med! xx 

ITALIAN DAY

 
Här har ni min lördag i bilder. Mötte upp Sofia på förmiddagen, fortfarande lite halvsovande efter massa drickandes av vin kvällen innan. Vi bestämde oss för att åka till Eataly som ligger downtown. Det är inspirerat av Italien och allting där inne var så mysigt. På nedervåningen fanns det flera små caféen, med allt från Nutella och bakelser till viner och baguetter. Vi ville självklart testa Nutellacaféet och ni kan ju själva tänka er hur god crepsen var. På övervåningen fanns det hundratals vinflaskor, flera avdelningar med ost, kötter, pasta och bröd. Det fanns även resturanger som såg mysiga ut. Ett ställe jag lätt kommer ta med pappa och Olle haha. 
Sedan blev det lite shopping innan vi bestämde oss för att fortsätta vår Italienresa i Chicago, så vi hoppade på tåget till Little Italy, ett litet samhälle vid UIC. Vi gick runt en tag innan vi hamnade på en italiensk resturang där servitörerna såg ut som de kom direkt från Italien. Älskade den stämningen. Vi tog varsin kycklinglasange med skaldjurssås, och sedan kan man säga att vi var mätta och glada. Vi gick igenom campuset och jo jag blev rätt så sugen på att börja plugga på riktigt igen, speciellt med den utsikten de har därifrån. Sedan tog vi tåget hem och spenderade kvällen med min värdfamilj. Bra dag!

CHICAGO I LOVE YOU

 
Tänkte avbryta mitt i pluggandet och kika in här lite snabbt. Har rätt fullt upp med skolan nu då min bil har gått sönder (igen.....) och jag inte kan åka och vara med på lektionerna. Får alltså försöka förstå utan någon lärare. Alla inlämningar är deadline på fredag, och på torsdag åker jag och min värdfamilj bort vilket gör att jag vill bli klart med allting imorgon. Men idag känner jag mig kreativ och jag har fått klart en lång uppsats och en lite kortare. Nu har jag bara en uppsats + två diskussionsinlägg kvar. Tror ni min lärare gillar att dela ut läxor eller haha. 
 
Bilderna är iallafall från förra söndagen då jag och Sofia åkte upp med Linnéas och hennes föräldrar i Hancock Tower. Fjärde gången jag är där uppe nu och blir lika tagen av Chicago varje gång. Världens bästa stad! ♥

LOTS OF LOVE



Mina fina tjejer. Vad skulle jag göra utan er här ♥

HELLO OCTOBER

 
Hur galet är det inte att vi redan är inne i Oktober? Känns som att tiden bara går fortare och fortare för varje dag som går, ibland till en fördel och ibland inte. Saknar min familj så jag spricker ibland men samtidigt vet jag att jag inte hade kunnat önska för något bättre än det jag har nu. Älskar det här livet. 
 
Annars fyller min bästis år idag. Innan jag flyttade hit hängde vi ihop nästan varje dag i flera år. Även fast vi har våra egna liv nu i USA och Tyskland vet jag alltid vad jag har henne och inget har förändrats med vår vänskap trots att vi bara har träffats en gång på ett år. Älskar dig och jag hoppas du får en jättebra 20-årsdag.