MORE FROM LA ISLA MUJERES +

 
Första advent! Vart försvinner tiden??
Nu är vi tillbaka i Chicago igen. När vi hade kommit hem igår åkte vi och hämtade ut mitt halsband som jag har beställt i en smyckesaffär här, åt mexikanskt och kollade på Mockingjay på bio. Nu har vi kommit hem efter en lång PW och frulle, och om en stund ska vi åka downtown för att handla vinterjackor. 
Bilderna är från när vi var på La Isla Mujeres, då vi bland annat såg sköldpaddor. Hur häftigt? 

A CAFE SOMEWHERE IN MEXICO

 
Nu har vi packat ihop våra väskor, ätit middag och är redo inför att åka hem till Chicago imorgon. Det har varit en sån otroligt bra resa och jag är så tacksam för att jag har Sofia och för att vi åkte hit. 
 
Idag har vi bara legat vid poolen och sovit. Vi har hållt oss till att bara njuta av drinkarna under dagarna och ta det lugnt, men igår kväll blev det lite mer kan man säga. Det blev tequila shots med personalen här på hotellet samt några andra gäster. Sedan åkte vi vidare till "huvudgatan" där alla klubbar ligger. Vi hamnade på Congo där det var öppen bar, dansgolv och hur bra musik som helst. Efter att ha dansat i flera timmar ramlade vi in på hotellet tidigt imorse. Känner dock att det räcker med en sådan kväll på ett tag nu, börjar bli för gammal, hehe. Riktig rolig kväll iallafall! 

LA ISLA MUJERES

 
Här har ni de första bilderna från när vi åkte till ön La isla mujeres. Det första vi gjorde var att hyra golfbil som vi kunde åka runt i och det gjorde vi rätt i. Såå kul och vi fick se allt av den lilla ön. Allt från hur samhället såg ut, till stränderna och djur. Eftersom vi hade golfbollen kunde vi stanna lite vart vi ville, och när jag såg en liten gård blev det ett stopp där. Så fina hästar, och han som jobbade där ville dela med sig av allt. Så jag fick se filmer när de tävlade i western ridning och hur de tränade dem, medans jag visade bilder på Millan och Cillen. Kul att man delar samma intresse på olika sidor av världen! 
 
Nu ska vi gå till Playa Delfines och träna lite. Happy Thanksgiving! 

POOLDAY

 
Såå, igår var tanken att vi skulle åkt till marknaden Mercado 28 för att det skulle vara dåligt väder. När vi sitter och äter frukost spricker det upp och det blir sol resten av dagen. Alltså blev det poolhäng och drinkar för oss istället, och marknaden tar vi idag istället då det är supermolnigt. Adiós mis amigos! 

PLAYA TORTUGAS

Igår bestämde vi oss för att ta färjan till La Isla Mujeres. Den gick från Playa Tortugas så där satt vi och väntade. 
Har aldrig sett så fint vatten!!
 
Tror ni jag fick bonnabränna av dessa skor? Svar ja. 
 
Bästa Sofia. Vi har inte tråkigt en sekund och hade inte kunnat tänka mig en bättre resekompis. 
 
Vi köpte kokosnötter och drack från. Vi fick välja om vi ville ha tequila i, som vi tackade nej till. Klockan var liksom kvart över 9 på morgonen. 
 
Den var god iallafall tyckte jag.
 
Gräs är det som pryder de flesta tak här. 
 
Sedan var det dags och kliva på färgan och bli åksjuk. Vi fick även underhållning utav en man som sjöng under turen. Man glömde iallafall bort illamåendet för en stund. 

Som ni förstår har jag hur många bilder som helst att ladda upp men det får bli i omgångar. Vi har det hur bra som helst här och jag kan inte riktigt förstå det själv tror jag. Vi har gjort saker vi har blivit varnade om att absolut inte göra, men vi har överlevt och kommit hem hela varje kväll. Det kommer bli till roliga historier i framtiden. Och nej Linnéa, vi har inte druckit för mycket alkohol. ;)
Idag är det lite sämre väder här så vi ska ta bussen till en marknad tänkte vi. Hoppas ni har det bra! Puss 

THIS IS PARADISE

 
Här har ni lite bilder från det senaste dygnet. Vi flög till Mexico city vid midnatt och väl där bytte vi plan och flög vidare till Cancún. Vi var framme här tidigt imorse och behöver jag ens säga hur vi trivs?? Det är som att gå i en film och både jag och Sofia tappade hakan när vi gick ner till poolen och såg den här utsikten. Ska njuta till max av en veckas semester här! XX

FRIDAY

Älskar den här bilden för jag kommer ihåg att alla var sååå glada. (Förutom Jonis som hade tagit lite många shots hahaha). Från Napaaaa!
 
Hejhejhej!!
Har haft den sämsta uppdateringen här men hela veckan har gått åt till att jobba, plugga, träna och dona. Har inte ens börjat packa inför Mexico än och planet går ikväll, hehe. Full rulle så att säga. Är så peppad på att se Cancun och Sydamerika att jag tror jag smäller av. Ser fram emot en vecka med bästa Sofia. 
Nu ska jag ta och skriva klart min Essay och sedan måste (!!!) jag ta tag i packningen. Puss och kram

MY TUESDAY +

 
Morgonträning, smoothie till frukost, tre timmar lång skypedejt med Axel och lyckan över att det är en månad till Pappa och Olle kommer. Har även tjuvstartat med julmusiken lite. Så mysigt ♥

MY WEEKEND



Måndag igen och jag kickar igång den med några koppar kaffe. 
Helgen har varit kanon då jag, Linnea och Sofia har bott i killarnas lägenhet. I fredags kväll blev det idolmys och på lördagen blev det sovmorgon. Sedan klippte vi igenom allas hår och efter det gjorde vi oss i ordning för en utekväll. Efter flera timmar av konstant dans somnade vi rätt gott ihoptryckta i en säng. Igår blev det brunch och "liggaiminsängochlyssnapåmusik" dag. One direction har ju släppt sitt nya album och jaaa det är så bra!! 

Q/A

Hejhej! Jag har följt din blogg i lite mer än ett år nu och är väldigt intresserad av ett aupair liv! Jag tar studenten i juni och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Har därför lite frågor till dig om du har lust att svara!
Vilken organisation åkte du med och hur mycket kostade det att åka?
Får man önska delstat att hamna? '
Binder man sig på minst ett år?
Och sen har jag lite frågor som, hur länge innan får du veta när du ska jobba? Kan de komma och säga "du måste jobba imorgon" vilket gör att du måste avboka dina planer?
Tjänar du några pengar på att vara aupair ellee är det plus/minus noll? Att själva grejen är att du får gratis mat och boende för att passa barnen? Annars, hur mycket ungefär är det man tjänar? (Om du vill säga det) Är det ett avtal mellan dig och familjen? Om det är så att du får pengar, räknar du då varje månad hur mycket du arbetar och säger det till dom? Berätta gärna något mer om du kommer på något som du undrade innan du for iväg, för nu kommer jag inte på något mer väsentligt att fråga....
 
Hejsan!! 
Vad roligt och höra. :)
Jag åkte med Cultural Care och det kostade 12 000 kronor med försäkring och själva anmälningsavgiften. Sedan tillkommer det uppgifter så som hälsoundersökning, resa till ambassaden, internationellt körkort osv. Så i slutändan blir det kanske runt 15-16 000 kr. 
Nej man får inte önska delstat och ska jag vara ärlig tycker jag att det är kanon. Såklart vill de flesta till NYC eller Cali men med den inställningen kan det bli svårt att hitta en bra familj. Ha istället inställningen att så länge familjen är bra spelar det ingen roll vart man hamnar. 
Ja man binder sig till ett år. Avbryter man året får man betala flygbiljetten hem själv. Vill man stanna efter ett år kan man välja om man sedan vill förlänga 6, 9 eller 12 månader. Vill man kan man då byta familj och då får man önska vilken delstat man vill vara i, det är dock inte säkert att man hamnar där.
Jag har för det mesta samma schema varje vecka vilket jag tycker är superskönt då jag älskar rutiner. Men ibland kan mina värdföräldrar ändra schemat dagen innan och vilja att jag exempelvis ska jobba kvällen efter. Det tycker jag inte är något problem heller då det är viktigt att kunna vara flexibel som Au Pair. 
Man får 200 dollar i veckan och det har man som "fickpengar". Oavsett om man jobbar 25 timmar eller 45 (som är max man får jobba i veckan) tjänar alla Au Pairer lika mycket. Man ska också få ett eget rum och mat. Det står i kontraktet. Jag försöker lägga undan 100 dollar varje vecka och spara till saker istället för att shoppa upp allting direkt. Ibland blir det över och ibland inte. 
 
Jag tycker att åka som Au Pair är det bästa jag har gjort. Jag har lärt mig så mycket om mig själv och lärt känna så mycket nya människor. Jag kommer ihåg att jag sa till mig själv att nu gör jag det här. Det finns ingenting att tveka på. Allting kommer att falla på plats när man väl är igång. :)
Lycka till med allt och hoppas detta hjälpte dig lite! Kram 

TBT SUMMER





Ligger nerbäddad i min säng och lyssnar på musik. Det är minusgrader här idag och jag försöker muntra upp mig med att det bara är 8 dagar till sol och värme i Mexico. Jag är inte redo för vintern än!! 

OUTDOOR CAFE

 
Idag är det Veterans Day här i USA vilket betyder att många är lediga. Så idag har barnen varit hemma från skolan och jag har jobbat ett fullt pass på 10 timmar. Superkul om ni frågar mig och jag har inget emot att göra det. Fördelen med Au Pair jobbet. Jag och Marie tog iallafall med oss barnen till ett litet café som vi hittade på internet. Supermysigt var det. Det blev kaffe till oss och bananasplit till barnen. Ni ser ju hur stora glassarna var! Helt galet. Jättemysig dag blev det och jag är så glad att jag har den svenska familjen här. Hjälper lite när hemlängtan tränger på. 

MONDAYS



Lite inspo en måndag som denna. 

LET'S BOWL

 
Igår kväll var vi och bowlade som sagt. Trots att jag inte känner mig riktigt 100 med min förkyldning var det inte något som lite öl och några strike inte kunde fixa ;). Vi var två lag och jag vann båda mina omgångar. Så kul då jag inte har haft några bowlingskills innan. 
Idag ska vi möta upp Isa och sedan får vi se vad som händer. xx

SATURDAY

Mitt första LCC möte förra året. 
 
Nu har jag jobbat klart för idag. Det är inte ofta jag jobbar helger och är det det jobbar jag oftast kvällar. Idag blev det 8-14 istället. Vi har myst framför barnprogram, varit ute och lekt samt gått en runda i skogen. 
Om en stund ska jag åka och hämta Sofia och Sophia. Vi har LCC-möte idag och då ska vi åka och bowla. Jag har inte gjort det på hur länge som helst så det ska bli superkul! 

MACARONS

 
Fick med mig en ask med macarons när jag och Linn var på French Market. Lika goda som de är söta. 

HELLO FRIDAY



Äntligen fredag! Jobbar heldag idag så nu sitter jag och äter frukost med barnen. Om en stund ska vi vidare för lasertag och i eftermiddag ska vi träffa svenskarna och leka med dem. 
Ikväll tänkte jag hinna med en sväng till gymmet innan jag sätter mig på Starbucks och gräver ner mig med plugg. 
Annars var jag och Linnea och simmade igår kväll. Hur skönt som helst och sedan satte vi oss i jacuzzin och bastun på hennes gym. Avslutade med massa prat och en shake innan jag åkte hem igen. Perfekt att göra mitt i vardagen! 

THESE GREEN WALLS

 
Dessa gröna väggar alltså.... Längtar tills jag flyttar till mitt eget och kan inreda allting med VITT, haha.
 
Nu har Linn åkt vidare till Boston och det känns lika jobbigt som alltid att vinka av vänner på flygplatsen. Vi har dock haft lite otur med att Linn har haft migrän och varit illamående mestadels av tiden, så vi har inte kunnat göra så mycket som vi hoppats, men så kan det bli ibland. 
Efter att vi hade sagt hejdå åkte jag till gymmet och körde crosstrainer en timma. Nu ligger jag nerbäddad i sängen och försöker få upp värmen efter en lång dusch. Det är svinkallt ute! Tack och lov är det bara två veckor kvar till Mexico. XX

BREAKFAST AT LE PAIN QUOTIDIEN

 
I förmiddags när jag hade slutat jobba åkte vi downtown och gick till ett café som jag har velat testa på jättelänge. Idag blev det äntligen av och jag kan utan tvekan säga att det var över förväntningarna. Det var supermysigt och servitörerna var trevliga. Jag tog en toast med avokado på och det var nog den bästa frukosten jag har ätit sedan jag kom hit, hehe. 5/5 får Le Pain i betyg.

HALLOWEEN

 
Här har ni några bilder från förfesten på Halloween som var superrolig. Det var kul och se de som hade klätt ut sig ordentligt men jag kände väl att jag inte tillhörde den skaran, hehe. Massa inspiration inför nästa år fick jag iallafall vilket är ett plus ;). Hoppas ni hade en lika rolig halloween som mig!

YESTERDAY DOWNTOWN

Igår när vi gick på State Street såg vi att Macy's redan hade börjat julpynta. Så mysigt!
 
Finis Linn! 
 
En tjej kom fram och sa: "You two are soo gorgegous! Let me take a picture of you". Lite egoboost på morgonen sitter ju aldrig fel. 
 
Några tjejer stod och delade ut gratis kramar, hur fint??
 
Vi gick igenom Millenium Park.
 
Och kollade lite på bilder som hänger uppsatta. Det vore drömmen att få ha det så en dag.
 
På promme över Chicago River.
 
Någon skola hade satt upp klotterplank som vem som helst fick skriva på. Gissa vilken som är min, hehe.
 
De har dekorerat med häststatyer runt om i downtown, tjusigt eller vad.
 
Vi gick och testade på ett ställe som heter West Egg. Perfekta bakisbrunchen!
 
Rätt glad och så. 
 
Black and more black.
 
Efter lite shopping gick vi och kollade på Nik Wallenda som gick över floden i 19% lutning. Hur spännande tror ni att det var på en skala? Har ni inte redan sett videon så gör ni det HÄR.
 
Vi åt froyo. ♥ 
 
Sedan gick vi mot tåget och åkte hem. 

FIRST OF NOVEMBER

 
En av affärerna jag verkligen har fått upp ögonen för här är Micheals. De har allt från inredning till dekorationer och jag kan gå runt där i timmar. Sist fick jag med mig en förvaringslåda och två mason jars. Älskar att USA har så mycket mer än i Sverige!
Igår var det en väldigt lugn kväll. Jag åkte till Linnéa och Chrille när jag hade slutat jobba och då åkte vi + hans rumskompisar och handlade tacos. Sedan blev det mat och kakor framför Idol och en skräckis. Mysig kväll! 
Idag ska jag plugga är det tänkt innan jag hämtar upp Linn på O'hare. Sedan ska vi nästan direkt på fotbollsmatch och efter det är det college/halloweenfest och jag är såå taggad! Förra året var ju superkul så hoppas att det blir lika lyckad i år. :)
Nu ska jag hoppa in i duschen och få i mig lite frulle. Kram ♥