HALLOWEEN PREPARATION

 
 
Här har ni en liten tjuvtitt på vad jag ska vara ikväll. Någon som har någon idé på vad?
 
Sitter just nu med dagens andra kopp kaffe, läser lite och lyssnar på Paulo. Vad skulle jag göra utan honom dessa dagar när regnet bara vräker ner. Dagens planer- göra klart all tvätt, ut och gå och baka cupcakes. 
Så mysigt så!
 
Ikväll ska jag ut och gå på trick or treat med barnen och sedan ska jag på middag hos min värdfamiljs kompisar. Längtar tills imorgon då jag ska på en äkta halloween-collegefest med mina kompanjoner. Ska bli så kul!
 

CARVING PUMPKINS

 
 
 
Igår fixade vi pumporna här hemma inför halloween. Eller det var mest jag och min värdmamma men ändå haha. Jag gjorde den med spökerna, rätt coolt va? Tycker det är så kul att folket här går in för det på ett helt annat sätt än hemma i Sverige.

ILLINOIS DRIVERSLICENSE

 
Hejsan hoppsan!
 
idag tog jag äntligen mitt amerikanska körkort! Eller äntligen, har inte lagt ner mer än 2 timmar på att läsa igenom boken och fixa med papprerna, men ändå haha.
Är så stolt över mig själv iallafall då jag klarade allting utan problem. Dock tog det väldigt lång tid, då killen i första kön (man måste stå i tre köer) inte slutade snacka. Han var intresserad av allt jag gjorde, mina ögon och gav mig massvis med tips man kan göra här. Kul med sådana människor, men han var liiiite överdriven.
Trodde även att det skulle kosta mer, så fick en check av mina värdföräldrar som skulle betala allt. Dock kostade det bara 5 dollar (35 svenska kr), istället för 30 som vi räknat med. Så checken kunde de inte lösa in, de tog inte Visa kreditkort och jag hade inga kontanter. Jahopp tänkte jag, då är det väl bara att gå och ta ut pengar och göra om allt igen. Då kommer världens snällste tjej och ger mig de där jäkla fem dollarna. Hur gullig som helst och hon sa att hon varit i samma sits som mig flera gånger. Älskar amerikanerna ibland alltså! Skrivtestet gick på kanske 25 minuter och sedan var det dags för uppkörningen. Självklart fick jag den tjurigaste läraren haha, Bara för att jag saktade ner när det blev gult (vilket man ska?) så sa han att många har failat på det för att det orsakar olyckor. Mamma hade nog varit glad att jag stannade iallafall. ;)
Men när jag sedan var klar sa han på 2 sekunder "you passed" vilket var sån lättnad! Tog sedan kortet och fick körkortet på 2 minuter, så himla smidigt!
 
Lyckan just nu slår inte den jag hade när jag tog körkortet i Sverige, men vilken lättnad det är alltså!
 

LINCOLN SQUARE

 
Tror jag har haft bästa dagen med min värdfamilj idag. Barnen har skött sig bättre än vanligt och vi har haft så kul nu ikväll när vi har gjort pumporna inför halloween. Är även så glad att jag köpt min tredje hatt, mindre glad att jag har de andra två hemma i Sverige. 
 
Annars mötte jag upp Amanda och Sandra innan för lite lunch och vi hamnade på ett mysigt franskt café i Lincoln Square. (Mamma tror inte att jag gör så mycket annat än äter här borta, men tycker bara det är kul att ta kort på mat för er som undrar ;) Dessutom var det min "cheatday" idag.
Det blev massvis med snack om resor vilket är något av det roligaste jag vet att planera. Några av de jag har inbokade nu är:
  • Boston och Kajsa om 10 dagar.
  • Roadtrip till Kanada om 17 dagar.
  • Florida och Miami om 51 dagar.
Tror ni jag är taggad eller?
Idag har jag förövrigt varit här i 8 veckor. Tiden går alldeles för fort just nu...

HALLOWEEN PARADE

 
 
 
 
 
Några bilder från paraden i söndags. Jag vill inte visa upp vad jag ska vara på torsdag än då det är den riktiga halloween dagen. Men det var iallafall jättekul och se att så pass många hade klätt ut sig. Jag menar, hur söt är inte pumpabebisen och hundarna?
Efter paraden drog vi downtown då Amanda inte hade varit där än. Lika mysigt som alltid. (så kul att svenskarna alltid kör på svart, eller hur haha)
 
Nu ska jag fixa med lite papper osv och lite senare ska jag möta upp Amanda och Sandra för lunch. 

CROSBY'S KITCHEN

 
 
 
Måste bara tipsa om brunch stället som vi var på i går. Crosby's Kitchen heter det och ligger vid Lincoln Square någonstans. Godaste granolan någonsin! Amanda var där med sin värdfamilj när hon kom hit och tog med oss dit, vilket blev väldigt uppskattat. Dessutom var personalen jättetrevlig och det var ett mysigt område. 
 
Idag har jag inte gjort något annat än pluggat körkortsteori. Lagarna och det skiljer sig lite från i Sverige så vill vara säker när jag skriver upp. Det börjar dra ihop sig.....
 

CHICAGOS BEST FALL DAY

 
 
 
 
 
Brillor// 2hand vid Lincoln Park. Jacka// Topshop. Skor// Dr martens. Väska// nånstans i Spanien. 
 
Några snapshots från gårdagen. 
Igår brunchade som sagt jag, Kristin och Amanda. Det var en så himla fin höstdag här i går att jag blev ännu mer kär i Chicago. Så när vi väntade på bord gick vi runt i området där Amanda bodde, love it!
 

LINCOLN PARK ZOO AND STARBUCKS

 
 
 
 
 
 
Nu har jag krypit ner i sängen efter en alldeles för bra helg. Dessa bilder är från igår då jag efter en lång (läs klockan 15.00) sovmorgon mötte upp Sandra och Moa. Vi strosade runt i Lincoln Park Zoo lite och njöt av Skylinen och ett riktigt fint bröllop. Nu vet jag vart jag ska ta mina bröllopsbilder, hehe. Så fint var det iallafall och det var så mysig stämning! 
Sedan träffade vi Kai och Kristin. Vi satt bara och snackade hela kvällen på Starbucks, vilket var välbehövligt från min sida efter fredagens partjande. 

SOME UPDATE

 
Hejsan!
 
Då var det söndag igen och den här veckan har gått lika fort som alla de andra. På tisdag har jag varit här i 8 veckor, vilket är hur galet som helst!
Den här helgen har bestått av LCC möte, utgång med tyskarna vilket var så jävla roligt, lite vandring i Lincoln Park Zoo, mysigt häng med Kristin, Kai, Moa och Sandra. 
Nu ska vi göra oss iordning för jag och Kristin ska möta upp Amanda för brunch. Idag är det halloweenparad med vilket ska bli SÅÅ kul. 
Hörs sen! 

FALL IS HERE

 
 
 
Började dagen på bästa sätt idag. Efter att jag hade lämnat av barnen i skolan gick jag direkt till gymmet. Där hittade jag ett nytt rum. "Weight room" som det kallas och det var så stort! De hade alla maskiner om inte mer som Sportlife där hemma i Sverige har. Dessutom är det där alla snygga killar hänger, haha. En bra överaskning med andra ord. Körde armar och rygg en timma innan jag tog en 5 km PW på bandet. 
Hade sedan bestämt att jag skulle möta Kai då vi skulle boka hostel i Kanada. Vi satte oss en stund på DD och nu har vi bestämt vart vi ska bo! Håller på med bokningen nu och det blir nog kanon.
 
Igår fick jag även ett sms av Kajsa att hon har köpt biljetter till Macklemore den helgen jag kommer till henne. Såg dem på Bråvalla i somras men tror att detta kommer slå det rätt rejält! Har ju även biljetter till P!nk som jag ska se med Kristin om drygt en vecka.
 
Nu måste jag börja planera lite inför kvällen. Först har jag LCC möte på Navy Pier och sedan blir det utgång för min del. 
Ha en bra fredag! 
 

WE OWN THE NIGHT

 
 
 
 
Det var jättelänge sedan jag knäppte lite sådana här bilder. Men tycker det är roligt att bryta av lite här, eller hur?
 
Annars har jag haft en lika bra dag idag som igår. Under min lediga tid hämtade jag upp Sandra då vi hade bestämt att prova lite kostymer inför halloween. Vi gick runt en bra stund i två butiker som finns här. Sandra hittade det hon skulle direkt men jag hade verkligen ingen aning om vad jag skulle vara. Efter många om och men har jag nu iallafall bestämt mig, tror det kommer bli kanon! 
Efter det gick vi till Starbucks, classic haha, tog varsin kaffe och sedan gick vi och shoppade lite. Trots att jag snart har bott här i 8 veckor har jag inte utforskat butikerna så vidare mycket. Men det finns en hel del bra häromkring! 
 
Nu börjar jag snart jobba igen. Hörs finisar!
 

QUESTIONS AND ANSWERS

Nästa avsnitt av Glee kommer inte förrän den 7:e november så det kommer inget avsnitt ikväll :(
Var flera som påpekade detta haha, men jaa jag märkte det såååå surt!!
 
Hej! Jätte bra blogg! Jag ska själv åka som aupair till USA. Jag åker den 2 december:) 
Jag tänkte bara fråga hur mycket kostade din hälsoundersökning? På de ställen som jag har kollat på så är väldigt dyrt cirka 2000. Ha det bra!!:)
Men å vad kul! Jag har en kompis som åker då också. Checka hennes blogg här om du vill! 
Min undersökning kostade 800 kr. Då kollar de allt och man får även ta ett tuberkolostest. Vet inte om det är i storstäderna det är dyrare kanske? För så mycket betalade jag inte. Det blir massvis med extra utgifter med allt som göras, men det är skönt när allt är klart!
Lycka till med allt!
 
Vad brukar de laga för mat? funkar det att äta eller är det mycket som är konstigt och verkligen inte gott? och vad gör du då? 
Kan man inte få se lite bilder på hur deras hus ser ut, hur du bor :)
Det varierar väldigt mycket. Det är allt från egna hamburgare till kyckling med ris till macn'cheese. Ska jag vara ärlig så saknar jag den svenska maten väldigt mycket. Det är inte det att de inte lagar god mat, men det känns ändå som allt man äter är onyttigt, även fast det anses som nyttigt, om du förstår haha. Jag ber mina värdföräldrar köpa sallad och sådant som jag hellre äter. Vilket gör att jag enkelt kan byta ut något av det som serveras. Mina värdföräldrar bryr sig inte om det alls, vilket är rätt skönt. Sedan vet jag att de kunde varit 100 gånger värre, då många värdfamiljer bara äter skit hela dagarna. 
 
Jag vill inte visa för mycket i respekt till värdfamiljen, men kan visa lite av området jag bor i!
 
Hej beckssss lägg upp lite träningsmotivation någon gång!!
Haha, det kommer jag lovar ;) 
 
Heej, jätte fin blogg :)) 
Ska snart gå in i matchningsprocessen, men har du några tips vad man ska fråga/bete sig under första skype samtalet? 
(Börjar bli lite nervös inför det)
Tack så mycket! 
Hmm, jag kommer ihåg att jag var såå nervös med! Så det är helt naturligt. Det jag tycker man ska göra är att förbereda så mycket som möjligt innan samtalet. Gå igenom frågorna du har en extra gång och prata lite engelska med dig själv så du kommer in i det lite. Sedan är det bara att vara glad och dig själv, man ska alltid komma ihåg att det första intrycket man får är viktigast!
 
Hoppas att jag själv ska komma iväg som au pair till sommaren :) så min fråga är man måste ju läsa ett visst antal credits hur vet man vad man ska läsa? Verkar finns hur mycket som helst! ! 
Tack för en väldigt inspirerande blogg :)))
Så roligt! 
Ja man måste läsa minst 6 credits på det visumet (J1) man åker på. Det som är så gött är att du kan läsa precis vad du vill. Det finns allt att välja mellan så det är bara läsa det man vill. Kom ihåg att kurserna kan läsas i både credits och hours, så vill du läsa kurser av båda måste du prata med din LCC innan om det. Det är inte alltid det går att mixa credits och hours!
Tack så mycket! :)
 
Jag har några frågor :) 
* Hur kom du på att du ville bli au pair? 
*Är det svårt att veta vad man ska göra med barnen, typ gå till lekparken, vara hemma osv? 
*En fråga som inte hör till au pair livet men är nyfiken vart din svarta handväska är från? Jätte snygg :)
1. Jag har alltid haft drömmen att åka till USA efter studenten. Jag var dock inte helt säker då det stod mellan detta eller jobba med hästar. Men jag skickade in ansökan iallafall och kom in i matchningsprocessen. Det var nog först när jag blev matchad med den här familjen, som jag verkligen kände att "detta vill jag göra!"
2. Jag tycker inte det. Mina värdbarn går ju skolan mestadels av dagen så vi hinner ju inte med supermycket aktiviteter. Men det gäller bara att vara kreativ och anpassa sig efter vad barnen gillar.
3. Tackar :) jag köpte den i Spanien för ett år sedan, så kommer inte ihåg tyvärr.
 
Lite OT kanske, men undrar eftersom jag är i samma sits själv. Läste i ditt första inlägg och såg att du har en häst, Camomille. Hur gjorde med hästen när du åkte till USA? :) 

Vet du var & vilka kurser du vill läsa för att få ihop dina credits? :) 

Har du några speciella regler du måste följa hos din värdfamilj? :)
Hela min familj rider och tävlar, så vi har fler hästar än Camomille. Vilket gör det ganska enkelt för mig, då mamma rider henne varje dag och tävlar henne på helgerna. Hade jag inte haft den möjligheten (vilket de flesta inte har), hade jag inte ens funderat på att åka. Jag är lyckligt lottad som lever i en hästfamilj där hemma. :)
Jag ska läsa en weekendkurs downtown i januari som är 3 credits. Sedan blir det nog en journalism kurs på Wilbur Wright college som också är 3 credits.
Det beror på vad du tänker på. Jag har curfew sön- tors vilket betyder att jag måste vara hemma 8 timmar innan jag börjar jobba. Jag betalar min egna bensin också.
 
är det svårt att få kontakt med amerikaner? 
Jag ska åka som au pair men jag vill helst inte fastna med bara au pair vänner. Så klart att man vill ha vänner som också jobbar som au pair, men jag vill verkligen uppleva USA och ha amerikanska vänner! Har du några och hur tror du man kan skaffa sig dem? haha! Tack för en bra blogg!
Nej det är det inte. Amerikanerna är väldigt openminded vilket är skönt. Dock blir det väldigt mycket att man hänger med au pairerna då alla är i samma sits. Vill du skaffa amerikanska kompisar tror jag man ska hänga ute mycket. På fik/klubbar/resturanger exempelvis. Jag har träffat några genom att bara vara inne i affärer, vara blond och svensk är rätt bra med haha! Tack så mycket!
 
 
Dålig fråga kanske men är lite nyfiken på hur det går till när ni får dricka trots att det är 21 i USA? Är de inte så stränga på det? :) läser lite olika bloggar men funderar alltid på det när de varit ute osv :D
Det var flera som undrade om detta. På collegefester är det ingen som bryr sig, och vill man ha tag på alkohol är det oftast inte så svårt. På resturanger är det inte så svårt. Jag har aldrig varit ute på en klubb här i Chicago, så vet inte hur stränga med det. Men vet att i New York bryr de sig knappt alls om vilken ålder man är och i Boston är de stenhårda med ID. 
 

231013

 
 
Hejsan Svejsan!
 
Nu har jag precis slutat jobba och den här dagen har varit så bra! 
Efter första jobbpasset imorse drog jag till gymmet så fort jag kunde. Började med en 5 km PW på bandet. Varannan km med 0% lutning och varannan med 2-6%. Då blir själva träningen inte så enformigt och tråkigt + att det känns i rumpan efteråt ;). Sedan blev det ben och rumpa på maskinerna. När jag var färdig med det hade jag lite extra tid så bestämde mig att köra lite mer cardio på crosstrainern. Efter 30 minuter på den kände jag mig färdig. Då gjorde jag mig iordning och åkte till Amanda, en ny tjej här i Chicago. Hur gullig som helst! Vi lunchade först hos henne (drömhuset) och sedan tog vi en kaffe på Starbucks. 
Efter ett par timmar var det dags för mig att åka hem igen.
 
Barnen har skött sig så bra den sista tiden. Igår kom exempelvis det äldsta barnet springades och kramade mig när jag hämtade dem i skolan. Bara en sådan liten sak kan få en på bättre humör direkt. Det är de grejerna man får tänka tillbaka på när det är lite jobbigare. 
 
 

PUMPKIN PATCH

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hejsan! 
 
Här får ni lite bilder från söndagen, då vi skulle på Pumpkin patch på en bondgård här lite utanför Chicago. Det var jättemysigt då de hade allt från kossor och hästar till höns och kattungar. Kände mig riktigt hemma där!
Efter det bestämde sig jag och Sandra för att åka till Old Orchard mall för att shoppa lite och äta på Cheesecake factory. Jag fick med mig jeans och lite smycken. Sedan delade vi på två cheesecakes, så gott! 
På första bilden ser ni även hur folket pyntar här inför halloween!
 
Nu ska jag ut på en PW innan det är dags och inta ett rygg och armpass gymmet. Hörs fina ni! ♥

FOUND

 
 
 
 
 
 
I lördags efter att vi hade varit ute och kollat på matchen, mötte jag upp Felicia, Sandra, Lisa och Moa för att äta ute på Found. Det var ett jättemysigt ställe i Evanston, men något man ska tänka på är att det tar lite tid att få bord, och man kan inte reservera. Men man får sätta sig i ett annat rum där man kan beställa in drinkar medans man väntar på att få ett bord. 
Dock ska man inte vara för hungrig när man går dit då man får in maten i omgångar (man kan beställa flera rätter och dela), men ett ställe som helt klart är värt att testa!
 

MY LILSIS BIRTHDAY

 
Idag är det ingen vanlig dag, för idag blir min lillasyster 18 år! 
Önskar att jag hade varit hemma och gett dig massvis med kramar just nu, men tror att du får en riktigt bra dag iallafall. Saknar er massvis! 
Love you ♥

COLLEGE FOOTBALL

 
 
 
 
 
Nu har jag äntligen kommit hem efter en kanonbra helg. Är så trött då jag knappt har sovit någonting inatt, hehe. 
 
Igår förmiddag skulle iallafall jag, Kristin och Kai på College football mellan Minnesota och Nortwestern Wildcats. Matchen spelades i Evanston, så där mötte jag upp de andra för lite collegeparty innan matchen. Vi hade så kul hela tiden. Det bjöds på massivs med öl och dricka, mixat med stora högtalare och härliga människor. Dock förlorade vi matchen, men det gjorde inget för stämningen var på topp ändå.
Efter matchen stannade jag i Evanston för att vänta på tjejerna, då vi hade bestämt att käka ute på kvällen. 
 
Förresten behöver inte frågorna vara om mitt Au Pair liv i föregående inlägg!

FRÅGESTUND?

Vart är tröjan och shortsen ifrån?:) (angående detta inlägget)
 
Tröjan har jag köpt på Forever21 och shortsen köpte jag för 100 år sedan på Bikbok, som jag jag sytt om lite själv. :)
 
Hej Rebecca! 
Jätte fin blogg :) Kan relatera till din saknad till hästarna.. Håller själv på med min au pair ansökan för tillfället och det gör lite ont i hjärtat varje gång jag tänker på att jag ska lämna min bästa vän (hästen) under ett helt år.. 
Ska bli intressant att fortsätta följa din resa :) När kom du till USA? Och hur många & hur gamla är dina värdbarn? :) 
Ha en bra dag!
 
Tack så mycket! Jaa det är en väldigt stor omställning. Saknaden är mycket värre än jag trodde den skulle bli efter hästarna. Men man får tänka att de finns kvar när man kommer hem. Man får påminna sig själv om varför man åkte och att det är så värt det! :)
Jag åkte från Sverige den 3:e september och kom till Chicago den 7:e. Jag har två värdbarn som är 6 samt 8 år. 
 
Lycka till med allt!
 
Kan du inte skriva lite mer vad du gör när du har hand om barnen? Ex. Vad du lagar för mat, vad ni för för aktiviteter osv? 
En normal dag med barnen helt enkelt! :)
 
En normal dag ser ut så att jag börjar klockan 7.00. Då väcker jag barnen, väljer kläder till dem, ger dem frukost och gör lunchpåsar. Sedan går jag med barnen till skolan och efter det är jag ledig de flesta dagarna. Ett par gånger i veckan tar jag hand om tvätten (min och barnens tvätt). Sedan börjar jag runt 15.15 igen och då hämtar jag barnen. Ibland låter jag dem leka i parken vid skolan i någon halvtimme, innan vi går hem och börjar med läxorna. Det brukar ta någon timma och efter det brukar vi spela basket, leka med hunden eller liknande. Oftast kommer min värdpappa hem så vi äter middag klockan 18.00-19.00 men det varierar. Ibland tar jag barnen till aktiviteter också! Jag slutar vid 19.00 tiden de flesta dagar om inte föräldrarna jobbar sent. 
 
Maten här är ju VÄLDIGT annorlunda om man jämför med Sverige. Till frukost blir det oftast våfflor med sirap till barnen. Till lunch försöker jag att packa så mycket nyttigt det bara går. Det sjuka här i USA är att barnen är vana att få snacks med mycket socker då det är i det mesta. Så man märker jättefort när deras sockernivå sjunker och stiger. 
Efter skolan får de något snacks vilket vanligtvis blir Nutella sandwich hehe, och något annat om de vill. Det som är så bra med min värdfamilj är att de äter hälsosamt varje middag, vilket jag uppskattar jättemycket. Lagar jag mat brukar min värdmamma förbereda något på morgonen, så allt är smidigt. 
 
 
Tänkte bara höra om ni skulle vara intresserade av en frågestund? Isåfall är det bara att kommentera i detta inlägget så svarar jag om det blir tillräckligt med frågor ;)

A CHICAGO MOVIE

 
 
Här har ni en film som Kajsa  gjorde från när de var här i Chicago. Blir så glad utav att se den! 
Saknar henne så mycket men nu är det bara tre veckor till jag åker till henne. Så taggad på att se både Kajsa och Boston!
 

COZY THURSDAY

 
Detta har min dag bestått av idag. 
Imorse när jag hade lämnat barnen i skolan gick jag hem, gjorde varm choklad och gick och la mig i sängen med en bok. Läste i säkert tre timmar innan jag gick ut på en promenad. Regnet var vräkt ner här idag, så var rätt blöt när jag kom tillbaka, hehe. La mig i badet och läste vidare i någon timma innan jag började igen. Snacka om en skön torsdag! 
Nu ikväll har jag lagat mat till småkillarna innan deras kvällsaktivitet. Potatismos, köttbullar (från Ikea), lingonsylt och gräddsås. Efter det kom min värdpappa hem och jag fick beröm över att jag gör ett sådant bra jobb. Alltid roligt att höra! 
 
Nu ska jag invänta nästa avsnitt av Glee. Var det någon som såg hyllningsavsnittet till Cory förra veckan förresten? Jag kunde inte sluta lipa under hela avsnittet, så jävla fint rent ut sagt!
 

IKEA IN SCHAUMBURG

 
 
 
 
 
Hejsan!
 
Idag har det varit lite upp och ner precis som igår. Men har iallafall sysselsatt mig med att åka till Ikea i Schaumburg med Moa, Sandra och hennes värdbarn. Lite svensk känsla var precis vad jag behövde! 
Köttbullarna var det godaste jag har ätit sedan jag kom hit tror jag, hehe. Vi gick mest runt och kollade på saker som Sandra behövde till sitt rum, men det var verkligen hur lugnt som helst. Knappt något folk alls om man jämför med Sverige, där folk går bananas annars. Jag blir dock hur sugen som helst på att flytta hemifrån och skaffa mitt eget när jag går där inne. 
Det roliga är att de säljer allt som tillhör den svenska mat traditionen. Men väntade med att köpa julmust och pepparkakor då jag tror att det blir en tripp dit innan jul med. Köpte iallafall med mig köttbullar, lingonsylt och gräddsås vilket mina värdbarn blev hur glada som helst över, haha. De älskar de svenska köttbullarna.
 
Innan dagens andra jobbpass hann jag med att skypa lite med pappa. Det var skönt att få prata ut lite med någon som förstår och har samma värderingar. 
 
Just nu håller jag på att planera lite resor. Som det ser ut nu har jag tre jag ska hinna med i november. Men tycker bara det är roligt!
 

FEMTONDE OKTOBER

 
 
Här har ni min nya jacka som jag köpte i söndags och som jag älskar. Den är så mig och den kommer användas flitigt i höst och vinter!
Idag vräker regnet ner här så har spenderat hela dagen inne med choklad och en kopp kaffe.
Tror min hemlängtan börjar smyga på lite också. Men men, det händer ju alla förr eller senare men får se till att ta en dag i taget. 
 

MY FAVOURITES

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har förstått att flera av er som kikar in här är hästintresserade. Så tänkte visa er lite tävlingsbilder genom åren. Som ni ser har jag tävlat hoppning men just nu (innan jag åkte) endast dressyr. Hästarna är min familjs egna uppfödningar och vill ni veta något annat är det bara fråga!

WATER TOWER PLACE

 
 
 
 
 
 
lite snapshots från gårdagen.
 
Igår bestämde vi oss för att åka till Water Tower som ligger på Michigan Avenue. De har alla möjliga affärer och är ett riktigt bra köpcenter. Bredvid ligger Topshop vilket inte gör läget sämre.
Köpte bland annat en riktigt snygg jacka där som jag kommer använda flitigt i höst och vinter! 
 

FEELING LIKE HOME

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Såhär var resten av våran dag igår. Efter vi hade käkat åkte vi vidare till ett stall för att jag ville det. Ni anar inte hur mycket jag saknar hästarna och började nästan gråta när jag såg dem. Alla kanske inte förstår men när man har levt med dessa djur varje dag i hela ens liv blir det en riktigt stor omställning att skiljas från dem. 
Aja, nog om det. Jättekul att få klappa hästarna iallafall!

Efter det åkte vi och kollade på Halloween kostymer. Jag provade lite olika men har inte bestämt mig för något än. Vi får helt enkelt se vad det blir! Så kul hade vi iallafall då Kai gick runt i en mask och skrämde kunderna och de som jobbade där, dog haha! 
Sen blev det en tur till Starbucks och efter det åkte vi hem till mig och gjorde tacos. Vi gjorde det på det svenska viset, vilket gjorde att jag tänkte lite extra på mina tjejer där hemma, där vi gjorde det var och varannan helg. Idag fyller även Jenny 20 år så ett STORT GRATTIS till dig, saknar dig! ♥
 
Nu tänkte jag ut och gå en runda då de andra sömntutorna inte har vaknat än. Hörs!

PANCAKE BRUNCH

 
 
 
 
 
Idag bestämde vi oss för att äta pannkaksbrunch. Vi åkte till Skokie som inte är så långt ifrån där jag bor, och åt på Annie's pancake house. Det var så gott, men tack och lov gör man inte detta för ofta då det är lite för mycket socker, haha.
Men något man kan unna sig lite då och då tycker jag. 
 
Jag har även lagt till en till kategori som heter "Chicago Tips". Då är det lite lättare att hålla reda på vad jag tipsar om för er. :)

UPDATE

 
 
Förlåt för dålig uppdatering, men har haft fullt upp! 
 
I fredags kväll gick jag och Kristin ner på Michigan Avenue för att titta runt lite i affärer. Det blev lite shopping och sedan mötte vi upp Kai och åkte hem till mig. Vi kollade på 21st jump street och hade det så himla roligt. Skrattar konstant med dessa personerna och mår så bra med dem. 
 
Idag tog vi sovmorgon till halv 11 och det var sååå behövligt! Har inte sovit så länge på länge. 
 

A WALK FROM THE HARBOR TO STATE STREET

 
 
 
 
 
 
Igår kväll när jag hade lämnat av barnen på seglingen passade jag som sagt på att gå därifrån in till stan. Det tar inte alls för lång tid och det var så himla fint väder så tyckte det var riktigt mysigt! På vägen träffade jag även två stycken svenskar. En som jobbade här och en som var på besök. Tycker alltid det är lika roligt att träffa svenskar på den här sidan Atlanten. 
Det som gör att jag älskar Chicago mest är att man kan strosa runt hur länge som helst och aldrig tröttna! Även fast jag sett allt massvis med gånger nu blir jag lika fascinerad varje gång. 
 
Nu har jag iallafall kommit hem från min morgonpromenad. Något som inte är lika roligt är att min fot har svullnat upp och gör så attans ont. Ni som hängde med på min gamla blogg vet att jag trillade i skolan innan jag tog studenten och stukade foten, och det är precis på samma ställe det gör ont i nu. Jag ska ta det lugnt med den iallafall och hoppas på att det går över! 
 
Nu tänkte jag ta och städa mitt rum innan jag drar till gymmet för att köra lite rygg och armar. Min värdfamilj åker nämligen till Michigan idag så jag är djurvakt hela helgen. Tack och lov kommer Kristin och Kai och gör mig sällskap, så ser fram emot en mysig helg. Ska möta upp dem downtown ikväll men innan det ska jag träffa en kille som pluggar här för en kaffe på Starbucks. Fullt upp med andra ord!
 
Ha en bra helg finisar! ♥ 
 

SOME CLOSEUP

 
 
Vad tycker ni om mina fräknar? Jag får alltid det på sommaren när solen ligger på, men tycker ändå jag fått mer här. Inte mig emot då jag gillar det, har alltid varit så avis på min syster som har så många och fina fräknar! 
 
Annars, idag har jag hunnit med en lång promenad med Chase, varit på gymmet, skypat med mina päron, kört barnen till seglingen och shoppat. Passade på att gå till H&M då jag behövde lite basic kläder. Kollar även på en kappa men deras kvalitét är verkligen så dålig! Kollade in på Zara med men får kolla vidare imorgon då tiden inte riktigt räckte till idag. 

GARRETS POPCORN

 
 
 
 
När jag berättade för alla att jag hade tackat ja till min värdfamilj här och att jag skulle flytta till Chicago, sa min kusin att jag MÅSTE äta popcornen här. Så det tänkte jag att tjejerna skulle göra när de de var här.
Garretts popcorn finns lite överallt downtown. Man kan välja mellan att få small/medium/large. Det man ska komma ihåg är att allt i USA är stort, så en small är väldigt stor, haha. 
Man kan välja på allt mellan cheesepopcorn till carmel till vanliga. Jag rekommenderar Chicago mixen då det blandar allt. Men är man här i Chicago måste man testa dessa!
 
Detta är de sista bilderna jag har att bjuda på från helgen. Jag hade så otroligt roligt och det var intressant att turista runt i sin "egen" stad också. Annars blir det mest att man hänger på Michigan Avenue och i Millenium Park. 
 
Vill ni kolla in Kajsas riktigt grymma blogg, gör ni det HÄR!
 

UP IN THE WILLIS TOWER

 
 
  
  
Här har ni lite bilder från när vi åkte upp Willis Tower.
Vi bestämde oss för att göra det på söndagen istället, så tidigt på morgonen tog vi oss upp bakis som fasiken för att åka in till downtown. Vi hade "tur" och stod inte i kö längre än 30-40 minuter. För 18 dollar får man åka upp i tornet och jäklar vad vackert det var! Vädret var klart och man kan se hela 4 stater där uppifrån. Willis Tower är faktiskt USA:s högsta byggad.
 
När jag var i Paris var jag uppe i Eiffeltornet under kvällstid, i NYC var vi uppe i Top of the rock under solnedgången och nu har jag sett detta under dagsljus. Undra vad som blir näst??

MY LATEST SNAPSHOTS

1// Kai och jag på promenad.
2// Kathryn och jag på Color Run.
 
1// Vi delade faktiskt på detta. 2// Moamos. 3// Vi hittade en jättefin second hand butik. 4// Snyggaste provrummen. 
 
1// I provrummet. 2// 27 dollar för dessa tre paren- snacka om kap!
 
1// View from the yachtclub. 2// Kajsa, jag och Lisa framför bönan. 
 
1// Pinglor redo för en utekväll! 2// Kai och Lisa var taggade. 3// Jag med, hehe. 4// Kajsa och jag i limousinen. 
 
1// Fyllekäk på Donken. 2// Utsikt från Willis Tower. 

ANDERSSON IN ANDERSONVILLE

 
 
 
 
 
 
Efter att vi hade varit downtown i lördags struntade vi i Willis Tower och åkte till Andersonville istället. Det är en mysig liten by och det är ett av de ställerna här i Chicago som mycket av det svenska ligger kvar. Många svenskar immigrerade hit förr i tiden och jag tycker det är så intressant med sådan historia. 
 
När vi kommit dit öppnade himlen upp sig och det vräkte ner med åska och blixtrar. Men vi passade på att köpa lite svenska kakor och Marabou och gå till Starbucks. Det var riktigt mysigt i den lilla "byn". Det bästa av allt är att jag bara bor 20 minuter ifrån den, så dit lär jag åka fler gånger. 

A LOT OF PUMKINS

 
 
Idag passade jag på att göra lite ärenden under min lediga tid. Jag gick först till postkontoret och sedan till biblioteket för att betala av barnens böcker som överskridit tiden. Tänkte sedan gå hem igen men bestämde mig för att gå till Touhy Avenue istället. Det tog lite längre tid än jag trodde men stannade till på Farmers Market för att kolla om de hade knäckebröd, vilket de faktiskt hade! Att Wasa var märket gjorde det ju ännu bättre.
Alla butiker och hus har dessutom börjat pynta såhär. Det är så mycket dekorationer överallt vilket är så kul att se. Älskar att amerikanerna går in så mycket för allt, haha.
 
Efter 2,5 timma promenerade var jag iallafall hemma igen. Nu tänkte jag ta och titta på Svenska Hollywood fruar!
Puss 
 

GET LUCKY

 
 
 
 
 
 
 
I lördags bestämde vi oss för att åka downtown igen för att åka upp i Wilis Tower. Tyvärr var det väldigt molnigt och vi fick tips av en vakt att vänta ett par timmar innan vi åkte upp. Så vi bestämde oss för att gå och titta lite i butiker på State Street och sedan gå till bönan igen. När man är i Chicago så måste man ha sett den både i dagsljus och när det är mörkt tycker jag. 
Efter det hade Kajsa och tjejerna bestämt sig för att testa den berömda Chicago pizzan. Jag själv tycker den lite speciell men definitivt värd att prova. 

JAMBA JUICE

 
 
 
Jag tror inte att någon har missat juicen som alla bloggare skriver om här i USA. Jag hade inte testat det förrens i lördags och det var som alla säger- så himla gott och jättefräscht! Man får se vad de gör med allt och de använder endast frukter, vilket jag tycker är kanon. Man kan välja allt från juicer till smoothies och mackor. Jamba Juice finns lite överallt, så det går nästan inte att missa.
Ett tips!

TRAIN STATION IN QUINCY

 
 
Här i Chicago blir det väldigt mycket åkande med tåg. Jag tycker att perrongerna här är riktigt snygga, så i helgen passade Kajsa på att klicka dessa. Lite skillnad från Nässjös tågstation, hehe.
Måste förövrigt köpa ett par vinterskor då sommaren håller på att försvinna. Jag är väldigt svag för Dr Martens så chansar på att det blir ett till par. Älskar mina bruna, men nästa par blir nog ett par svarta. 
 
Idag har jag bara sovit under min lediga tid. Det blev inte många timmars sömn i helgen, men nu känner jag mig iallafall något utvilad igen! Nu ska jag ta tag i tvätten och sedan hämta barnen. 
 

LAST FRIDAY

 
 
 
 
 
 
I fredags körde jag ner till downtown för första gången. Det var hur mycket trafik på motorvägen som helst så det tog ett bra tag att komma ner. Sedan var det de svåra att köra bland alla bussar, bilar, människor och cyklister. Men jag klarade det och när jag klev ur bilen var jag så himla stolt över mig själv! 
Satte mig iallafall på yachtklubben i ett par timmar och väntade på Kajsa, Hanna och Lisa. Jag njöt av utsikten som är helt underbar. Chicagos skyline är verkligen amazing!
 
Sedan gick jag till Navy Pier för att möta upp tjejerna. Det kändes verkligen hur skönt som helst att träffa ett välbekant och saknat ansikte igen!
Vi tog lite kort och åt middag. Sedan gick vi strandpromenaden in till stan och bönan. Där väntade Kai på oss så vi hängde lite vid bönan och sedan satte vi oss på Starbucks innan vi tog tåget hem. På vägen hem träffade vi tre andra killar som vi snackade lite med. De bjöd med oss på fest kvällen efter, men det är en annan femma. 

AWESOME WEEKEND

 
Har haft en så jäääkla bra helg med min pingla! 
 
Vi har gjort massvis med saker som jag tänkte ta och berätta om imorgon. Igår kväll festade vi och idag har vi varit igång hela tiden, så är så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. 
Lovar er bättre uppdatering imorgon. Puss ♥

FINALLY

Jag och Kajsa för ett år sedan. 
 
Hejsan!

Har precis lämnat av barnen i skolan och nu ska jag åka och köpa lite grejer till deras husdjur. Efter det drar jag till Mos för promenad och mys på Starbucks. I eftermiddag ska jag för första gången köra inne i Chicago downtown, hur nervös tror ni inte att jag är?! Ska köra barnen till seglingen men det går nog bra. 
 
Och det bästa av allt; idag kommer Kajsa och hennes två kompisar hit för att spendera helgen här!! Jag har inte träffat Kajsa sedan nyår så det kommer bli sååå kul. Jag ska bo med dem fram tills söndag och jag tror att vi kommer ha en riktigt galen helg. 
 
Vi hörs när vi hörs och vill ni ha uppdatering hittar ni mig på instagram där jag heter rebeeccas.

THREE QUESTIONS, THREE ANSWERS

Påverkas du på nåt sett av det som händer politiskt i USA just nu? Obamacare och utpressningen? Vad händer med er om USA går i konkurs?
Jag har hört om detta. Jag tycker att republikanerna är galna som ställer till med ett sånt här pass allvarligt problem (Obamacare går ut på att alla i USA ska kunna få sjukvård. Rik som fattig, alla ska ha samma rättigheter) och att de inte vill att alla ska ha det på detta viset visar ju bara vilka de är och vad de står för. Än så länge har jag inte påverkats något utav detta. Kommer det att gå igenom att republikanerna får som de vill och att pengarna som går dit stoppas kommer vi dock stå inför ett större problem, och då har jag inte en aning vad som händer med oss Au Pairer här. Isåfall kommer det troligtvis bli mer ett individuellt problem än för Cultural Care då det är värdfamiljen som betalar lönen och inte organisationen.
Men jag själv kommer att stå på demokratin och Omabas sida i detta. 
 
 
Tycker du att det tar mycket kraft att ta hand om barnen? Asså är du väldigt trött på kvällen? :)
Jag tycker inte att det är så farligt då jag är ledig rätt mycket på dagarna. Ibland kan jag självklart vara trött om barnen är gnälliga och inte lyssnar men oftast är det inte något problem. :)
 
Hej! :) 

Jag vill åka som Au-pair till hösten då jag tar studenten i vår. 
Har några frågor om du skulle vilja svara på dom! 

1. Hur är culture care att åka med? 
2. Hur bra engelska hade du innan du åkte? Var det jobbigt med intervjun innan och under matchningen? 
Hur mycket har den förbättrats? Hur var det när du kom till USA och prata engelska? 

Jag vill jätte gärna åka och jag kan bra engelska, ligger på ett C i skolan (VG), men är rädd att man ska glömma bort ord och skämma bort sig om man säger fel. Engelskan är det som stoppar mig för att söka, då det känns jobbigt att kommunicera på engelska hela tiden iaf till en början. 

Hoppas inte att det blev för virrigt! 
Älskar dig blogg förresten :)
 
Omen gud vad roligt! Det tycker jag verkligen du ska göra :)
 
1. Jag tycker att CC är en bra organisation att åka med. De hjälpte mig med det mesta och är väldigt trevliga. Dock har jag hört att flera har haft problem med dem då man får klara sig rätt mycket själv när man kommer hit osv. Men undrar man något är det jättelätt att höra av sig till dem! De har kontor både i Sverige och Boston här i USA. Jag rekommenderar dem, helt klart!
2. Jag har alltid haft rätt lätt för språk då jag ser det som något roligt. Jag gick ut med ett VG i engelska B och då hade jag kunnat prestera bättre i skolan, men det räcker gott och väl! Jag tyckte att intervjun var förvånadsvärt lätt faktiskt. Det var frågor som: "Hur gör du om du får hemlängtan" och "vad gör du om ett barn börjar gråta".
Under matchningen skypade jag med min värdfamilj vilket jag var väldigt nervös över. Men det släppte så fort man sagt hej till varandra och sedan kom allt rätt så naturligt. Är det något ord man inte kan är det jättelätt att göra sig förstådd genom att förklara vad man menar med andra ord. 
Nu när jag har kommit hit har min engelska förbättras MYCKET. Jag är mycket mer självsäker och det genom att man inte har något val, man måste ju prata engelska. Både i värdfamiljen och med kompisar då alla kommer från olika platser i världen. Folk brukar säga att jag har en väldigt bra engelska och att de älskar min "accent", haha. Det man ska komma ihåg här är att alla här älskar svenskar. 
 
Svenskar är väldigt bra på engelska överlag om man jämför med vissa tyskar och fransmännen som knappt kan göra sig förstådda ibland. 
 
Om du känner att det är engelskan som stoppar dig tycker jag inte att du ska bry dig om det. En av anledningarna man åker hit för är ju att bli mer självsäker på språket och det kan jag lova dig att man blir. Jag glömmer bort ord lite då och då men det är ingen som bryr sig om det. Då brukar jag bara tänka igenom hur jag ska förklara detta på ett annat sätt. Det som är så skönt här är att ingen dömmer en. Alla Au Pairer är i samma sits och familjerna är förstående med allt. 
 
Tack så himla mycket söta du! Hoppas detta hjälpte dig lite iallafall, och tveka inte på att åka! :)
 
 

2 OKTOBER

 
 
 
 
 
 
 
 
Lite bilder från igår när vi ute på vår lilla picknik.
 
Hejsan! Har precis kommit in från min lilla stund utomhus i solen. Passade på att sätta på mig bikini och pressa lite, det är ju trots allt 26 grader och strålande sol. I Oktober lixom??
 
Har även hunnit med gymmet idag också. 5 km löpning (som vanligt) och lite magövningar. På gymmet jobbar förövrigt en av de snyggaste killarna jag sett. Har sett han där några gånger. men idag var det inte ens kul. Han gick förbi mig säkert 15 gånger när jag låg svettig och dan på mattan med mina vikter. Hur kul är det????? Vill ju kunna koncentrera mig lite också! Även fast träningen blir 10 gånger bättre är det ändå pinsamt,haha.
 
Nä nog om mitt killsnack, nu ska jag kolla lite på Svenska Hollywood fruar!
 
 
 

4 WEEKS

 
 
 
Hejsan!
Idag gick jag äntligen till gymmet för första gången på nästan två veckor. Fick någon halsspray av min värdmamma och det är verkligen super! Varför kan vi inte ha sånna mediciner i Sverige för? 
Aja, känner mig äntligen frisk så det blev 5 km löpning och sedan körde jag rygg och armar. De har skakat i dem hela eftermiddagen så väntar mig en härlig träningsvärk imorgon. 
 
Detta är för övrigt det jag äter under vardagarna. Enkelt med sallad, tomat, feta ost, äpple och avocado med ranch dressing. Smidigt att mixa ihop det som finns hemma. Försöker hålla mig till det nyttiga och unna mig lite annat på helgerna. Var även på Dick's sports idag och jäklar vad grejer det fanns där! Blev sugen på att köpa allt som fanns, hehe 
 
Annars har jag haft en bra dag med småkillarna. Körde Matt till teatern efter skolan och sedan gjorde vi lite läxor. Efter det gick vi till skogen och hade med oss lite snacks. Nu ikväll har jag lagat mat till dem, enkelt med pasta och tomatsås, haha. 
 
Idag har jag varit här i en månad, hur galet är inte det?!

HAPPY BIRTHDAY

 
 
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Nellys födelsedag! 
Vi har hängt ihop så ofta jag kan minnas i 10 år. Vi har hunnit med så himla mycket ihop och jag önskar dig världens bästa dag. Fira så mycket du kan så tar vi igen det nästa gång vi ses.
Love you ♥