SUNNY CHICAGO

 
Har jag sagt att jag älskar den här staden eller?? Tror att alla hade vårkänslor igår då parkerna kryllade med kärleksfulla par och kompisgäng som hängde vid hamnen. Ser ni förresten tredje bilden? Har ni sett The Vow så vet ni säkert vad jag pratar om. Det är nämnligen på den bron de springer när de har gift sig. 
Annars älskar jag sista bilden, Så mycket lycka! 

ROUTE 66 DINER

 
Efter att vi hade ätit muffins, kakor och chips i bilen till frukost i lördags, tänkte vi käka lunch på något ställe. Vi körde runt i Lafayette och hittade detta stället som var jättemysigt. Jag är inte jättemycket för hamburgare men när man är på ett sådant här ställe är det nästan ett måste. 

Solen skiner och det är varmare idag än igår. Hur underbart?! Har varit iväg på min måndags lektion och nu tänkte jag ta tag i lite andra saker som måste göras. Puss och kram! 

ON THE ROAD

 
Igår åkte vi som sagt på en liten miniroadtrip till Indianapolis. Inget speciellt att åka dit egentligen men det är alltid kul att se nya platser. Vi åkte bland annat igenom Lafayette och campuset där. 
 
Idag har det varit en så himla underbar dag! Vi har hängt nere vid strandpromenaden hela eftermiddagen innan vi vandrade vidare till Navy Pier för middag. Solen har lyst hela och det har varit närmare 15 grader. Chicago har verkligen visat sin bästa sida. Kommer somna med ett leénde på läpparna efter den här helgen! Bilder kommer så stay tuned. 

SNAPSHOTS FROM TODAY

 
Ger er lite mobilbilder från dagen nu innan jag lägger mig. Det har varit en jäkligt lång dag men också väldigt roligt! Imorgon ska vi upp tidigt för att möta upp hela gänget downtown och njuta av våren som äntligen har kommit hit. Vi hörs! 
xx

BRUNCH IN TEXAS

 
Några bilder från sista dagen i Texas då vi käkade en sen brunch på ett jättemysigt ställe mitt ute i ingenstans. Vi tog tåget till något downtown i någon stad, vilket var en 50 meter lång gata med några småbutiker, haha. Men man behöver ju inte åka till storstäder! 

CHICAGO HISTORY MUSEUM

Idag har jag varit med Sam och hans klass på Field Trip. Vi var på Chicago History Museum där vi bland annat såg Abraham Lincolns dödbädd och massa om Chicago Fire.
 
Äntligen fredag! Även fast den här veckan har gått mer långsamt än vanligt har den ändå gått fort, amerikanskt problem haha. Om en stund ska jag hämta upp Sofia innan vi åker vidare till Kristin. Imorgon ska vi till Indianapolis på en liten miniroadtrip. Ser fram emot en rolig helg med fina tjejer!

21.15

En kväll som så många andra. Sitter på Starbucks med en grande darkroast kaffe bredvid mig och skriver på min åttonde uppsats för den här terminen. Skriver om något personligt, vilket gör att glöden över tangenterna flödar. Att få skriva mina tankar och känslor i ord är något som alltid har varit lättare än att tala om det. Att få skriva det i texter, lämna ut sina känslor i ord. Jag ser främmande folk och undrar hur deras liv ser ut. Ett par mittemot mig som är sådär fint nykära. Tjejen sitter och pillar i håret och småler medans mannen visar henne något på mobilen. En medelålders man som sitter likadant som jag. Med en dator framför sig och en hög med papper som ska arbetas igenom bredvid. Det är även två gamla män här inne och undrar vad deras historia är. Vad de har gjort i sina liv. Hur de har gjort med tiden de fått. De dricker kaffe och diskuterar på ett språk jag inte förstår. Jag undrar vad de pratar om. 
Utanför vräker regnet ner och i mina hörlurar spelas musik som får mig att känna lite mer. Som får mig att tänka tillbaka på sommaren då vi dansade i leran på någon festival, då jag vann en tävling, då vi sjunger högt i bilen. 
Jag tänker på hur mycket jag har varit med om i mitt 19 åriga liv. Hur mycket mer jag vill göra med mitt liv. Jag vill fulla mina dagar med saker jag tycker om och med saker som gör med lycklig och levande. Jag vill resa till platser jag aldrig har varit, umgås med människor som får mig att må bra och göra saker som får adrenalinet att pumpa. Jag vill aldrig mer känna att jag inte räcker till, aldrig mer få höra att nej det duger inte och aldrig mer säga aldrig. Det är nog något med det som gör att jag älskar livet. Att man kan forma det man vill göra precis till det man vill, men också att det något där som gör att man aldrig vet vad som kommer att hända. Ödet. 
 
Regnet vräker ner och slår mot rutan. Klockan slår 21.12 och jag har precis druckit ut det sista av mitt kaffe ur den klassiska Starbucks koppen som klär de flesta bilderna på inspirationssidor. Att jag dricker kaffe på kvällen är något jag har fått av mina föräldrar. Att det på något sätt lugnar ner mig. Paret sitter och diskuterar något nu, likaså männen med deras ivriga handgester. Mannen med datorn gick för en liten stund sedan. Jag ska fortsätta att skriva på min uppsats och lämna ut mina tankar som snurrar runt i huvudet i ord. För att skriva ner känslor är så mycket lättare än att visa dem. 

HORSEBACK RIDING IN TEXAS

 
Denna dagen har rullat på fort! Efter jobbpasset imorse drog jag till gymmet. Körde en timma och på crosstrainern och sedan drog jag till Linnéa. Vi babblade på om allt möjligt och vad jag är glad att jag har henne här. Vi har bara känt varandra i dryga två månader men det känns som flera år. Hon påminnde mig bland annat om att lägga upp resterande bilderna från Texas som jag glömt bort. 
Här har ni några ifrån när vi red. Älskade stämningen där och det var så mysigt! Det var lite av en barndröm jag hade, då Wendy (ni vet hon i hästtidningen) var min idol när jag var liten, hehe. 

SIMPLE LUNCH

 
Den här omeletten ser kanske inte mycket ut för världen men jäklar vad god den var ska jag säga er. Supersmidigt att blanda ihop och perfekt om man är lika dålig som mig på att laga mat. Glöm inte att krydda med salt och peppar!
 
Kom hem från gymmet för en liten stund sedan och har precis käkat lite lunch. Mina värdbarn har aktiviteter efter skolan idag så börjar senare än vanligt, lyx!! Tänkte passa på att gå en PW med Chase och njuta av solen. Fick dessutom veta att jag har A i kursen jag läser efter mina midterms och det känns så skönt och veta att hard work pay off som man säger. Ingen vila dock, ikväll ska jag sätta mig och skriva en ny uppsats. Tur att jag tycker det är roligt! 
 
 
 

LOVE TO YOU

 
Älskar min klänning som min värdmamma hittade i en liten butik när vi var i Miami. Tycker den är så mig och längtar tills i sommar då jag kan bära den med klackar och bruna ben!
 
Känns som att det enda jag gör just nu är att gå runt och funderar på min framtid, längtar tills sommaren, jobbar och pluggar. Antar att ni har märkt det då uppdateringen här inte är den roligaste. Vill ni läsa mer om något får ni gärna hojta till! Nu ska jag dra till gymmet för andra passet idag.
Kärlek till er!

NUDE AND SHADES

 
Kom hem från college och ett prov som var mycket svårare än jag trodde för en liten stund sedan. Har tröstätit jordnöttssmör och lyssnat på Melissa Horn nu, men tänkte snart försöka vända mitt humör med en promenad. Solen lyser ju trots allt och imorgon släpps äntligen biljetterna till Lollapalooza festivalen som är här i Chicago i sommar. Det ryktas bland annat att Eminem kommer, dör isåfall haha. 

MISS THIS

 
Vad jag saknar den här tjejen! Saknar också att spendera helgerna downtown med massa sol och ännu mer Froyo. Längtar tills på lördag då det blir roadtrip igen, äntligen!!
 
Imorse vaknade jag utvilad och känner att jag verkligen behövde det. Ska start dra till Starbucks för att plugga lite (läs massvis).
Har spenderat hela förmiddagen med min värdfamilj. Är så lyckligt lottad att ha dem. Att ha en bra värdfamilj betyder allt när man flyttar så längt ifrån sin egna. Vi har iallafall planerat sommaren lite och gud vad mycket roligt jag har att se fram emot! 

NEVER STOP DREAMING

Igår innan en PW med Chase. 
 
God dag! Har precis kommit ut ifrån duschen efter en timmas spinningpass imorse. Ni som läste min förra blogg när jag bodde i Sverige vet att jag körde det 2 gånger i veckan och att jag älskar det! Svettas nog aldrig så mycket som när man trampar och tar ut sig till max, men jäklar vilket känsla det är efteråt. Jag ska fortsätta köra det här då instruktören var jättehärlig och massvis med energi. Älskar amerikaner!!
Mitt knä och benhinna är fortfarande rätt pajat så ska inte springa på ett tag nu (eller?? haha). Träning är bästa sättet att starta dagen!
 
Nog om träningssnack. Ska börja göra mig iordning inför LCC-mötet nu iallafall. Ikväll jobbar jag som sagt så ska försöka hitta på något kul med mina sötnosar. 
Ha en fin lördag! ♥

CHILLIN' IN THE CAR AND 200 DAYS

Såhär kan det ser ut när jag kör bil, hehe. Älskar förövrigt att köra automat, kommer vara så dålig med kopplingen när jag går tillbaka till manuellt sen. 
 
Så jäkla skönt med fredag! Det var länge sedan jag kände så, för har haft fullt upp varje helg ett tag nu. I helgen ska jag se till att få lite saker gjorda. Gymma, LCC-möte, jobb och plugg är ett måste iallafall.
 
Under min lediga tid idag mötte jag upp Kai för kaffe. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och kan knappt förstå vilka fina vänner man har skaffat sig här. Unnade mig även ett par Vans innan, tycker man borde skämma bort sig själv med lite småsaker oftare!
Nu har jag precis ätit middag med min värdfamilj och ska strax dra till gymmet en runda. Cardio och mage står på kvällens schema. Puss!
 
Har förövrigt varit här i 200 dagar idag, hur galet???

BULLETPROOF ANGEL

 
Blev en väldigt slapp stil idag. Invigde både kjol och converse för detta året. Är dock något avis på Linnéa som ligger på en strand i Florida och glassar nu. Vill ni läsa hennes blogg gör ni det HÄÄÄÄR!
 
Har suttit på Starbucks hela förmiddagen och skrivit på min Essay (svenska?) som ska vara inne på måndag. Då har vi förövrigt prov också så ni kan ju förstå att det är plugg, plugg och ännu mer plugg som tar upp min tid nu. 
Men nu ska jag ut och gå en runda med Chase tänkte jag, älskar att rensa hjärnan med promenader. 
So long! ♥

READY FOR SUMMER



Tänkte bara kika in och säga att jag lever. I måndags kom våren hit vilket var så underbart! Har försökt att hålla mig ute så mycket som möjligt och njuta till max. Har även hunnit med jobb, skola och gym. Hoppas bara att inte kylan kommer tillbaka nu, tycker vi Chicagobor är så värda sommar och sol nu! 

SOME TALK






Igår gick jag och Sofia till Tre kronor för lite brunch. Älskar deras omeletter! 

Igår kväll hängde jag hos Linnea hela kvällen. Vi hade hade laddat upp med godis, cola, pizza och filmer. Vi kollade bland annat på Jills veranda med Kristian Gidlund och herregud vad fint det var. Älskar ju Sugarplum Fairy men har aldrig läst hans blogg innan han hade gått bort. Linnea tipsade mig om att lyssna på hans sommarpodd vilket jag har gjort hela morgonen nu, är helt tagen. Så otroligt stark och klok kille. Efter detta har jag lovat mig själv att uppskatta allting lite mer, le lite mer och leva lite mer. Har ni inte lyssnat på den tycker jag att den är värd 47 minuter av er tid. 

ST. PATRICK'S DAY




Ett par bilder från igår då vi åkte downtown för att fira St. Patricks Day. Det var knökfullt med folk och sådan jäkla stämning. De hade bland annat färgat Chicago River grön vilket var häftigt att se! 
Efter det drog vi hem till till Chrilles lägenhet för att börja festa lite, sedan avslutades kvällen på ett grönklätt dansgolv. 

BEST MEMORIES

 
Medans jag har fullt upp att fira St. Patricks Day och dricka öl här tänkte jag bjuda er på lite härliga bilder från veckan innan studenten, då vi var i Ayia Napa. Jäklar vad jag kan sakna mina vänner vissa stunder. Så mycket galet som vi har hittat på tillsammans är svårt att slå. 
 
Iallafall ska jag möta upp Linnéa och några andra för att kolla på en parad downtown. Sedan drar vi vidare på barrunda och hoppas på en riktigt rolig dag! 

COFFEE IN BED

 
 
Så var det äntligen fredag och tror inte den kan börja bättre än med plusgrader och sol! 
Ska snart dra till gymmet en sväng och sedan får vi se vad som händer! Har iallafall massa roligt att se fram emot i helgen. 
Ha det fint hörrni! xx

GOOD MORNING

 
Efter mitt jobbpass imorse startade jag dagen med en PW på gymmet. Nu har jag gjort en smoothie och läst lite bloggar. Känner mig lite vilsen för tillfälligt då jag har rätt mycket att tänka på. Men det ordnar sig!
Igår kväll lagade jag mat till min värdfamilj och gjorde efterrätt. Jättemysigt och de uppskattade det jättemycket. Jag lagar ju inte mat till hela familjen vanligtvis då jag kan vara en av världens sämsta på att laga mat, haha. Men igår lyckades jag!  

SNOWY WEDNESDAY

 
Måste bara börja detta inlägget med att säga tack för era kommentarer. Ni är så fina hela bunten!
 
I natt snöade ett vårigt Chicago igen än en gång. Är så himla trött på det nu att jag vet inte vart jag ska ta vägen, men det är bara att hålla ut. Har massvis med skoj att se fram emot nu iallafall när våren och sommaren kommer. Något som är lite mindre tråkigt är att Fanny åker hem imorgon. Hon har bott hos mig sedan några dagar tillbaka. Detta gör som ni säkert förstår att jag vill spendera så mycket tid som möjligt med henne. Tack och lov bor vi på samma ställe i Sverige. 
 
Hoppas allt är bra med er! Puss 

MICHAEL KORS

 
Detta var det jag gick med mig hem i lördags. Så nöjd!
 
Måndag idag (nehe) och har både hunnit med college och gym med Fanny. Ska bara kika in här lite fort och säga hej innan jag börjar jobba igen. 
Måste bara berätta om en annan lite rolig grej här. Stod som vanligt och tankade bilen när det kommer fram en kille och börjar snacka, och frågar till slut om jag vill gå ut med honom. Det är tredje gången det händer att jag blir uppbjuden på en bensinmack här, amerikanarnas raggplace så att säga, haha. 

YESTERDAY IN THE MALL

 
Lite bilder från igår.
 
Hade en kanonbra lördag igår! Drog upp Fanny vid sju på morgonen för att testa på yoga. Riktigt skönt att strecha ut kroppen men inte riktigt min grej. Älskar att svettas och vara hyper, haha!
Efter det åkte vi och hämtade Sofia och drog och shoppade lite. Hade sagt till mig själv att tränade jag åtta pass denna veckan och klarade av mina midterms i skolan skulle jag unna mig en plånbok från Michael Kors. Vi hängde i köpcentret innan vi åkte hem till mig och gjorde oss iordning inför kvällen. 
Vi drog först ut till ett jättemysigt ställe och sedan till Red Ivy. Hade en så jäkla rolig kväll!!
Nu sitter vi och väntar på Fanny för att åka och käka brunch. 
xx

WEHEARTIT

 
Vad jag gör en kväll som denna. Glider runt på weheartit för att söka fotoinspiration. Känner att det kommer bli så mycket roligare att göra det i sommar!
I hörlurarna spelas Black Balloon med Goo Goo Dolls. Kan även här skriva att ja jag har en tatuering på revbenen och texten är från deras låt Slide. 
Vill inget hellre än att gå på deras konsert men har ingen kompis här som älskar dem lika mycket som mig och vill lägga så mycket pengar på dem. Får helt enkelt nöja mig med att lyssna på live versionerna på Spotify.
Har förövrigt hunnit med 5 träningspass den här veckan än så länge och dessutom hunnit kolla på första och andra Hangover filmerna. Bradley Cooper alltså.

READY FOR SPRING




Såhär såg jag ut innan jag drog till skolan imorse. Det har snöat som bara den under natten så det har varit kaos här nu igen. Längtar till våren nu alltså! 
Skrev mitt prov iallafall och resten av dagen har jag spenderat på gymmet. Nu ska jag kolla på ett avsnitt Glee innan jag börjar jobba! 

BLACKHAWKS VS PENGUINS

 
I lördags var ju jag och Kristin på hockey matchen här i Chicago i Soldier Field. Det kallaste jag har varit med om, men ändå roligt att se. 
 
Har nu precis kommit ut ifrån duschen och håller på med lite smått och gott. Var på gymmet och köttade i morse och det känns bra i rygg och axlar nu kan jag säga er. Snart ska jag sätta mig ner och plugga innan jag börjar jobba igen! Och förresten, ät lite semlor åt mig också. 
Puss 
 

SIX MONTHS

 
3:e mars idag. Ett halvår, sex månader, 26 veckor och 182 dagar sedan jag tog mitt pick och pack och lämnade Sverige. Då jag vaknade klockan fem på morgonen med tårar i ögonen för att säga hejdå till dem som står mig närmast. En bilfärd som kändes som en evighet och kramar på flygplatsen som man inte ville slita sig ifrån. Att man tog steget och sa att nej nu får ni gå för jag klarar inte detta annars. För att sedan checka in mina väskor och gå mot gaten och flyget som skulle ta mig till andra sidan jorden. 
Att detta är ett halvår sedan är så obegripligt att förstå. Jag har fått det så bra och gjort så mycket mer än jag någonsin skulle kunna drömma om. Jag har varit på platser som jag inte trodde fanns och jag har träffat människor som kommer vara mina vänner för resten av livet. Men framför allt har jag hittat mig själv. Jag har växt så otroligt mycket som människa och att göra detta har varit det bästa beslutet jag har tagit. Jag är självständig, ansvarstagande och känner att inget är omöjligt. Jag går på college och gör något jag älskar och där jag har en lärare som tror på mig. Jag har vänner som hjälper mig när det är jobbigt och dessutom två familjer som älskar mig. Trodde jag att jag skulle växt till den personen jag är idag dagen jag stod där på Landvetter och tårarna rann? inte en chans. 
Ett halvår, sex månader, 26 veckor och 182 dagar sedan jag lämnade landet lagom för världens bästa stad och jag har blivit en stark person som tror på mig själv. Inget slår det!
Folk frågar mig vad jag ska göra nu. Att nu är det dags och tänka på vad man vill göra när man kommer "hem". Varje gång frågar jag mig själv vad "hemma" är för något. För jag har aldrig känt mig så hemma som här. Men som ett ordspråk säger. "Home is where the heart is" och tror inte det kan finnas något mer passande än det just nu. 

YESTERDAYS BRUNCH

 
Igår drog jag, Fanny och Kristin och käkade lite brunch. Vi velade länge vilket ställe vi skulle åka till men åkte till ett ställe som hade fått bäst recensioner. Dock kan jag inte förstå det för fem öre då det var det sämsta stället jag har varit på. Otrevliga servitörer och ingen bra service alls. Min och Fannys mat var inte så roligt att ta kort på så det fick bli på Kristins pannkakor, hehe.
 
Den här veckan har jag mina midterms på college så idag skrev jag en uppsats och på onsdag har jag prov. Hann även förbi gymmet men sväng också. Har även haft en jättemysig dag med mina värdbarn, så helt klart en bättre måndag än vad jag brukar tycka! 

AMAZING NIGHT UP IN THE HANCOCK TOWER

 
Här satt vi igår kväll och käkade trerätters middag och drack vin, inte varje dag man gör det om man säger så. Detta är då Hancock Tower som jag tycker att alla borde unna sig när man är i Chicago. Sådan upplevelse och utan tvekan den godaste maten jag ätit! 
Hade en jättebra kväll och grattis än en gång kära morbror! 

020314

 
Hejsan! 
Sitter just nu på mitt rum med Kristin och Fanny. Ska snart köra Kristin till tåget medans jag och Fanny ska börja göra oss iordning inför kvällen. Då är det som sagt middag i Hancock Tower med min morbror som fyller 50 år idag! 
Matchen igår var riktigt rolig att se. Att det var snöstorm var en annan femma, haha. Men Blackhawks vann ändå så var gör lite snö och kyla då. ;)

1 MARCH

Bild från i somras. 
 
Har varit väldigt upp och ner nu några dagar då jag har så mycket att tänka på. Så drog till gymmet imorse för att springa lite intervaller och ta ut på all den dåliga energin som ligger och gnager. Stolt över mig själv som gjorde det då jag har världens jobbigaste träningsvärk, haha. 
Nu ska jag börja mig iordning då jag ska möta upp Fanny, Linnéa och Chrille för lite lunch downtown. Sedan blir det utomhus match! Så taggad!

RAIL RACKS